Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
6 Ekim 2020 Salı - 11:17

Türkiye Polis Radyosu 68 yaşında

Türkiye Polis Radyosu bu yıl 68’inci yaşını kutluyor. Kurulduğu günden bu yana tarafsız, ilkeli ve kamu yararını ön planda tutarak yayın yapan Polis Radyosu yeni yayın döneminde de dinleyicilerini birçok sürpriz ile buluşturacak.

Türkiye Polis Radyosu 68 yaşında

Türkiye Polis Radyosu bu yıl 68’inci yaşını kutluyor. Kurulduğu günden bu yana tarafsız, ilkeli ve kamu yararını ön planda tutarak yayın yapan Polis Radyosu yeni yayın döneminde de dinleyicilerini birçok sürpriz ile buluşturacak.
Kuruldukları tarihten bu yana 68 yıldır kamu yararcılığını ön planda tutarak yayın yaptıklarını belirten Türkiye Polis Radyosu Amiri Emre Yüksel , “1952 yılından beri aslında kamu yayıncılığını ön plana alarak kurulmuş bir radyo. 1952’den itibaren de çok bir şey değişmedi 2020 yılına kadar her zaman kamusal yayıncılığı ön plana aldık. Dinleyicilerimize reklamsız bir şekilde kamusal yayıncılığı sunduk. Tabi bunun yanı sıra “Polis Radyosu” deyince insanların aklına polis yayınları mı yapılıyor, gibi fikirler geliyor. Aslında biz gayet eğlenceli, eğitimden sanata birçok yayın yapıyoruz. Sadece polislik anlamında değil. Polislik anlamında kamu spotlarımız oluyor. Trafikten asayişe birçok kamu spotu yayınlıyoruz bu aslında bizi diğer radyolardan ayıran en önemli özelliğimiz. Reklam yerine şarkı aralarında, program aralarında kamu spotları yayınlayıp, bilgilendirici bilinçlendirici şeklide yayın yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“1 AY İÇERİSİNDE 81 İLDE KARASAL YAYINIMIZ OLACAK”
Spikerlerin genel çoğunluğunu polislerin içinden seçtiklerini ve şarkılar değişse bile kamu yararı mantalitesinin hep sabit kaldığını aktaran Polis Radyosu Amiri Yüksel, “2020 yılına geldiğimizde, tabi teknolojiyi sürekli takip ettik ve sürekli geliştik. İl başta Ankara merkezli başlayan yayınlar 65 il 15 ilçede devam ediyor. Şöyle de güzel bir müjdeyi vermek isterim, 1 ay içerisinde 81 ilde karasal yayınımız olacak. Bu müjdeyi de vermek isterim. Tabi ilerleyen senelerde il merkezleri değil ilçe merkezlerinde de yayınlarımız oluşacak. Eğlenceli bir şekilde yeni yayın dönemimize geçtik. İpek Açar, Yusuf Güney, Hayati İnanç gibi ünlü isimler bizde her hafta program yapıyor” şeklinde konuştu.
Ayrıca bir canlı yayın aracı ile il il gezerek dinleyicileri ile buluştuklarını aktaran Yüksel, pandemi dolayısıyla canlı yayın aracı uygulamasının bu dönemde sadece İstanbul ile kısıtlandığını, sonrasında yeniden tüm Türkiye’yi dolaşacağını söyledi.
“POLİS RADYOSU’NDA YILLAR ÖNCE ASLINDA MESAJLAR MEKTUPLARLA GELİRDİ”
21 yıldır Polis Radyosunda spiker olarak görev yaptığını belirten Polis Memuru Polis Radyosu Spikeri Haluk Haspolat “Polis Radyosu’nda yıllar önce aslında mesajlar mektuplarla gelirdi ve dinleyicilerimiz Türkiye’nin dört bir yanında bizlere mektupları ile ulaşır, isteklerini mektuplarıyla iletirlerdi. Şarkı isteklerini, gönlündeki kalbindeki düşünceleri en güzel şekilde mektuplarla ifade ederlerdi. Sonrasında faks dönemi, telefon ve günümüzde ise Whatsapp hattımız, sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlere anında ulaşabiliyorlar” diye konuştu.
Polis Radyosunun doğum günü ile ilgili radyonun Whatsapp hattına da birçok mesaj geldi. Erzincan’dan Ardahan’a, Kırklareli’nden Antalya’ya kadar birçok ilden takipçilerinin yer aldığı Polis Radyosu dinleyicilerine kamu yararını ön planda tutarak hizmet etmeye devam edecek.
Polis Radyosunda kamu yararını ön planda tuttuklarını ve bu eksende gün içerisinde tarafsız haber bültenleri de sunduklarını belirten Polis Memuru Polis Radyosu Haber Spikeri Hakan Erdoğmuş, “1952 yılından beri devam eden genel tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla ben deniz Hakan Erdoğmuş arkadaşım Muhammet Yıldız ile taşıyoruz ve yurt içinden ve yurt dışından haberlerimizi paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra döviz paritesi, borsa, spor gibi özellikle de pandemi döneminde vaka sayılarını çok yakından takip ettik” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Türkiye Polis Radyosuna internet sayfasından, karasal yayından ve mobil uygulamalar vasıtası ile ulaşabilirsiniz.

 
Turuncu listeye bir çizik daha
 
Sikkeleri ilaç kutusunda kaçırırken yakalandılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mümessil’ Erzurum’da çekiliyor
Mümessil Filmi Erzurum'un tarihi ve kültürünü kare kare işleyerek Erzurum'un ...
Palandöken’den Uzundere’ye doğayla iç içe festival
Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen festivalde, ...
Erbaş: ‘Geleneği sürdüreceğiz’
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ...
 
Uzundere’den İki Devlet, Tek Millet mesajı
Uzundere ilçesindeki Tortum gölünde gerçekleştirilen ‘Palandöken’den Uzundere’ye ...
Özbek aydın Şehit Çolpan'a vefa
Yerli Düşünce Derneği, Özbekistan’ın önemli şair, yazar ve mütefekkirlerinden ...
Erzurum Kalesinden tarihi mesaj
Türkiye kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğu her zaman gösteriyor. Türkiye’nin ...
 
Dağcılardan Azerbaycan'a destek etkinliği
Erzurumlu dağcılar dünyanın en büyük ikinci şelalesi olan Tortum Şelalesi’nde ...
İlmek ilmek dokuyarak bir geleneği yaşatıyorlar
Olur ilçesine bağlı Karnavas köyü ile ismi özdeşleşen Karnavas bezi geleneği ...
Üç asırlık değirmende para geçmiyor
Bayburt - Erzurum karayolunun Kıratlı köyü mevkiinde, Kop Dağları'ndan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri