Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>TÜRKİYE
18 Nisan 2022 Pazartesi - 00:11

‘Biz, bir medeniyet ihyası peşindeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, “Verdiğimiz destekler ile daima sanatçıların arasında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz” dedi.

‘Biz, bir medeniyet ihyası peşindeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, “Verdiğimiz destekler ile daima sanatçıların arasında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla iftar programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada sanatçılara ülkenin kültür ve sanatına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirlerinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan fark kültür sanat ürünleridir. Dolayısıyla kültür insanları ve sanatçılar toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir. Kültür ve sanat ürünleri değdikleri her yerde kendi özgün mesajlarını taşırlar. Sanatçılarımız icra ettikleri sanat dalının ötesinde işte böyle büyük bir misyonun, işte böyle önemli bir sorumluğun sahibidirler. Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir. Türkiye bir dönemine damga vuran geçmişiyle bağlarını kopartma anlayışının en büyük bedellerinden birini, kültür ve sanat alanında ödemiştir. Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın, maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdürür. Milletimiz de sanatına, sanatçısına, kültür ürünlerine sahip çıkarak, kendi tarzını oluşturarak bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir. Bu vesile ile müzik başta olmak üzere sanatın her alanında verdikleri eserler ile duayen sıfatını hak eden tüm sanatçılarımızı rahmetle yad ediyoruz. Onlardan aldıkları bayrağı gururla taşıyan sanatçılarımıza başarılar diliyoruz" dedi.
“DAİMA SANATÇILARIN ARASINDA YER ALDIK, YER ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, "Gençlerimizin geleneksel sanatlarımızdan müziğe kadar her alanda, asırlık birikimleri modern yorumlarla harmanlayarak ortaya çıkardıkları ürünleri de yakından takip ediyoruz. İnternetin ve sosyal medyanın verdiği imkanları kullanarak, bu eserleri kendi halkımız yanında tüm insanlığın beğenisine sunan sanatçılarımız ile gurur duyuyoruz. İlhamını bu topraklardan, bu milletten, bu medeniyetten alan hiçbir sanat eserinin başarısız olmayacağına inanıyorum. Biz de verdiğimiz destekler ile daima sanatçıların arasında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz. Korsanla mücadeleden telife, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok farklı başlık altında verdiğimiz destekler ile sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Son olarak Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni binasını, İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete açarak ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında en hayati görevlerden biri artık sanatçılarımıza düşüyor. Kültür ve sanat ile taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan, betondan, demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz. Bunu da inşallah sizler ile birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

 
'Sorun enflasyon, üstesinden geleceğiz'
 
‘Mücadeleyi sürdüreceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Emanete sahip çıkıyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih ...
Erdoğan’dan Ahilik Geleneği vurgusu
Erdoğan, “Binlerce yıllık birikimi ile esnaf ve sanatkarımız daime bu ...
‘Krizi fırsata dönüştürecek adımlar atıyoruz’
Erdoğan, "Türkiye’nin bu zorlu dönemi aşarak bir an önce hedeflerine ulaşması ...
 
Erbaş Türk Dünyasına seslendi
Din hizmetlerinin sahih dini bilgiyle sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ...
Aliyev’den 'Zengezur koridoru' vurgusu
Aliyev, Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmek için 5 maddelik teklifte ...
Şentop Ramazan ayının manasını paylaştı
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Beyoğlu'nda yabancı misyon şefleri, ...
 
‘Polislerimiz devletimizin anlamını korumaktadır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgesindeki provokasyonlara ...
Erdoğan’dan Şehir ve Medeniyet değerlendirmesi
Erdoğan: “Milletimizi küresel rüzgarların önünde savurmak isteyenlere ...
'Milletimize sözümüz var'
Türkiye'nin, bölgesinin ve dünyanın lider ülkesi olmaya hiç olmadığı kadar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri