Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
21 Ekim 2020 Çarşamba - 16:01

Yükseköğretimde uzaktan eğitim için yeni proje

Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Engin Kurşun’un da yer aldığı Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından yeni normalleşme döneminde nitelikli bir uzaktan eğitim için yeni bir proje hayata geçirildi.

Yükseköğretimde uzaktan eğitim için yeni proje

Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Engin Kurşun’un da yer aldığı Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından yeni normalleşme döneminde nitelikli bir uzaktan eğitim için yeni bir proje hayata geçirildi.
Korona virüs (Covid-19) pandemisi ve devamında gelen yeni normale geçiş süreciyle birlikte eğitimde sürdürülebilirliği sağlamak adına uzaktan eğitim ve dijital içerikler büyük önem kazanmış bulunuyor. Bu bağlamda SODİGEM bünyesinde yürütülen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen “Yükseköğretimde Eğitsel İçeriklerin Sunumu İçin Dijital İçerik Ekosistemi Gereksinimlerinin Belirlenmesi” projesi, yeni normalde ihtiyaçları karşılayacak altyapının yol haritasını sunuyor.
SODİGEM, hazırladığı proje ile pandemiyle değişen koşullarda öğrenme ve öğretme süreçlerinin herhangi bir eksiklik içermeden devam etmesi hedefliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen projenin yürütücülüğünü SODİGEM Müdür Yardımcısı ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aras Bozkurt, yaparken proje dâhilinde farklı kurumlarla işbirliği yapılıyor. Çalışmanın birçok önemli sonuca işaret ettiğini söyleyen Doç. Dr. Bozkurt, çalışmayı değerlendirirken “Öncelikle SODİGEM bünyesinde belirlediğimiz vizyon çerçevesinde mevcut deneyimlerimizi uzaktan eğitim alanına aktarmaktan dolayı çok mutluyuz. Proje, Türk yükseköğretim sisteminin önemli bir ihtiyacını karşılayacağı gibi uzaktan eğitim alanında ciddi bir tecrübeye sahip Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinin ortak bir paydada iş birliği göstermeleri açısından da önemlidir” ifadelerini kullandı.
"UZAKTAN EĞİTİM ALANINDA YAPILMIŞ EN KAPSAMLI ÇALIŞMALARDAN BİRİ"
Projenin şimdiye dek gerçekleştirilen en kapsamlı çalışmalardan biri olduğunun altını çizen Doç. Dr. Bozkurt, “Proje dahilinde yaklaşık 75 üniversiteden veri toplanacak. Bu bağlamda ileriki araştırmalara önemli bir zemin oluşturulması ve eğitimde dijital dönüşüm ekseninde önemli bir ihtiyacın da karşılanması planlanmaktadır. Böylelikle eğitimde ‘Vizyon 2023’ hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlamanın yanı sıra hem yaklaşık 8 milyon yükseköğretim öğrencisinin hem de devam niteliğindeki projelerle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören 20 milyona yakın öğrencinin faydalanacağı proje çıktılarının ortaya konması hedeflenmekte” diye konuştu.
“YÜKSEKÖĞRETİMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”
SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Şahin, “SODİGEM olarak söz konusu çalışmamız ile birlikte, pandemi ve yeni normalde uzaktan eğitim ve dijital içerik ekosistemlerine yönelik birçok ulusal ve uluslararası yayın yapıyor ve farklı uluslararası projelerle de mevcut çalışmaları destekliyoruz. Aynı zamanda proje çıktılarını geliştirerek yükseköğretimde dijital dönüşümü desteklemeyi amaçlıyoruz ve bu bağlamda devam niteliğindeki farklı projeler üzerinde de çalışıyoruz” dedi.
Yürütücülüğünü uzaktan eğitim alanında uzun zamandır çalışmalar yürüten Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aras Bozkurt’un üstlendiği projede;  Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Engin Kurşun, Iğdır Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Halil Kayaduman, Sinop Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Ayşin Gaye Üstün ve Anadolu Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Hasan Uçar araştırmacı olarak görev alıyor. Proje ekibinde ayrıca Bayburt Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dilara Arzugül Aksoy, Atatürk Üniversitesi’nden Uzman Ebubekir Kaba ve TCDD’den Uzman Hasan Tanış paydaş olarak yer alıyor.

 
Erzurum Sonbaharda bir başka güzel
 
Bebeğini ölüme terk etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Lisesi Okul müzesinden tarihe yolculuk
Erzurum’un tarihi okullarından, 1889 yılından bu yana eğitim ve öğretim ...
‘Batı dünyası ilhamını bizim köklerimizden almıştır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samimi bir muhasebeyle geçtiğimiz 18 yılda her ...
Selçuk Eğitim ve Pandemi sürecini değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okullarımızın rengi, okullarımızın neşesi, ...
 
Afrin şehidine vefa
Suriye'de, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın düzenlendiği Afrin bölgesinde şehit ...
Selçuk’tan Gezici Öğretmen modeli açıklaması
Selçuk, “Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, ...
YÖK Anadolu Projesi açıklandı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 2020-2021 Yükseköğretim Akademik ...
 
‘Yaşayan Okullar Projesi' hayata geçirildi
Selçuk, “Her bir mimarımız kendi hayalini, kendi sevincini, kendi kıvancını ...
ATAUNİ’ye Kurumsal Başarı ödülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ...
Yalçın eğitimcilerin beklentilerini açıkladı
Yalçın, okulların salgın sürecinde mutlaka temizlik malzemesi ve maske ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri