Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Akpunar Aziziye Belediyesi hizmetlerini paylaştı
Akpunar Aziziye Belediyesi hizmetlerini paylaştı
Kazdal'dan Vali Baruş'a Aziziye brifingi
Kazdal'dan Vali Baruş'a Aziziye brifingi
Meral'den sağlık hizmetleri denetimi
Meral'den sağlık hizmetleri denetimi
Ceylan'dan Erzurum Arkeolojik Eserler Kataloğu
Ceylan'dan Erzurum Arkeolojik Eserler Kataloğu
Erzurumlu 7 ayda 98 milyar kredi kullandı
Erzurumlu 7 ayda 98 milyar kredi kullandı
HABERLER>GUNDEM
11 Eylül 2026 Cuma - 01:47

Türk Dünyasının acı kaybı

Kırım Tatar millî hareketinin emektar ismi, Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi delegesi Refat Abibulayev işgal altındaki Kırım'da 72 yaşında vefat etti.

Türk Dünyasının acı kaybı

Kırım Tatar millî hareketinin emektar ismi, Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi delegesi Refat Abibulayev işgal altındaki Kırım'da 72 yaşında vefat etti.

Kırım Haber Ajansının geçtiği habere göre, İşgal altındaki Kırım'da uzun süredir mücadele ettiği ağır hastalık sonucu Kırım Tatar milli hareketinin aktivisti, Kırım Tatar Millî Kurultayı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) delegesi Refat Abibulayev 72 yaşında vefat etti.

Kırım Haber Ajansı haber metni şöyle:

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov sosyal medya üzerinden yayımladığı taziye mesajında, "1996'da Kırım'a döndükten sonra kendini Kırım Tatar millî hareketine adadı ve Kırım Tatar halkının haklarının iadesi, özellikle de Kırım Tatarlarının toprak hakkının güvence altına alınmasıyla ilgili Kırım'daki tüm süreçlere en aktif katılanlardan biri oldu. Kırım Tatar Millî Meclisi ve şahsım adına merhumun eşi Leyla Hanım’a, kızları Nasibe, Elvira, Dilyara ve Elzara’ya, torunlarına, dostlarına ve dava arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Allah rahmet eylesin." ifadelerine yer verdi.

Abibulayev, bugün Akmescit bölgesindeki Molodejnoye kasabasında toprağa verilecek.

KIRIM TATAR MİLLî HAREKETİ AKTİVİSTİ REFAT ABİBULAYEV

Refat Abibulayev, 25 Mayıs 1954 tarihinde SSCB komünist rejiminin 18 Mayıs 1944'te gerçekleştirdiği sürgün sırasında ailesinin gönderildiği Özbekistan’ın Taşkent bölgesine bağlı Akkurgan ilçesinde dünyaya geldi. 1996 yılında vatanı Kırım’a dönen Abibulayev, ömrünü Kırım Tatar halkının haklarının iadesine, özellikle de yerli halkın toprak haklarının güvence altına alınması mücadelesine adadı.

Eşi Leyla Hanım ile birlikte dört kız evlat yetiştiren ve sekiz torun sahibi olan Abibulayev, Kırım Tatarları arasında yüksek saygınlığı ve millî hareketteki aktif tutumuyla tanınıyordu.

KAYNAK: KIRIM HABER AJANSI

 
Beşiktaş'ın konuğu Erzurumspor FK
 
‘Göğe Yazılmış Bir Alp’ K.Makedonya’da sahnelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dili’nin Ağustos sayısı yayımlandı
Türk Dili’nin Ağustos sayısı yayımlandı.
Türk Tarih Kurumunda Selvi dönemi başladı
Prof. Dr. Haluk Selvi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevine başladı. ...
Suriye Türkmen Meclisinden Türkçe Dersi çağrısı
Kırım Haber Ajansının geçtiği habere göre, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı ...
 
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazetede yayımlandı.
Türk Dünyası 6. Dünya Göçebe Oyunlarında buluştu
Kırgızistan'da 31 Ağustos'ta başlayan "6. Dünya Göçebe Oyunları", Çolpon-Ata ...
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Gökalp’in düşünce dünyası ele alındı
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Atatürk Araştırma Merkezi ...
Türk şehitlik ve anıtları tek haritada buluştu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Harita Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ...
Kent trafiğinde 30 Ağustos provası düzenlemesi
Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı provaları nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir şehri kurtaracak olan şey asfalt değil, aidiyettir.
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri