Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ASAYİŞ
31 Ocak 2023 Salı - 15:43

Zehir tacirlerine ‘Kökünü Kurutma’ operasyonu

Erzincan’da şafak vakti ‘Kökünü Kurutma’ operasyonları dahilinde 4 ilde eş zamanlı zehir tacirlerine yönelik özel harekat polisleri destekli operasyon düzenlendi.

Zehir tacirlerine ‘Kökünü Kurutma’ operasyonu

Erzincan’da şafak vakti ‘Kökünü Kurutma’ operasyonları dahilinde 4 ilde eş zamanlı zehir tacirlerine yönelik özel harekat polisleri destekli operasyon düzenlendi. 25 adrese yapılan baskınlarda 19 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde Antalya, Erzincan, Isparta ve Ordu'da toplamda gözaltı sayısı 241 oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de 37’incisi Antalya’da gerçekleştirilen, ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 187 hedefin 181'inin gözaltına alındığını bildirdi. 37'incisi Antalya, 38'si Erzincan, 39'uncusu Isparta ve 40'ıncısı Ordu'da gerçekleştirilen operasyonda 260 şüpheliden, 241i'nin gözaltına alındığını açıkladı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğünde hazır bulunan Erzincan Valisi Mehmet Makas ile Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Bakan Soylu’nun Antalya’dan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’yle toplantısına katıldılar.

Düzenlenen narkotik operasyonuyla ilgili Bakan Soylu, operasyonun Antalya’da 37’incisini, 38’incisini Erzincan'da, 39’uncusunu Isparta'da, 40’ıncısını ise Ordu’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya’daki operasyonun 5 aylık planlı bir operasyon olduğunun altını çizen Bakan Soylu, “Antalya’da bin 321 polis ve jandarmamız, 24 dedektör köpeğimiz hava araçlarımız ve tüm ekip ve unsurlarımızla birlikte bu operasyon 06.00 da başladı. Aynı şekilde bahsettiğimiz Erzincan, Isparta ve Ordu’da başladı. 4 ilde operasyonlar başarılı şekilde tamamlandı. Antalya’da 187’hedefin 181’i yakalandı, gözaltına alındı. Uyuşturucu satıcısı, imalat iştirak edenler olarak 5 aydır projeli olarak takip ediliyordu. Sürekli sahadayız. Yakalamalarımız uzun süreli projeli takiplerle gerçekleştiriliyor. Projeli takiplerin diğer yakalamalardan farkı takip ve soruşturma, izleme bir çeteyi çökertmek, uyuşturucu satış ağını çökertmektir” diye konuştu.

"Örnek Mücadele"

‘Kökünü Kurutma’ operasyonunun ülkenin her noktasında devam edeceğini ifade eden Bakan Soylu, “Aziz milletimizin şunu bilmesini isteriz. Avrupa ve Amerika’da uyuşturucuya karşı pes etmişler. Eroin kullanımı için şırıngayı bedava verirken Avrupa’nın birçok ülkesinde şu kadar uyuşturucu kullanmak ve satılabilmeyi kendileri salık verirken Türkiye bu konuda amansız ve dünyaya örnek bir mücadele sürdürmektedir. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Türk polis ve jandarma teşkilatı Mehmetçiklerimiz sınırdaki kahramanlarımız, başsavcılıklarımız bütün birimler hükümetimizin ortaya koyduğu irade ile birlikte amansız ve uyuşturucunun kökünü kurutmak için büyük bir mücadele vermektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları çizdiği vizyon apaçık ortadadır. Biz büyük milletiz çocuklarımızı gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak devletimizin asli sorumluluğudur. Biz bu sorumluluğu yerine getirmek için dünyaya uyuşturucu ile nasıl mücadele edebileceğini kökünün nasıl kurutabileceğini göstermek için bu mücadeleye baş koyduk. Allah bizi milletimize mahçup etmesin” dedi.

Bakan Soylu, 4 ildeki 260 şüpheliden 241’inin, 37, 38, 39 ve 40’ıncı ‘Kökünü Kurutma’ operasyonunda gözaltına alındığını bildirdi.

“Erzincan’da 19 şüpheli gözaltına alındı”

Erzincan’da düzenlenen operasyonla ilgili Bakan Soylu’ya bilgi veren Erzincan Valisi Mehmet Makas, “30’u özel harekat polisi olmak üzere 38 ekip, 139 polisimizin katılımıyla operasyonumuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 25 adrese baskınlar yapıldı 17’i Erzincan’da 2’i dışarıda olmak üzere 19 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucuyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

 
Tortum Şelalesi kar altında bir başka güzel
 
Hedefler 12’den vuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı: ‘Operasyonlar aralıksız devam ediyor’
İçişleri Bakanlığı, terör örgütlerine karşı operasyonların halihazırda ...
Yüreği yanık babadan evladına ‘teslim ol’ çağrısı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılıp dağa götürüldüğünü ...
32 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları ...
 
2 terörist teslim oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki barınma kampından kaçan 2 ...
Bozdağ yargı reformunu paylaştı
Bozdağ, “Bizim amacımız nerede iyi varsa o iyiyi bulmak, en iyi uygulama ...
Ailelerin evlat nöbeti bin 246'ncı gününde
Çocuklarının PKK terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ...
 
Pazaryolu Kumaşkaya’da yangın
Pazaryolu ilçesine bağlı Kumaşkaya Mahallesinde bir evde çıkan yangın ...
Terörün pençesinden kurtardığı oğlunu evlendirdi
Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, terörün pençesinden kurtardığı ...
5 insan kaçakçısı tutuklandı
Van'da polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda gözaltına alınan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri