Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTIRMA
29 Aralık 2020 Salı - 15:53

Büyükşehir ve ATAUNİ’den ortak proje

1 Milyon Yazılımcı Projesi seferberliğine destek verme amacıyla, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Yazılımcı İnsan Kaynağı Yetiştirme Projesi" hayata geçirildi.

Büyükşehir ve ATAUNİ’den ortak proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 Vizyon projeleri arasında yer alan 1 Milyon Yazılımcı Projesi seferberliğine destek verme amacıyla, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Yazılımcı İnsan Kaynağı Yetiştirme Projesi" hayata geçirildi.

Atatürk Üniversitesi’nin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projeleri’nin ana unsurları arasında yer alan “Dijital Dönüşüm” hamlesi doğrultusunda Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin (ATABAUM) ortaklaşa çalıştığı Yazılımcı İnsan Kaynağı Yetiştirme Projesi, 27 Mayıs – 27 Temmuz 2020 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nin Uzaktan Eğitim Sistemi olan AtademiX platformu kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirildi.

 “BİLİM VE EĞİTİMİN YANINDA TOPLUMSAL KATKIYI DA HEDEFLİYORUZ”

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan bu projenin ülkemizin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti. Yeni YÖK vizyonu kapsamında paydaş kurumlar ile yapılan iş birliklerine bir yenisini daha eklemiş olmaktan memnuniyet duyduklarını vurgulayan Rektör Çomaklı sözlerine şu şekilde devam etti: “İçinde bulunduğumuz çağ hızlı değişimler ve dönüşümlere sahne olurken ülkemizin de bu süreç içerisinde, olması gerektiği konumda bulunabilmesi için şüphesiz ki yükseköğretim kurumlarına büyük görevler düşmektedir. Bahsedilen dönüşüm ve değişimler içerisinde yazılımsal ve teknolojik gelişmelerde büyük bir paya sahiptir. Bu nedenle her geçen gün bu alanda yetişmiş insan kaynağına olan ihtiyacın arttığı görülmektedir.”

“ÜLKEMİZİN YAZILIMCI HEDEFİNE ULUSAL DÜZEYDE KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUZ”

Ülkemizin bu alandaki ihtiyacına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 Vizyon projeleri arasına giren “1 Milyon Yazılımcı Projesi” ile Türkiye’de bugün 140 bin civarındaki yazılımcı insan kaynağının 3 yılda 1 milyona taşınmasının hedeflendiğini aktaran Çomaklı: “Bu kapsamda ortaya konulan yazılımcı hedeflerine yönelik öncelikle bölgesel olmak üzere ulusal düzeyde katkı sunmak adına Yazılımcı İnsan Kaynağı Yetiştirmesi Projesi’ni Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Erzurum’da hayata geçirmiş bulunmaktayız. Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı sağlayan, bilim ve eğitimin yanında toplumsal katkıyı da hedef edinen Atatürk Üniversitesi hem ülkemizin hem de bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek projelerin de uygulamaya koyulması açısında desteklerini sürdürmektedir. Bu vesileyle gerçekleştirilen Yazılımcı İnsan Kaynağı Yetiştirme Projesi’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyor kursiyer öğrencilerimize sektörde başarılar diliyorum” dedi.

SEKMEN: “DİJİTAL ÇAĞA HAZIRLIKLI OLMAK BİZLERİN SORUMLULUĞUDUR”

Teknolojinin inanılmaz bir hızla geliştiği ve her dönemde yeni bir takım hedefler ortaya koyulduğu günümüz dünyasında özellikle yazılımcı insan kaynağına olan ihtiyacın da süratle arttığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Sekmen: “Ülkemizin yazılımcı ihtiyacına yönelik Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “1 Milyon Yazılımcı Projesi” hedefine Erzurum’dan dâhil olup geleceğin yazılımcılarını yetiştirme seferberliğine destek verme arzusundayız. Bu kapsamda Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Atatürk Üniversitesi ile ortak bir yol haritası hazırlayarak iki ayı kapsayan sıkı bir eğitim programı ile yazılımcı insan kaynağı yetiştirilmesi projesinin Erzurum’da hayata geçirilmesini sağladık” şeklinde konuştu.

“MOBİL YAZILIMCI YETİŞTİRME PROJESİ MODEL OLACAK”

Dijital çağa hazırlıklı olmak ve gerekleri yerine getirmenin kendileri için önemli bir sorumluluk unsuru olduğunu belirten Başkan Sekmen: “Gençlerimiz için tarihi fırsat olan bu proje ile yazılım konusunda altyapıya sahip fakat istihdama henüz katılmamış olan gençlerimizin çağın gerektirdiği yeni bilgi ve becerilerle donatılmasına ve böylece onların iş piyasasına kazandırılmasına katkı sağlamış olmaktan mutluluk duyacağız. Bu projede ön plana çıkan, bilişim sektörünün en fazla ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan cep telefonu uygulaması geliştirmeye odaklanan mobil yazılımcı yetiştirme projesinin başta bölgemiz olmak üzere ülkemize faydalı olmasını ve yapılacak diğer projelere model teşkil etmesini diliyorum.

Bu vesileyle projede paydaşımız olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere emeği geçen gerek Belediyemiz gerekse Atatürk Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyor, kursu başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

İki ay süren eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılımcı belgesi verildi.

Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi tarafından hazırlanan, projenin hazırlık aşamasından derslerin sunulması ve derslerin değerlendirmesine kadar tüm sürecin yer aldığı Yazılımcı İnsan Kaynağı Yetiştirme Projesi raporuna http://dijital.atauni.edu.tr/wp-content/uploads/2020/12/DDO-Uygulama-Raporu_25-Eyl%C3%BCl-2020.pdf adresinden ulaşılabilecek

 
Ailelerin evlat nöbeti 484’üncü gününde
 
PFDK’dan Erzurumspor kaptanına 3 maç men cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terter’de skandal harita
Ermeni işgalinden kurtarılan Terter’deki bir karakolda bulunan skandal ...
‘Çay, Karadeniz’de üretilir ama Erzurum’da içilir’
Çaykur’un ’81 ilde 81 mağaza’ sloganı ile başlattığı proje kapsamında ...
TDVS’den yağmur duası eleştirilerine tepki
Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum şube başkanı İsmail Gülli, 11 Aralık Cuma ...
 
BTK Dijital Okuryazarlık erişime açıldı
Açık kaynak içerik üretme projesinin ilk kitabı olan “Dijital Okuryazarlık: ...
Cengiz’in bilimsel araştırmasına uluslararası destek
Cengiz ile çalışma ekibi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 2551 Newton ...
Erzurum adı bilimsel literatüre girdi
Bacillus pasinlerensis ve Calidifontibacillus erzurumensis bakterileri litaratüre eklendi.
 
Kasım'da bunlar konuşuldu
Kasım ayının siyasi ve toplumsal gündemi belirlendi. Gazi Mustafa Kemal ...
ATAUNİ Organ Nakli Projesine TÜBİTAK desteği
Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Öztürk, "Karaciğer Nakil Merkezleri İçin Yapay ...
Bilim adamından örnek yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri