Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 00:14

Şentop, üniversite adaylarına seslendi

Şentop, lise, üniversiteye hazırlık ve üniversite sınavı gibi zor bir süreci geride bırakan gençlerin tercih aşamasına geldiğini belirterek, "Herkese gönlündeki yerin, arzu ettiği, hayal ettiği yerin nasip olmasını Allah'tan diliyorum. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Şentop, üniversite adaylarına seslendi

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, lise, üniversiteye hazırlık ve üniversite sınavı gibi zor bir süreci geride bırakan gençlerin tercih aşamasına geldiğini belirterek, "Herkese gönlündeki yerin, arzu ettiği, hayal ettiği yerin nasip olmasını Allah'tan diliyorum. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak'ın organizasyonuyla öğrencilere yönelik Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen Tercih Destek Programı'na katıldı.

Programdaki konuşmasında, gençlere kendisinden bahseden TBMM Başkanı Şentop, Balkan muhaciri bir ailenin çocuğu olduğunu, 1926'da ailesinin oradan Tekirdağ’a yerleştiğini ve kendisinin de Tekirdağ İmam Hatip Lisesi'ni bitirdiğini söyledi.

Daha sonra iki basamaklı üniversite sınavına girdiğini ve birinci basamakta iyi bir sonuç aldığını, hukuk okumak istediğini ama ailesinin yönlendirmesiyle ilk önce Boğaziçi Üniversitesinde Siyaset Bilimi okuduğunu anlatan Meclis Başkanı Şentop, bir yıl sonra ise tekrar sınava girip İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını ve başından beri istediği hukuk bölümünü bitirdiğini belirtti.

Şentop, daha sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak işe başladığını ve 18 yıl 2 ay görev yaptıktan sonra yeni profesör olmuşken istifa edip siyasete atıldığını kaydederek, şu anda TBMM'nin 29. Başkanı olduğunu ifade etti.

Ortaokul 2. sınıfa başlayacağı zaman 1980 darbesi olduğunu ve dedesinin sabah namazına camiye giderken askerlerin yolunu çevirmesi üzerine darbeden haberdar olduklarını aktaran Şentop, bu süreçte davalar ve yargılanmalarda hukuk bilmenin, hukukçu olmanın faydalı olacağına inandığını anlattı.

Ahmet Cevdet Paşa ve Ali Fuat Başgil'den çok etkilendiğini vurgulayan Şentop, gençlere kitap önerilerinde bulundu.

Şentop, iyi hukukçulara, iyi yetişmiş gençlere her zaman Türkiye'nin ve dünyanın ihtiyacı olduğunu ifade ederek, dünyada tartışılan konuların da hukuk üzerinden tartışıldığını kaydetti. Gençlere yaptıkları işi sevmeleri tavsiyesinde bulunan Şentop, üniversite tercihi konusunda şehir, okul ve alanın önemine dikkati çekti.

TBMM Başkanı Şentop, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. Programın ardından gazetecilere açıklama yapan Şentop, geçen yıl da bu programa katıldığını hatırlattı. Programın, gençlerin üniversite tercihiyle ilgili fikirlerinin oluşmasına katkıda bulunmak için düzenlendiğini anlatan Şentop, şöyle konuştu: "Ben hukukçuyum, dolayısıyla hukukla ilgili kendi hayatımdan bazı örnekler vermek suretiyle meslekle ilgili kendilerine fikir vermeye çalıştım. Ben bu tür programların faydalı olacağına inanıyorum. Tabii zor bir süreç, liseyi bitirdi gençlerimiz. Yoğun bir şekilde sınavlara hazırlandılar ve sınavlar bitti. Şimdi artık çok önemli, kritik bir aşama, tercih aşaması… Herkese gönlündeki yerin, arzu ettiği, hayal ettiği yerin nasip olmasını Allah'tan diliyorum. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Önümüzdeki yılların birçok alandaki öğrencilerini, daha sonra akademisyenlerini, meslek erbabını buradaki gençler arasından göreceğiz."

 
Kırsalın cazibesi arttırılacak
 
Erbaş’tan barış ve bereket niyazı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Varank Yüksek Öğretim tespitlerini paylaştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üniversite tercihi yapacak ...
Atatürk Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri başladı. Adaylar, ...
MEB ve EBB’den istihdam protokolü
Milli Eğitim Bakanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte gençlerin ...
 
Atatürk Üniversitesi tanıtım günleri başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ...
ODAP hayata geçirildi
Hayata geçirilen “Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması ...
Yeni kurulan ve kapatılan fakülteler açıklandı
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na ...
 
LGS sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde yapılan ...
'Öncelik eğitimin'
Özer, "Son 20 yılda öğretmenlerimizin sayısı inanılmaz arttı. 500 bin ...
ATAUNİ’de 1987 mezunları buluşması
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1987 yılı mezunları, her yıl olduğu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri