Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
25 Eylül 2020 Cuma - 07:18

Yerel yönetimde AK Damga

Özhaseki, ‘Bugün Türkiye’de bin 389 belediye var. Bunlardan 796’sı AK Parti'li belediyeler. Nüfusun yüzde 56-57’sine bizler hitap ediyoruz, hizmet ediyoruz. İnşallah bundan sonrada hizmet etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Yerel yönetimde AK Damga

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Balıkesir’deki AK Parti'li belediyelerin çalışmalarını yerinde görmek ve istişarelerde bulunmak üzere Balıkesir’e geldi. Belediyecilik konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmaları AK Parti'li belediyelerle ele alacaklarını söyleyen Özhaseki, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak, Suriye ve Doğu Akdeniz’deki gerilim hakkında açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Dünyada şu andaki verdiğimiz mücadelenin önünü kesmek için herkes her şeyi yaparken, ne yapmalıyız yani şimdi? Suriye tarafında oynanan oyunlara göz yumup büyük devletler ne istiyorsa 'öyle olsun abi' deyip iyi mi geçinelim? Akdeniz'de bütün haklarımızdan vazgeçiyoruz, canınız sağ olsun mu diyelim? Mücadeleye devam" dedi.
“AK PARTİ'Lİ BELEDİYELERLE İSTİŞARELERDE BULUNUYORUZ”
AK Parti İl Başkanlığında AK Parti'li belediyelerin çalışmalarını izlemeyle ilgili Balıkesir’e geldiğini söyleyen Mehmet Özhaseki, “Biz Genel Merkez olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın da bulunduğu toplantıda bir karar aldık. AK Parti'li belediyelerimizi ziyaret ediyoruz, uzmanlarımızla birlikte geliyoruz, şehirde birkaç gün geçiriyoruz. Arkadaşlarımız Balıkesir’de hafta başında geldiler. Üç uzman arkadaşımız buraya geldi. Arkadaşlarımız yıllarca belediyecilik deneyimi olan, bu işi bilen arkadaşlar. Şehirde çalışma yapıyorlar. Balıkesir’i inceliyorlar. Balıkesir özelinde söyleyecek olursak; belediyelerimizin projelerine bakıyorlar, yapılanlara bakıyorlar, eldeki projelere bakıyorlar, vatandaşla konuşuyorlar, geziyorlar, dinliyorlar ve kendi tecrübelerini de katarak daha sonra belediye başkanı arkadaşlarımıza bir rapor sunuyorlar. Bu programa son gün de ben katılıyorum. Bugün Balıkesir’imizdeyiz. İnşallah yapacağımız bu çalışmalar faydalı olur. Bu bir denetleme, teftiş değil, bir sorgulama değil. Aman yanlış anlaşılmasın. Biz AK Parti'li belediyeler olarak görebildiğimiz her güzelliği tebrik edip, teşekkür ederken arkadaşlarımıza bir taraftan da yapılması icap edenleri gördüğümüzde de usulünce şunları da yapalım diye söylemekten de imtina etmiyoruz. Ben dün gece geldim, bu gece yarısına kadar da çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.
“BALIKESİR’DEKİ UYUM TAKDİRE ŞAYAN”
Balıkesir’deki birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Özhaseki, “Nihayetinde benim de 21 yıl belediye başkanlığım var. Daha sonrasında AK Parti’de birkaç yıl süren Genel Başkan Yardımcılığı ve hükümette de kabine üyeliğim var. Bu işlerle ilgiliyim. Ömrüm adeta belediyecilikle geçti. Bende de biraz bilgi birikimi varsa onu da arkadaşlarımla paylaşmaya gayret ediyorum. Balıkesir’e ilk geldiğimizde arkadaşlarımızın da kanaati, bizim de gördüğümüz güzel bir birliktelik var. Çaba içerisinde olan arkadaşlarımız var, iyi niyetle gayret eden, uğraşan başkanlarımız var, hizmeti öncelemiş olan bir anlayış var. Bunlardan da son derece memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca sayın milletvekili arkadaşlarımızın arasındaki uyum, Balıkesir’e sahip çıkma, her bir projeyi Ankara’da bakanlıklar nezdinde takip etme gibi, tabi ki yasama faaliyetlerine katılma gibi ana görevlerini müthiş şekilde yapan, çok kendi içinde uyumlu bir ekibin olması da bizi son derece memnun etti. Değişik illerden bazen genel merkeze tabi ki ihtilaflar geliyor. Üzülüyoruz onları görünce de. Milletvekilleri arasında bazen uyum olmuyor, bazen teşkilatla milletvekilleri arasında, bazen teşkilat-belediye, belediye-milletvekilleri arasında ihtilaflar olabiliyor bazı şehirlerde. O zaman bu ihtilaflardan o şehirler zarar görüyor, o şehrin halkı zarar görüyor. Ama Balıkesir’de tam tersine müthiş bir uyum var, çalışkan arkadaşlarımız var. Teşkilatla da milletvekillerimizle de uyumlular ve Ankara nezdinde de bütün projeler takip ediliyor, bunu söyleyebilirim. Biz de başkanımla beraber belediyeye geçeceğiz. Başkanımızın vereceği brifingi dinleyip buradaki en önemli projeler nasıl çözümlenir bu noktayı da kendi aramızda tartışacağız. Mesela burada bir demiryolu hattı meselesi var ve bunu ben Ankara’dan ben bile biliyorum. Naçizane bu konuda benim de bir takım çözüm önerilerim var, başkanımla beraber bunu istişare edeceğiz, Ankara’da ben de takip etmeye çalışacağım” dedi.
"TÜRKİYE’DE BELEDİYECİLİK 1994’DEN SONRA İVME KAZANDI”
Türkiye’de belediyeciliğin 1994 yılından sonra ivme kazandığını kaydeden Özhaseki, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir takım dönüm noktaları vardır. Bir siyasi dönüm noktası olarak mesela 1946 hiç unutulmaz. Niye? Çünkü çok partili sisteme geçiştir. Türkiye’de birçok şeyin, bir değişimin başlangıcıdır. Belediyecilik, yerel yönetimler açısından da 1994 yılı gerçekten Türkiye’de bir devrimdir. 1994 yılı öncesinde belediyecilik anlayışında parti ayırmadan söylüyorum ideolojik, katı bir anlayış hakimken, hizmet ötelenmişken, hiç kimse hizmet tarafına bakmazken, birçok insan o günkü şartlarda; soğuk savaş döneminden kalma bir düşünceyle, böyle bir sistematik anlayışla kendi dünya görüşüne giden yolda belediyeleri araç gibi görmeye çalışırken 1994 yılından sonra çok farklı şeyler olmaya başladı. 1994 öncesinde belediye işçilerinin kahvelerde akşama kadar oturup oyun oynadığına ben şahidim. Bu günleri hiç unutmadık, çöp dağlarının patladığı günleri unutmadık. İstanbul’da öğrenciyim; birinci işimiz gece saat 02.00’ye saati kurmak, o saate kalkıp su toplayabilmek. O dönemleri hiç unutmadık. Ama 1994’den sonra; ben de 1994’de adaydım bizim misyonumuza sahip arkadaşlar başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İstanbul’da ‘biz hizmet edeceğiz, hizmet belediyeciliği için varız, gece gündüz demeyeceğiz çalışacağız. Hiç kimseyi ayırmayacağız, mazeret de üretmeyeceğiz’ sözleri dilimize pelesenk oldu. Adeta bunları biz o dönemde ezberledik. Biz bunları söyledik ama söylerken önce inandık, sonra da peşine düştük. Gerçekten hizmet belediyeciliği nedir, bizim misyonumuza sahip arkadaşlar müthiş şekilde başarılı oldu. Arkasından sosyal belediyeciliği üzerine ekledik. Fakir fukaraya, kimsesize sahip çıktık, kadınlar için, gençler için programlar yapmaya başladık hükümetten bir şey beklemeden. Sonrasında iktidar olunca marka şehirler diye bir sloganla şehirlerimizi ön plana çıkaracak en önemli projelerin peşine düştük. Bunu yaparken de hükümet gücünü de arkamıza aldık. Son dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gönül belediyeciliğini uyguluyoruz. Evet, her şeyi yapabiliriz, bütün projeleri gerçekleştirebiliriz, alt geçitler, üst geçitler, büyük parklar, yollar yapabiliriz. Ama insanların gönlünü kazanmak lazım. İşte bu noktada da arkadaşlarımız büyük bir gayret içerisinde devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ'Lİ BELEDİYELER OLARAK NÜFUSUN YÜZDE 56-57’SİNE HİZMET VERİYORUZ”
AK Parti’nin iktidarından bu yana yapılan tüm yerel seçimlerden zaferle çıktıklarının altını çizen Mehmet Özhaseki, “Biz bu sloganları atarken, bunları konuşurken emin olun bizimle yarışan birisi var da onları geçebilmek adına onlar bizi zorladığı için söylüyor değiliz. Bir rekabet duygusuyla bunları yapmıyoruz. Biz adeta kendi kendimizle yarışıyoruz. Belediyecilik konusunda rakibimiz yok Allah’a şükürler olsun. Biz kendi kendimize yarışıp eksikleri görüyoruz. Onları da gidermek adına yeni bir formülle ortaya çıkıp yeniden onun peşine düşüyoruz ve koşturuyoruz. Hamd olsun girdiğimiz dört yerel seçimde de şampiyon olan parti bizim. Bizim ilk seçimimiz 2004’dü ve o seçimlerde yüzde 40 civarında bir oy aldık. Arkasından 2009 ve 2014 yine yüzde 40’ın biraz üstünde oylar aldık. En son seçimde 1-2 büyükşehirin kaybedilmesi tabi biraz burukluk yaratsa da yine yüzde 45,4 oy aldık. Yani şampiyon olan parti yine biziz, ipi birinci göğüsleyen parti yine biz olduk. Vatandaşın bize hüsnüzanı devam ediyor, bizden beklentisi devam ediyor. Ara ara ihtar verse de bu ihtarları alıyoruz, kabul ediyoruz, eksiğimizi görüp yeniden yola koyuluyoruz ve koşmaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye’de bin 389 belediye var. Bunlardan 796’sı AK Parti'li belediyeler. Nüfusun yüzde 56-57’sine bizler hitap ediyoruz, hizmet ediyoruz. İnşallah bundan sonrada hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti belediyeciliği adeta destanlar yazıyor, güzel işler yapıyor. Bu da elbette bir tarafta yerelde seçtiğimiz belediye başkanların gayreti ama istişareyle, konuşarak oluyor, kendi içimizde dayanışma, birliktelik, uyumla oluyor. Daha sonra eğer beceremezsek Sayın Cumhurbaşkanımıza söylüyoruz. Allah razı olsun onun hakemliğinde, liderliğinde birçok proje ortaya çıkıyor” diye konuştu.
 

 
Hınıs eski Müftüsü Uzunca toprağa verildi
 
Eksik beyana hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan ‘Dünya 5’ten büyüktür’ vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mevcut küresel mekanizmaların bu krizde ne kadar ...
'Türkiye örnek gösterilen ülke'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye salgının en başından itibaren hem tedbirler ...
BM’de Türkiye dönemi
Volkan Bozkır, BM üst düzey toplantılarının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
 
Cumhuriyet tarihinin yatırım rekoru
Erdoğan, ‘Gözümüzü ufuktan ve ideallerimizden ayırmadığımızda ise millet ...
‘İşi sıkı tutmak durumundayız’
Ölüm sayılarının 64-65'e kadar artmasının önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan’dan Büyük Devlet vurgusu
Erdoğan, “Karşı tarafın kışkırtmalarına, çocuksu davranışlarına rağmen ...
 
Menderes’in millet sevdası gönüllerde yaşayacak
Erdoğan, “Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu hukuk ve adaleti ayaklar ...
Karaismailoğlu’ndan Yerli uydu müjdesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yerli uydu 2022'de fırlatılacak" dedi.
Tek Millet, iki Devlet
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıl ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri