Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2022 Perşembe - 13:25

Yücelik’ten duygusal veda

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, verdiği yemekte 12 Kasım’da yapılacak olan oda seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Yücelik’ten duygusal veda

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, verdiği yemekte 12 Kasım’da yapılacak olan oda seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Palandöken Polat Otel’de düzenlenen yemeğe; ETSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, iş insanları, genç ve kadın girişimciler kurulları ve Oda personeli katıldı. Yemekte ilk olarak, ETSO’nun son üç dönemde Lütfü Yücelik yönetiminde yaptığı çalışmaların anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Ardından salondakilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Yücelik, yaklaşık 27 yıl boyunca yönetim kurulu başkanı olarak ETSO’da görev yaptığını ifade ederek, geçmiş bütün dönemlerde kendisiyle birlikte oda yönetiminde, meclisinde, komitelerinde, genç ve kadın girişimciler kurullarında, diğer farklı kurul ve komisyonlarda görev alan herkese ve Oda personeline teşekkür etti. Görev yaptığı her dönemde, yol arkadaşlarıyla birlikte Erzurum’un ve bölgenin yaşadığı ekonomik ve sosyal her türlü sorununun tespitinde ve bu sorunların çözümünde samimiyetle çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Yücelik, bu samimi gayretin Erzurum halkı tarafından da takdir edildiğine inandığını ifade etti.

Konuşmasında, “Burada görev yaptığımız süre zarfında söylemi değil, eylemi seçtik” diyen Başkan Yücelik, oda olarak yaptıkları çalışmalarda hem üyelerin hem de Erzurum’un menfaatini gözettiklerini dile getirerek, yaptıkları bazı çalışmalardan söz etti. En büyük hayalinin ETSO Vakfı aracılığıyla Erzurum’a bölgenin ilk vakıf üniversitesini kurmak olduğunu söyleyen Başkan Yücelik, bu konuda çok ciddi aşamalar kaydedilmesine rağmen, 15 Temmuz darbe girişimi ve akabinde yaşanan pandemi süreci sebebiyle bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Başkan Yücelik, “Bu hayalimizi gerçekleştirememiş olsak da şu anda üzerine her türlü eğitim kompleksinin yapılabileceği ve bugünkü rakamlarla yaklaşık 300 milyon lira değerinde 140 dönümlük bir gayrimenkulü odamız vakfına kazandırmış olduk. Bunun yanı sıra mevcut hizmet binamızın İl Özel İdaresine ait olan 3 ve 4. katları Yakutiye Gençlik Merkezi olarak kullanılıyordu. Odamızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına bu katların mülkiyetini almak için çalışmalar yaptık. Bunun neticesinde yapılan protokoller çerçevesinde, İl Halk Kütüphanesinin yanında 4 milyon lira bedelle bir gençlik merkezi inşa ederek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devrettik. Böylelikle hizmet binamızın 3. ve 4. katlarının mülkiyeti odamıza geçti” dedi.

Göreve geldikleri her dönemde oda üyelerinden aldığı güç ve motivasyonla hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Yücelik, zaman zaman duygu yoğunluğu yaşadı. Yücelik, konuşmasının sonunda işlerinin yoğunluğu sebebiyle yeni dönemde oda seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı ve herkesten helallik istedi.

Başkan Yücelik’in bu yöndeki kararını açıklamasının ardından yemeğe katılan çok sayıda davetli, aday olması için kendisini ikna etmek üzere kürsüye geldi. Gösterilen ilgiye teşekkür eden Başkan Yücelik, kararı ailesiyle birlikte aldığını belirterek, “Burada arkadaşlarımızın, dostlarımızın bize gösterdiği teveccüh, evlatlarıma bırakacağım en büyük servet. İnşallah bundan sonra artık ETSO’da olmasa da her zaman doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz bu topraklara hizmet etmeye, burada üretip burada istihdam sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yemeğin ardından davetliler, Başkan Yücelik’le hatıra fotoğrafı çekildi.

 
Aydemir TBMM’de Bar Şiiri’nin verdiği mesajı paylaştı
 
Karataş: ‘Türkiye’de türban değil, CHP sorunu var’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Bölge Planı Yerel Paydaş Anketi
KUDAKA 2024-2028 Bölge Planı Yerel Paydaş Anketi düzenledi.
Tanrıver Eyül ayı ihracatını değerlendirdi
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Doğu Anadolu İhracatçılar ...
Erzurum’dan 9 ayda 18.2 milyon dolarlık ihracat
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL HABER- Erzurum’dan 2022 Eylül ayı döneminde 2 ...
 
MÜSİAD’dan 6’ıncı bölge talebi
Bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölgede yer alan Erzurum’un sadece bazı ...
Tarıma dayalı ihtisas OSB kurulması kolaylaştırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlemesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize ...
Çiftçilere verilen faizsiz kredi limiti artırıldı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ziraat Bankası tarafından çiftçilere ...
 
Eylül ayında en çok üniversite eğitimi pahalandı
Eylül ayında en çok fiyat artışı yüzde 22,7 ile üniversite eğitim giderlerinde ...
Eylül ayı TÜFE’si açıklandı
Tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 83,45, aylık yüzde 3,08 oldu.
Kirişci: ‘Tahıl koridoruyla dünya nefes aldı’
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şehir Buluşmaları çerçevesinde geldiği ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri