Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SİYASET
8 Nisan 2022 Cuma - 01:45

Destici Barın Katliamını gündeme taşıdı

Doğu Türkistan'da "Barın katliamı"nın 32. yılı olduğunu aktaran Destici, "Binlerce sivil hunharca katledildi. Çin, ancak soykırım kelimesiyle isimlendirilebilecek bir katliam sonrasında güvenlik bahanesiyle bazı illeri abluka altına aldı ve on binden fazla Uygur gencini tutukladı" dedi.

Destici Barın Katliamını gündeme taşıdı

Doğu Türkistan'da "Barın katliamı"nın 32. yılı olduğunu aktaran Destici, "Binlerce sivil hunharca katledildi. Çin, ancak soykırım kelimesiyle isimlendirilebilecek bir katliam sonrasında güvenlik bahanesiyle bazı illeri abluka altına aldı ve on binden fazla Uygur gencini tutukladı. ‘dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin pek çok alanda Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerine maruz kaldığını ifade etti.

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye'nin insani yardım ve barışın sağlanması konusunda tarihi bir rol üstlendiğini dile getirerek, yaşanan ölümlerin son bulması ve barışın tesis edilmesini arzu ettiklerini kaydetti. Ukrayna Buça'da sivillerin başından vurularak infaz edildiğine ilişkin görüntülerin paylaşıldığını, açıklamaların yapıldığını aktaran Destici, Buça'da ortaya çıkan korkunç görüntülerin bölgede 200 yıldır yaşandığını belirtti. Destici, "Sivillerin öldürülmesi savaş değil cinayettir, birer insanlık suçudur." dedi.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını, adayların başörtüsü yasağı ve sığınmacıların sınır dışı edileceği sözlerini verdiğini belirten Destici, herhangi bir Cumhurbaşkanı adayının insanlık suçu olan ırkçılık ve ayrımcılıktan vazgeçeceğini söylemediğini vurguladı.

Üreticilerin desteklenmesi, tarımda girdi maliyetlerini düşürecek tedbirler alınması gerektiğini belirten Destici, son zamanlardaki zamların en önemli sebeplerinden birinin akaryakıttaki artışlar olduğuna işaret etti. Destici, "Bütün dünyada fiyatlar arttı ama akaryakıt fiyatlarının neredeyse dörtte biri KDV ve ÖTV. Akaryakıtta KDV ve ÖTV kaldırılmalı ve vatandaş rahatlatılmalı. Akaryakıta yapılan artış pek çok üründe artışa neden oluyor." dedi.

Doğu Türkistan'da "Barın katliamı"nın 32. yılı olduğunu aktaran Destici, "Binlerce sivil hunharca katledildi. Çin, ancak soykırım kelimesiyle isimlendirilebilecek bir katliam sonrasında güvenlik bahanesiyle bazı illeri abluka altına aldı ve on binden fazla Uygur gencini tutukladı. 3 milyondan fazla Uygur Türkü toplama kamplarında. Bunun ne zaman biteceğini bilmeden tecrit altında yaşıyorlar. Çin'in bu zulümlerini kınıyor ve lanetliyorum. Doğu Türkistan bağımsızlığına kavuşana kadar yanlarındayız." değerlendirmesini yaptı.

Bir soru üzerine, mart ayı enflasyonun yüksek geldiğini belirten Destici, "Enflasyonun yaza doğru giderken aşağı evrilmesi yönünde beklentimiz vardı ama şu ana kadar bunu göremedik. Beklentimiz, ümidimiz, mayıs ayı ile birlikte enflasyonun yükseliş trendinden iniş trendine doğru evrilmesi." diye konuştu.

Asgari ücretin 6 ayda bir belirlenerek asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini dile getiren Destici, yenilenebilir enerji projeleri önündeki bürokratik engellerin de kaldırılmasını istedi.

Destici, bir soru üzerine, Millet İttifakı'nın ortak aday seçmekte çok zorlanacağını, hatta büyük ihtimalle bir aday üzerinde uzlaşamayacaklarını ve farkı adaylarla seçime gideceklerini düşündüğünü aktardı.

BBP Genel Başkanı Destici, 102 yıldır Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurmada çok önemli bir görev yapan Anadolu Ajansı'nın 102. kuruluş yıldönümü ile Polis Haftası ve Avukatlar Günü'nü kutladı.

 
Darbe davasının gerekçeli kararı açıklandı
 
'Milletimize sözümüz var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir Erzurum değerlerini gündeme getirdi
Milletvekili Aydemir, Erzurum’un mümtaz İslam alimlerinden Tivnikli Hacı ...
Aydemir: ‘Aleme nizam veren bir milletiz’
AK Parti Milletvekili Aydemir, milletin siyasi partileri hizmet etmesi ...
Göğebakan: ‘Mesleğimiz tehdit altında’
Baro Başkanı Talat Göğebakan, kanun hâkimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün ...
 
Aydemir: ‘Türk Milleti yüksek ahlaklı bir millettir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ihracatta erişilen değerin ekonomiye ...
Karataş’tan stokçulara tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Fiyat ...
‘Aziz milletimizin, Ramazan-ı Şerif-i mübarek olsun’
Bahçeli, "Zulmün son bulduğu, adil ve hakkaniyetli münasebetlerin çok ...
 
Çelebi Hollanda’da 2. kez meclis üyesi seçildi
Oltulu genç siyasetçi Turgut Çelebi Hollanda’nın Roermond’da ikinci kez Meclis üyesi seçildi.
Aydemir’den 2023 Kış oyunları müjdesi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 2023 kış oyunlarının (Winter ...
'Muhalefette Cumhurbaşkanımıza öykünme var'
Milletvekili Aydemir, ‘Şunu da ben biliyorum, çok ciddi bir biçimde Sayın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri