Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
23 Haziran 2022 Perşembe - 15:45

Vali Memiş’ten Aziziye çıkarması

Erzurum Valisi Okay Memiş, Aziziye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Termal Aqupark ve Termal Destekli Domates Seralarını gezdi.

Vali Memiş’ten Aziziye çıkarması

Erzurum Valisi Okay Memiş, Aziziye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Termal Aqupark ve Termal Destekli Domates Seralarını gezdi. Milyonluk yatırımları yerinde inceleyen Vali Memiş, “Aziziye Belediyemiz harikulade işler yapmış. Ben Başkanımız Muhammed Beyi ve ekibini kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede bugün Erzurum Valisi Okay Memiş’i konuk etti. Doğu’nun ilk ve tek kapalı Termal Aquaparkı ile Termal Destekli Domates Seralarını Vali Memiş’e gezdiren Başkan Orhan, yatırımlar hakkında bilgiler aktardı, hedeflerinden bahsetti. Her iki yatırımı da büyük bir ilgiyle gezen Erzurum Valisi Okay Memiş, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı tebrik ederek, “Aziziye Belediyemiz harikulade işler yapmış. Bunların her biri profesyonel yatırımlar, vizyon gerektiren yatırımlar. Ben Belediye Başkanımız Muhammed Beyi kutluyorum, tebrik ediyorum. Belediyelerimizin bu tür örnek hizmetler üretiyor olması memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

ERZURUM TURİZMİNE YENİ ÇEKİM ALANI

Vali Okay Memiş’in Aziziye temasları Ilıca’daki Termal Aqupark gezisiyle başladı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın girişimleriyle Erzurum’a kazandırılan devasa yatırımı saunalarından, kese ve masaj odalarına, termal havuzdan aromaterapi havuzları ve bungalov evlerine varıncaya kadar baştan sona gezen Vali Memiş’e, Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik ve yatırımcı Ercan Tamer de eşlik etti. Termal Aquapark’ı gezerken hayranlığını gizleyemeyen Erzurum Valisi Okay Memiş, bu yatırım sayesinde Aziziye ve Ilıca’nın turizmde yeni bir çekim alan oluşturacağını kaydetti. Her ayrıntısı profesyonelce düşünülen yatırımın Erzurum’a kazandırılmış özel eserlerden birisi olduğunu ifade eden Memiş, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve yatırımcı Ercan Tamer’i tebrik etti. Termal Aquapark’ın hemen yanı başında konuşlandırılan Bungalov evleri de gezen Vali Memiş, doğa ve insanın iç içe olacağı ortamlar oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “İşte bu doğallık burada var. İnsanların tam da aradığı konsept işte bu” diye konuştu.

MEMİŞ’İN İKİNCİ DURAĞI TERMAL SERALAR OLDU

Termal Aquapark’ın ardından Vali Memiş’in bir sonraki durağı Termal Destekli Domates Seraları oldu. Ekimi bir süre önce yapılan fidelerin domates vermeye başladığı seralara üretim önlüğüyle giren Erzurum Valisi Okay Memiş’e yatırım hakkındaki bilgileri ise yine Başkan Orhan aktardı. Söz konusu projeyi KUDAKA işbirliğiyle hayata geçirdiklerini anlatan Orhan, “Seralarımızda özellikle kışın ısıtma işlemini termal sularımızla, termal suların yetersiz kaldığı dönemlerde ise biyokütle sistemiyle yaparak maliyeti minimize etmiş oluyoruz. Bu yatırımımız üretim açısından bir model teşkil etmiş olacak. Zaten yola çıkış amacımız da bu; bölgemizde termal destekli domates üretiminin yapılabileceğini göstermek. Bu doğrultuda yatırımcılarımıza da her türlü imkânı sunmaya hazırız” dedi.

BAŞKAN ORHAN’DAN SERACILIK İHTİSAS OSB ÖNERİSİ

Termal Destekli Domates Seralarını gezen Vali Memiş’e, Ilıca’da Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması önerisini sunan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Burada belediyemize ait 120 dönümlük arazimiz var. Yine bu arazimizin bitişiğinde 300 dönümlük Hazine arazisi var. Bu geniş alan termal destekli seracılık faaliyetlerinin yapılabilmesi için çok müsait. Suyumuz var, üretim için yeterli imkân da var” diye konuştu.

Başkan Orhan’ın bu önerisini büyük bir memnuniyetle karşılayan Vali Memiş, “Başkanımızın bu önerisi çok değerli, burada seracılık ihtisas organize sanayi bölgesini düşünebiliriz. Sanayi Bakanlığımızın ekipleri, bizler, valiliğimiz, kaymakamlığımız ve belediyemizle birlikte bu konuyu da çalışacağız ve bir katma değer oluşturacağız” dedi.

 
Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu
 
Rizespor Erzurum’da kamp yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu
DİYANET HABER - Erzurum İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 ...
Gazeteci Hüsnü Çakmak vefat etti
Erzurum’da uzun yıllar gazetecilik yapan ve bir süredir Bursa’da yaşayan Hüsnü Çakmak vefa etti.
AK Partili Meclis üyesi gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum’un Çat ilçesinde çayır kavgasında hayatını kaybeden AK Partili ...
 
Erbaş: 'İslam dini bütün insanlık için gönderildi'
‘Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Mezuniyet Töreni’ne katılan Diyanet İşleri ...
Büyükşehir’den ‘Korunan Tarih Dönüşen Şehir’ vurgusu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin 100 yıllık imar sorununu geliştirdiği ...
Erzurum İdari Yargı atamaları açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - HSK’nın yaz kararnamesi açıklandı.. Kararname ...
 
Erzurum’a 79 hakim ve savcı atandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - HSK’nın yaz kararnamesi tamamlandı. Kararname ...
Vali Memiş’ten Babalar Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Haziran Babalar Günü dolayısıyla bir kutlama ...
Beytullah’a yüz sürmek tarih oldu
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından getirilen yeni düzenlemeler ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri