Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>TÜRKİYE
22 Nisan 2022 Cuma - 02:00

'Var gücümüzle milletimizin yanında yer aldık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır” vurgusunu paylaştı.

 Var gücümüzle milletimizin yanında yer aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır” vurgusunu paylaştı

Erdoğan: “Muhalefet, yandaşları ile birlikte boğaz manzaralı 5 yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz kendi vatanseverlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında, görül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz” dedi

Erdoğan, “Coğrafyamız kan ağlarken, komşularımız savaşırken, yanı başımızda çocuklar, kadınlar ölürken tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik krizi ile boğuşurken, muhalefetin ve 6 + 1’li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermektir” diye konuştu.

Erdoğan, “Filistin davasını etkin savunmanın yolu da İsrail ile makul, mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır. Ancak bu demek değildir ki, Kudüs’te ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara, işgallere göz yumacağız, rıza göstereceğiz. Asla” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin bir kısmında tırnak tutmaya, palazlanmaya, karanlık hesaplarına bölge halkını kurban etmeye hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Bu süreçte HDP gerçek anlamda bir sivil siyasi parti olmadığını, terör örgütünün payandalığı dışında bir hükmi şahsiyeti bulunmadığını bir kez daha ispatlamıştır” kaydını düştü.

Erdoğan,  “28 Şubat ittifakının gizli ortağının yularının Kandil’in elinde olduğunu gösteren bu tavrının takdirini milletimize bırakıyorum. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı ve öz güvenin üzerinde yeni vizyonlara, yeni hedeflere doğru yol alıyoruz. Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz” dedi.

AK PARTİ GRUBUNA SESLENİŞ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, Bursa’da infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüse yapılan terör saldırısını anımsatarak, “Bursa’da terör saldırısında şehit olan infaz koruma memurumuza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“TOPLUMUMUZUN TÜM KESİMLERİYLE GÖNÜL BAĞLARIMIZI SAĞLAMLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık mağfiret günlerinin sonuna yaklaşılan Ramazan ayının içinde Kadir Gecesi’ni de barındıran af günlerinin ve ardından idrak edilecek Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ramazan’ın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olmanın yanı sıra helalleşme, kucaklaşma, dargınlıkları, kırgınlıkları da giderme vesilesi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ay birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin gücünü yeniden idrak etme, kavrama ayıdır. AK Parti teşkilatları olarak bu kutlu ayı önemine ve manasına mütenasip bir şekilde ihya etmenin gayreti içerisindeyiz. İftar buluşmalarımızla, hane ve esnaf ziyaretlerimizle, sahur programlarımızla toplumumuzun tüm kesimleriyle gönül bağlarımızı sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Parti teşkilatlarımız ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla hamdolsun bereketli bir Ramazan ayı geçiriyor. Arkadaşlarımız fakir fukaranın, garip gurebanın, mazlum ve mağdurların kapısını çalıyor, dertlerine derman, sıkıntılarına ortak oluyor. Muhalefetin ramazanın manevi atmosferini zehirleme çabalarına rağmen, bu mübarek günleri en güzel ve en verimli şekilde yaşamaya özen gösteriyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınları, emniyet mensupları, askerler, sanatçılar, sporcularla yediden yetmişe milletle bir araya gelerek hasbihal ettiklerini, sevinç ve üzüntülerini paylaştıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Muhalefet yandaşlarıyla birlikte Boğaz manzaralı beş yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz kendi vatanseverlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve vakıflarımız milletimizin alicenaplığının bayraktarları olarak dünyanın dört bir köşesine yardım ulaştırıyor. Ukrayna’dan Afganistan’a, Yemen’den Somali’ye, Arakan’dan Suriye’ye kadar pek çok kriz bölgesinde Kızılay’ımız, AFAD’ımız, Türkiye Diyanet Vakfımız canla başla çalışıyor. Aklı ve vicdanı kararmışların hezeyanları, bizi doğru bildiğimiz yolda yürümekten alıkoyamaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “Dik dur. Yıldızların altında nasıl başı eğik durursun? Hangi yoldan gidersen git, sonunda ölüm bekliyor. Sen de öleceksin, bu dünya da ölecek, bu yüzden dik dur” sözlerini anımsattı.

“HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN ÜLKEMİZE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, biz de her hâl ve şart altında dik duracağız. Allah’ın rızasını kazanma ve milletimizin duasını alma dışında hiçbir karşılık beklemeden ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bizim ilham ve güç kaynağımız da tek muhatabımız da milletimiz” dedi.

“Hiç kimsenin milletimizle aramıza girmesine müsaade etmedik etmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yıldır olduğu gibi muhalefetin fitne ve gerilim siyasetini, basiret ve aklıselimle savuşturacaklarını; milletin fertleri arasına nifak tohumları ekilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ezelden ebede uzanan bin yıllık kardeşliğimizin, muhalefetin siyasi hesaplarına kurban edilmesine asla göz yummayacağız. Bu amaçla AK Parti teşkilatları olarak kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek ayın gönüllerimizi yumuşatan ikliminden de istifade ederek besmelemizi çekip yeni bir heyecanla yeni bir azimle tekrar yola revan oluyoruz” diye konuştu.

2023 seçimlerine kadar devam edecek bu yolculukta kapısı çalınmadık hane, hâli hatırı sorulmadık insan bırakmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseyi dışlamadan, 85 milyonun her bir ferdine ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa bir dönem partimiz içinde yer almış, AK Parti çatısı altında bu ülkeye hizmet etmiş ancak daha sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem ve öncelik veriyoruz. Dava kardeşliğimizi yeniden perçinleyerek, kalbi Türkiye için çarpan herkesle irtibatlarımızı güçlendirmeyi istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük ve güçlü Türkiye idealine inanan herkesi, tüm farklılıkların ötesine geçip “Türkiye” ortak paydasında buluşturmayı arzu ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’den Ukrayna’ya kadar dört bir yanımızda yaşanan hadiseler, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin kilit taşı olduğunu göstermiştir. Ülkemizin 2023 hedeflerini hayata geçirebilecek yegâne vizyonun AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olduğu anlaşılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafyamız kan ağlarken, komşularımız savaşırken, hemen yanı başımızda çocuklar, kadınlar ölürken, tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik krizi ile boğuşurken, muhalefetin ve 6 artı 1’li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağı bir kez daha ispatlanmıştır” diye konuştu.

“20 YILDIR DEFALARCA OLDUĞU GİBİ YİNE BAŞARAMAYACAKLAR”

Yine bu sürecin, muhalefetin, 28 Şubat ittifakının, kendi menfaatlerinden ve hırslarından başka hiçbir gayelerinin olmadığını ortaya çıkardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle, milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu, masada hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor. Daha en basit en temel meselelerde bile uzlaşamayan çeşitli grupların, ülkenin ve milletin hayrına hiçbir adım atamayacaklarını insanımız çok iyi görüyor. Vatandaşlarımız 6 masanın her gün bir yenisi patlayan skandallarını, bol entrikalı, bol aldatmacalı, bolca yalan, ihtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek kimi zaman da utanarak takip ediyor. Burada şu hakikati çok açık ve net ifade etmek istiyorum: Sürekli kavga eden, sürekli birbirlerine çelme takan, sürekli kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı, bırakın 2023 seçimlerini Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyeceklerdir. Siyaset mühendislikleriyle siyasetçilik oynayanlar, son 20 yıldır defalarca olduğu gibi yine başaramayacaklar yine eski hezimete uğrayacaklardır.”

Türk milletinin demokratik kazanımlarına el koymak isteyenlerin, tıpkı daha öncekiler gibi yine kaybedeceklerini, tarih sahnesinden silinip gideceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:  “Bu süreçte bize düşen sadece daha çok çalışmak, daha fazla sahada olmak, milletimizle gönül bağımızı daha da güçlendirmektir. Türkiye’de siyasetin adresi ile merkezi de AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. AK Parti’nin kapıları, ülkemize siyaset yoluyla hizmet etmeye çalışan herkese sonuna kadar açıktır. Türkiye için hayal kuran, bu ülke için planı projesi olan tüm insanlarımıza, AK Parti çatısı altında yer vardır. Çünkü biz 11,5 milyona ulaşan üye sayısıyla sadece ülkemizin en büyük, en kuşatıcı, en geniş tabanlı siyasi partisi değil biz aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ailesiyiz. Buradan tüm kardeşlerime, tüm vatandaşlarıma, özellikle de gençlerimize samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım. Gelin son 20 yılında olduğu gibi ülkemizin geleceğine de damgayı beraber vuralım. Ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna beraber taşıyalım. Gelin, bu mübarek Ramazan günlerinde saflarımızı sıklaştıralım, dayanışmamızı artıralım, birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim. Gelin kavlimizi yenileyelim, ahdimizi tazeleyelim, kalplerimizi birbirimize yeniden çok sıkı bir şekilde kenetleyelim.”

KUDÜS’ÜN STATÜSÜ VE MESCİD-İ AKSA’NIN MAHREMİYETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda, Ramazan aylarını ya salgın ya savaş ya da Müslümanlara yönelik saldırıların gölgesi altında yaşadıklarını ifade etti. Salgın döneminde camilerin, sofraların, hanelerin mahzun kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu Ramazanı da Rusya-Ukrayna kanlı savaşının trajik görüntüleri eşliğinde karşıladıklarını söyledi. Son günlerde ise ilk kıble, Mekke ve Medine’nin ardından üçüncü mübarek şehir olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın mahremiyetine yönelik yeni saldırılar sebebiyle yüreklerin bir kez daha dağlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’den hangi düzeyde olursa olsun görüştüğümüz her yetkiliye, her siyasi ve dini lidere Kudüs’ün statüsü ve Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti konusundaki hassasiyetlerimizi daima açıkça söyledik, söylüyoruz. Aynı şekilde uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere her platformda Filistinlilere yapılan haksızlıklara ve uygulanan zulme karşı duyarlı olmaya, harekete geçmeye davet ettik, etmeyi de sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki pek çok devletin ve toplumun Kudüs merkezli bu sorunun mahiyetini anlamakta hâlâ zorlandığını gördüklerini ve düşündüklerini anlatarak şöyle devam etti: “Şayet bu sorunun mahiyeti ve yol açabileceği felaketler bilindiği hâlde kasıtlı olarak bu şekilde davranılıyorsa o zaman işin içinde başka niyetler başka hesaplar var demektir. Bizim BM üyeliği tescillenmiş ve tarafımızdan tanınmış her devlet gibi İsrail’le de küresel, siyasi, ekonomik, sosyal parametrelere uygun ilişkilerimiz vardır, olacaktır. Afrika’nın, Asya’nın, Güney Amerika’nın, okyanusların ücra köşelerindeki devletlerle bile ilişkilerimizi geliştirmenin yolunu ararken, coğrafyamızın en önemli bölgesindeki bu devleti görmezden gelemeyiz. Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır ancak bu demek değildir ki Kudüs’te ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara yıllardır süren işgallere göz yumacağız, rıza göstereceğiz. Asla. Her ne kadar Mescid-i Aksa’nın 1969 yılında alçakça yakılmaya çalışılmasının ardından kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı dahi bu meseleye yeteri kadar sahip çıkmıyor olsa da biz kendi tarihimizin, vakarımızın, inancımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır. Atamız Selçuklu, ‘Kudüs’ten bana ne?’ dememiş, asırlarca Haçlı Seferleri’ne karşı bu davaya gövdesini set yapmıştı. Atamız Osmanlı, ‘Kudüs’ten bana ne?’ dememiş, fethinden itibaren bu toprakları ellinin, başının, kalbinin üstünde tutmuştu. Ecdadımız asırlar boyunca dört bir yandan gelen saldırılara karşı bu toprakları korumuş, şehirlere ve kadim eserlere sahip çıkmış, velhasıl tarihin ve inancının üzerine yüklediği tüm vazifeleri yerine getirmiştir.”

“KUDÜS DAVASINI, MESCİD-İ AKSA’YA SAHİP ÇIKMA İRADEMİZİ EN YÜKSEK SESLE TEKRARLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kudüs’ten çekilen son Osmanlı birliğinin geride bıraktığı artçılardan son nefesine kadar Mescid-i Aksa’daki nöbetini sürdüren Iğdırlı Hasan Onbaşı’nın hikâyesinin herkesin kalbindeki sızının ortak ifadesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dünya sessiz kalsa bile biz Kudüs davasını, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma irademizi en yüksek sesle tekrarlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Telefon görüşmelerinde bu konudaki duruşumuzu ve tavrımızı kendilerine ifade ettik. Temennimiz şu mübarek günlerde Kudüs’te yaşanan zulümlerin son bulması, bölgede yaşayan Müslüman’ıyla, Hristiyan’ıyla, Musevi’siyle herkesin kendi inancına göre huzur içinde hayatını sürdürmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEMİZİ DOĞRUDAN KAYNAKLARINA DOĞRU GENİŞLETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde işgal altında tuttuğu bölgeleri teröristlerden tümüyle temizlemeye yönelik harekâtlarına bir yenisini daha eklediğini belirtti. Terör örgütünün saldırıları için üslenme ve hazırlık yeri olarak kullandığı bölgelere yönelik hava ve kara unsurları vasıtasıyla kapsamlı bir operasyon başlatıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Harekât sırasında şehit olan iki kahraman askerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Mekânları cennet olsun inşallah. Rabb’imiz sevgili Habib’ine, komşu eylesin” duasında bulundu.

“Pençe Kilit adı verilen bu harekâtla amacımız, hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Irak merkezi hükûmeti ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yakın iş birliği içinde yürüttüğümüz bu harekâta katılan kahraman askerlerimize Rabb’imden başarılar diliyorum. Rabb’im hepsini de esirgesin, korusun, muzaffer eylesin. Gazaları mübarek olsun. Bu harekât vesilesiyle Türkiye’nin kimsenin topraklarında gözü bulunmadığını, tek amacının sınırlarının güvenliğini ve sınır komşularının istikrarını sağlamak olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Komşularımızın güven ve huzur içinde yaşayabilmeleri için toprak bütünlüklerini ve siyasi birliklerini güçlendirmelerine katkı verecek her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeyi de sürdüreceğiz. Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de aynı gaye ile hareket ediyoruz. Tabii bu noktaya bir anda gelmedik. Yaklaşık 40 yıllık terörle mücadelemizde, uzunca bir süre komşularımızın kendi sınırları içindeki terör örgütlerinin üstesinden kendilerinin gelmelerini istedik ve bekledik. Bu anlayışla da mücadeleyi kendi topraklarımızda yürüttük. Maalesef biz içerde ne yaparsak yapalım, sınır dışında toplanan, eğitilen, teçhiz edilen, ülkemize sızdırılan teröristlerin kökünü tam manasıyla kazıyamadık.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ARTIK ÜLKEMİZ İÇİNDE EYLEM YAPAMAZ HÂLE GETİRDİK”

Bataklık kurumadığı için sivrisineklerin sürekli çoğaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döktükleri kan ve verdikleri zarar sürekli arttı. Bölgemizle ilgili hesapları olan güçlerin ve onların güdümündeki vesayet odaklarının da bu kötü gidişteki payını elbette göz ardı etmiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun değerlendirmesini de yaparak bir süre önce terörle mücadele konseptini ve millî güvenlik stratejisini değiştirdiklerini belirtti. Yurt içinde askerle, istihbaratla, polisle, jandarmayla ve güvenlik korucularıyla yoğun bir mücadele başlattıklarını anımsatan Erdoğan, “Hamdolsun bu stratejinin etkisini de kısa sürede gördük. Terör örgütlerini artık ülkemiz içinde eylem yapamaz hâle getirdik. Sınırlarımızın güvenliğini, terör örgütlerini bulundukları yerlere doğru genişleterek sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Güney sınırlarımız boyunca doğuya doğru yürüttüğümüz harekâtlar ve operasyonlar işte bu amaca matuftur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Irak’ta terörle mücadelelerine destek veren merkezi hükûmete ve bölgesel yönetime teşekkür etti.

“Suriye’nin bir kısmında tırnak tutmaya, palazlanmaya, karanlık hesaplarına bölge halkını kurban etmeye hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arabıyla Kürdüyle Türkmeniyle diğer kesimleriyle bölgede yaşayan her insanı kucaklayan, herkesin güvenliğini ve geleceğini düşünen tek ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.

Başı dara düşen herkesin, umudunu Türkiye’ye bağlayarak, kendilerinden destek talep etmesinin sebebinin de bu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim ülkemizin koruması altındaki yerlerde yaşayıp da can ve mal güvenliğinden endişe duyan, inancı ve kültürü üzerinde baskı hisseden hiç kimse olamaz. Attığımız her adımla bu hakikati tekrar tekrar ispat ediyoruz” diye konuştu.

Yaptıkları operasyonlardan, terör örgütü ve yandaşları dışında rahatsız olan kimsenin olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte HDP, gerçek anlamda bir sivil siyasi parti olmadığını, terör örgütünün payandalığı dışında bir hükmi şahsiyeti bulunmadığını bir kez daha ispatlamıştır. 28 Şubat ittifakının gizli ortağının yularının Kandil’in elinde olduğunu gösteren bu tavrının takdirini milletimize bırakıyorum. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır. Ülkemizi, çözüm süreci gibi bir fırsatı dahi değerlendirmekten aciz bu yapının yükünden kurtarmak, 2023’ün en önemli kazanımlarından biri olacaktır.”

“TÜRKİYE, GÖNÜL COĞRAFYASI SINIRLARINI AŞAN BİR ÜLKEDİR”

Türkiye’nin, gönül coğrafyası sınırlarını aşan bir ülke olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle yakın bölgelerinde yaşanan her krizde, her trajedide, hiçbir çıkar hesabı gütmeksizin zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer almayı medeniyetlerinin ve tarihlerinin kendilerine yüklediği bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.

Bu çerçevede Suriye’den Libya’ya, Ukrayna’dan Filistin’e kadar her konuda ilkeli bir yaklaşım sergilediklerini, insani ve vicdani önceliklerinden asla vazgeçmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevremizde ve dünyada ne olursa olsun bizim yerimiz, bizim yaklaşımımız, bizim tutumumuz gayet nettir, açıktır, bellidir. Bizde riyakârlık yok. Ne düşünüyorsak onu söylüyoruz. Ne söylüyorsak onu yapıyoruz. Böyle olduğu için de savaşan tarafların bile saygısını, güvenini, itimadını kazanan bir ülke durumundayız. Bununla kalmıyoruz, son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı ve özgüvenin üzerinde yeni vizyonlara, yeni hedeflere doğru yol alıyoruz. Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken, ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

“HER KARIŞINDA CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”

Millete söz verdikleri gibi Türkiye’yi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyütmeyi sürdürdüklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu. “Elbette sorunlarımız, sıkıntılarımız, sancılarımız var. Hepsinin de farkındayız, hepsini de takip ediyoruz. Her biri üzerinde çalışıyoruz. Geçmişte bu ülkeyi vesayetin, terör örgütlerinin, darbecilerin, uluslararası tetikçilerin pençesinden nasıl kurtardıysak inşallah bunları da aynı şekilde çözüme kavuşturacağız. Rabb’imiz, Kur’an-ı Kerim’de müteaddit defalar bize mallarımız ve canlarımız konusunda imtihana çekileceğimizi hatırlatıyor. Güney komşumuz Irak can imtihanını 2 milyon, Suriye 1 milyon kayıpla verdi. Şimdi Ukrayna aynı imtihanla yüzleşiyor. Biz terörle mücadele imtihanımızı 40 bin canımızı toprağa vererek geride bıraktık. Yarın hangi ülkenin, hangi toplumun, neyle imtihan olacağını Allah bilir. Şayet yaşadığımız sıkıntılar bizi şükürsüzlüğe ve onun yol açtığı mutsuzluğa, hele hele de Allah göstermesin, manevi isyana sürüklerse asıl felaketimiz işte o zaman başlar. Hamdolsun her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun kendi topraklarının ve halkının güvencesi olmanın ötesinde tüm dost ve kardeşleri için umut kapısı bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği, müteşebbislere fırsat kapılarının her alanda açık olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun dünyanın dört bir yanında üretim ve tedarik zincirlerinin çöktüğü, belirsizliklerin arttığı bir dönemin yükselen yıldızı ülkesinde yaşıyoruz. Hamdolsun çevresi ateş çemberi ile çevriliyken kalkınma hedeflerinden vazgeçmeyen, demokrasisini işleten bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun dünyada yaşanan her krizin, her sarsıntının, her gelişmenin önemini ve gücünü teyit ettiği bir ülkede yaşıyoruz.”

“VAR GÜCÜMÜZLE MİLLETİMİZİN YANINDA YER ALDIK”

Önlerindeki meselelere böyle baktıklarını ve ısrarla, dirayetle, cesaretle kendi programlarını uyguladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bugünündeki sıkıntıları çözmenin ötesinde, yarınını kurtaracak adımları atıyor, yapıları inşa ediyor, mekanizmaları oluşturuyoruz. Milletimiz şahittir. Hükûmete geldiğimiz günden beri, ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle hep insanlarımızın gelirlerini artırmanın, refahlarını yükseltmenin, hak ve özgürlüklerini genişletmenin peşinde olduk. Ne zaman bir sıkıntı, bir tehdit ortaya çıksa ülkenin tüm imkânlarını insanlarımızın lehine seferber ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda salgın sürecinde yaptıklarının ortada olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Salgının sebep olduğu olumsuzluklara çarpan etkisi yapan kur dalgası ekonomimizi etkilediğinde, var gücümüzle milletimizin yanında yer aldık. Pek çok farklı başlık altında her kesime destek sağladık. Karadeniz’deki savaş ise küresel ekonomi de zaten yaşanmakta olan sarsıntıyı ve bunun ülkemize olan etkilerini daha da derinleştirdi. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, her yerde yükselen enflasyonun ve tedariki zorlaşan ürünlerin yol açtığı sıkıntıların haberlerini takip ediyoruz. Bu tablo karşısında bize düşen, içinden geçtiğimiz imtihanın farkında olarak önce birliğimize ve beraberliğimize, onunla birlikte 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmaktır. İşte bu anlayışla biz işimize bakıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, inşası süren eserleri birer birer tamamlayıp hizmete açtıklarını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün muhteşem manzarasının hâlen gözlerinin önünde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer alanlarda da hazırlıkları tamamlanan müjdeleri birer birer milletle paylaştıklarını belirtti.

“Şimdi geçmişin bayrak direği ipi yapmakla övünen Türkiye'sinden bugün uzay yarışında yerini alan Türkiye'ye nasıl geldiğimizi, bizi dünyada öne çıkaran başarılarımızdan örneklerle hep birlikte izleyelim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi başta olmak üzere birçok alandaki yerli ve millî yatırımları ve insani yardımları anlatan videoyu izletti.

“BÜTÜN İMKÂNLARIMIZLA MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Millet için bir an olsun hizmetten, üretmekten, çalışmaktan geri durmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bütün imkânlarımızla milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Son kabine toplantısında imalat ve turizm sektörlerine yönelik 150 milyar liralık destek paketimizi açıklamıştık. Bugün de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ve dostlarımıza yönelik tasarruf hesaplarıyla ilgili yeni bir uygulamanın haberini kamuoyuna duyurmak istiyorum. 'Yuvam' adını verdiğimiz bu tasarruf hesapları, işçi dövizlerinden farklı olarak kur koruması dâhil içinde pek çok yeniliği barındıran bir finansal araçtır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, Mavi Kart sahiplerinin ve bankalarımızda hesap açtırma şartlarına sahip yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu 'Yuvam' hesabı, döviz cinsinden yüzde 4 getiri garantisi veriyor. Türk lirası olarak açılacak hesaplar içinde oldukça yüksek ve tatminkâr bir gelir vadeden bu hesaplar, vatandaşlarımızın ülkeleriyle bağlarını canlı tutmalarını da sağlayacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde de yeni haberleri, yeni müjdeleri milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli ikramiyeleriyle ilgili açıklaması hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O ne dediyse doğrudur” dedi.

“BİZ SIĞINMACILARI KOVAN DEĞİL, KUCAKLAYAN BİR İKTİDARIZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Suriyeli sığınmacılara ilişkin açıklaması anımsatılarak, “Bayram öncesi Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir karar var mı?” sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil, kucaklayan bir iktidarız. Bütün Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitişiyle birlikte onların oralara dönüşünü sağlayacağız. Huzurlu bir ortam sağlayınca zaten kendileri de gönüllü olarak oraya dönecektir” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen etkinliklere katılan küçük sporcularla fotoğraf çektirdi, sohbet etti.

 
Erzurum’da silahlı kavga
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sporculara seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçilere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna savaşı, adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ...
Oktay’dan ayırımcılığa sert tepki
Oktay, Kanada’nın Toronto kentinde teravih namazından çıkanlara gerçekleştirilen ...
Hedeflerimizin önünde engel kalmayacak
Phaselis Tüneli açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ...
 
‘Mücadeleyi sürdüreceğiz’
Şiddet mağduru kadınların yakınlarıyla bir araya geldiği iftar programında ...
‘Biz, bir medeniyet ihyası peşindeyiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir ...
‘Emanete sahip çıkıyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih ...
 
Erdoğan’dan Ahilik Geleneği vurgusu
Erdoğan, “Binlerce yıllık birikimi ile esnaf ve sanatkarımız daime bu ...
‘Krizi fırsata dönüştürecek adımlar atıyoruz’
Erdoğan, "Türkiye’nin bu zorlu dönemi aşarak bir an önce hedeflerine ulaşması ...
Erbaş Türk Dünyasına seslendi
Din hizmetlerinin sahih dini bilgiyle sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri