Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SİYASET
13 Ekim 2020 Salı - 02:29

‘Türkiye için yapacak çok işimiz var’

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, erken seçim ile ilgili olarak, "Bizim boş işlerle uğraşacak vaktimiz yok, Türkiye için yapacak çok işimiz var. Önümüze bakıyoruz" dedi.

‘Türkiye için yapacak çok işimiz var’

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, erken seçim ile ilgili olarak, "Bizim boş işlerle uğraşacak vaktimiz yok, Türkiye için yapacak çok işimiz var. Önümüze bakıyoruz" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Muş, TBMM'de açıklama yaparak Çevre Ajansı'nın kurulması ve çevreye ilişkin 39 maddelik bir kanun teklifi verdiklerini söyledi. Muş, Çevre Ajansı'nın hakkında bilgi vererek, "Hayatımızda kullandığımız ambalajların tekrar sisteme dönüştürülmesini organize edecek. Türkiye'de yaklaşık 9 milyar plastik, 6 milyar cam, 4 milyardan fazla alüminyum ve metal ambalaj kullanılıyor, bunların toplamı 20 milyara yakın. Sistemle beraber camdaki dönüşüm oranı yüzde 90, plastik yüzde 57'den yüzde 90'a, alüminyumdaki yüzde 67'den 6yüzde 90'a çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.
Piller, elektronik, akümülatör, lastik gibi ürünlerim beri dönüşümünün sağlanacağını söyleyen Muş, "Hammadde ihtiyacını azaltacak. Emisyonlara azalacak. Yeni üretimlerin atıklarında azalma olacak. İlk yıl beklediğimiz istihdam 7 bin 500 ve yirmi yıl içinde 12 bin kişilik istihdam oluşacak. 20 yıl içinde 6 milyar euroluk bir katkı sağlamasını bekliyoruz. 2022 yılının Ocak ayında sistem çalışmaya çalışacak. Kanun geçtikten sonra sistemin kurulumu bir yıl çalışılacak. 2021 başında bütün içeceklerde, kutular geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak" şeklinde konuştu.
Çevre Kanunu'nda değişiklikler yaptıklarını ifade eden Muş, "Depozito sistemine dahil olmayan satış noktalarına her metrekare için 100 TL'lik idari para cezası geliyor. Atık yönetim sistemini kurmayanlar ve kurduklarını beyan etmeyenler 20 bin TL idari para cezası gelecek. Benzin, naftalin depolanması, dolumu, nakliyesine ilişkin Bakanlıkça belirlenen esas ve kriterlere terminaller ve dolum adalarını için 60 bin TL, akaryakıt istasyonları için 30 bin TL, tankerleri, için 3 bin TL idari para cezası gelecek. Umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere bin TL idari para cezası gelecektir" diye konuştu.
Muş, şöyle konuştu:"Mevzuatımıza bisiklet yolu tanımı yapılıyor. Elektrikli scooter ve bisiklet yolu şeridi tanımı kanun kapsamına alınıyor. Karayolları genel Müdürlüğü'ne elektrikli scooterların gidebileceği alanları inşası görev ve yetki verilmekte. Karayolarında bulunan bisiklet yolarında ve şeritlerinde elektrikli bisiklet ve scooterların kullanma yaşı 15 olarak belirlenecek. Elektrikli scooterların 50 kilometre üzeri otoyollarda kullanılmasına sınırlama getiriyoruz. Elektrikli scooter kullananlar herhangi bir yük taşımayacaklar, sadece sırt çantası taşıyabilecekler. Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri'ne bisiklet ve scooterların park ve şarj istasyonları yapma görevini getirmiş olacağız."
Hatay'da orman yangınına ilişkin olarak iddialara cevap veren Muş, "Son iki yıldır istihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, PKK'nın bu yönde talimatları olduğu biliniyor. Geçmişte de PKK ve onun iltisaklı yapıları orman yangınlarını gerçekleştirdiler ve ona teşebbüs ettiler. Şu an Hatay'daki ormanla alakalı gerekli tahkikatlar devam ediyor. Bunlar gerçekleştikçe kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.
Kamu Mali Yönetimi'nin şeffaflıktan uzaklaşacağına ilişkin muhalefetin söylemine yönelik olarak Muş, "Muhalefet kanun teklifini iyi okuyamamış, aslında daha şeffaf hale getiriliyor ve kalem kalem gösterilecek. Şu anda daha açık ve net bir şekilde harcamalar görülecek" şeklinde konuştu.
Erken seçim iddialarına ilişkin Muş, "Bizim gündemimizde seçim olmadığını daha önce defaatle söyledik. Sadece bunu CHP Genel Başkanı söylemiyor, diğer partilerde söylüyor. CHP'nin saldığı Belediyeler, onları yönetmesi lazım. Yaklaşık bir buçuk yıl geçti, ne gözle görülür bir faaliyet var ne gözle görülür bir hizmet ortaya koyabilmiş. Daha kazandıkları belediyeleri yönetmekten aciz bir parti var karşımızda. İl Başkanları Türkiye'yi yönetmeye hazır değiliz'! diyor. Öbür taraftan 'Biz hazırız' diyor. Bizim boş işlerle uğraşacak vaktimiz yok, Türkiye için yapacak çok işimiz var. Önümüze bakıyoruz" dedi.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kayyum atamalarına ilişkin açıklamalarına yönelik Muş, "Kayyum meselesi muhalefetin çokça kullandığı bir konu. Türkiye çok hassas bir bölgede. Terörle mücadele sadece kolluk kuvvetlerinin dağda mücadele silahla yaptığı mücadele değil. Bunun lojistik, finans ayağı, dağa insan tedarik eden yapısı var. Kayyum nerden atanıyor? Bir zorunluluktan atanıyor. Diyarbakır HDP İl Başkanlığı'nın önünde anneler var. Bu insanlar neden İl Başkanlığı'nın önüne gidiyorlar? Çocuklarını ya iş vaadiyle kandırmışlar, ya başka şekilde kandırmışlar. Bunları Belediye imkanlarıyla yapmışlar. 83 milyon vergi veriyor, ödediği vergiler bir şekilde sistem dışlına çıkartılıp terörün finansmanında kullanılıyor" diye konuştu.
Tarikat yapılanmasına ilişkin soruya Muş, "Bakanlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız açıklama yaptı. Şimdiye kadar olan süreçte 40-50 yıllık bir durumdan bahsediyoruz, AK Parti bu işin üzerinden gelmiştir" ifadelerini kullandı.

 
Çelik: 'Yurtta sulh, cihanda sulh” diyoruz'
 
Soylu: 'Vefayı severim’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik: 'Yurtta sulh, cihanda sulh” diyoruz'
Çelik, 'Müzakere masası isteyenler için en iyi müzakere devletiyiz. Ama ...
Tatar önde, Akıncı kaybetti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı ...
Karaismailoğlu: 'Ant içtik'
Bu toprakların ve bu milletin sevdalısı olarak, oynanan oyunu çok net ...
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kabul etti
Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ...
AK Parti Kadın kollarında kongre heyecanı
AK Parti Kadın Kolları Başkanlığında kongre heyecanı yaşandı. Emine Aras ...
Bahçeli’den Nahcivan açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Azerbaycan ...
 
BBP’te Gözütok güven tazeledi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanlığı 11. Olağan Kongresi yapıldı. ...
MHP’de görev dağılımı yapıldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanlığı’nın yeni Yönetim ...
‘Ne dediysek yaptık, ne söylediysek arkasında durduk’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık hem sahada, hem de masada asli ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri