Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 05:22

Şentop, Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İstanbul'da düzenlenen Büyük Rumeli Buluşması'na katıldı.

Şentop, Büyük Rumeli Buluşması nda konuştu

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İstanbul'da düzenlenen Büyük Rumeli Buluşması'na katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu seçimin önemi Türkiye'nin istikametinin devam edip etmeyeceği noktasında düğümleniyor. Tam bağımsız Türkiye, kendi kararını kendisi veren Türkiye, sadece kendi milletinin menfaatini düşünen, ona göre karar veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edecek miyiz, yoksa başka yerlerde verilen kararların peşine takılan bir vagon olarak mı Türkiye yoluna devam edecek? İşte bu çok temel kararı vereceğiz." dedi.

Meclis Başkanı Şentop, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Büyük Rumeli Buluşması'nda, kendisinin de Gevgeli kökenli olduğunu, ailesinin 100 yıl önce Türkiye'ye yerleştiğini söyledi.

Rumeli'nin evladı olmakla her zaman iftihar ettiğini belirten Şentop, "Ben hepinizin kalbinin, gönlünün Türkiye'yle, İstanbul'la, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte attığını biliyorum. Her zaman, her seçim döneminde böyle oldu. Bu seçim döneminde de müteaddit defalar yurt dışından gelen kardeşlerimiz seçim çalışmalarına katıldılar, desteklerini ifade ettiler. Hepimiz biliyoruz ki güçlü bir Türkiye olursa Türkiye dimdik ayakta olursa dünyanın her tarafında Türkler, Müslümanlar, Rumeli'de, Balkanlar'da, Orta Asya'da, Afrika'da dünyanın her yerinde daha güçlü, daha itibarlı olurlar, olacaklar. İşte bunun devamı için gayret gösteriyoruz. Sizler Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorsunuz ama o da sizi çok seviyor, biliyorsunuz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nden çıktıktan sonra ilk ziyaretini Rumeli'ye gerçekleştirdiğine değinen Şentop, AK Parti'nin kuruluşunun temellerinin Rumeli'de atıldığını dile getirdi.

Türkiye'de 28 Mayıs'ta çok önemli bir seçim yapılacağına vurgu yapan Şentop, "Bu seçimin önemi Türkiye'nin istikametinin devam edip etmeyeceği noktasında düğümleniyor. Tam bağımsız Türkiye, kendi kararını kendisi veren Türkiye, sadece kendi milletinin menfaatini düşünen, ona göre karar veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edecek miyiz, yoksa başka yerlerde verilen kararların peşine takılan bir vagon olarak mı Türkiye yoluna devam edecek? İşte bu çok temel kararı vereceğiz. Biliyorsunuz bu kararı herkes merak ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Dünyada küresel vesayet odaklarının sözcüsü medya organlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, "Tayyip Erdoğan gitsin" başlığında dergilere kapak yaptığını aktaran Şentop, "Ama milletimiz buna 14 Mayıs'ta zaten cevabını verdi. Mesele aslında tam bağımsız Türkiye meselesidir. Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret değildir. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye demektir, Rumeli demektir, Türk dünyası, İslam dünyası demektir. İşte bu seçim bunun kararını vereceğiz. Milletimiz Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye, büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşünün devamı yönünde 14 Mayıs'ta iradesini beyan etti." diye konuştu.

Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin büyük desteğiyle 28 Mayıs'ta yeniden seçileceğine inandığını kaydetti.

Rumeli kökenli insanların Türkiye'nin önemini, bağımsızlığı, vatanı ve vatan toprağını en iyi anlayanlar olduğuna dikkati çeken Şentop, onların vereceği destek ve duaların oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 
PKK operasyonu: 23 gözaltı
 
Yıldırım’dan mülteci açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık’
Erdoğan, '"Biz, temeli atarken ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık. ...
‘Millete tepeden bakanlardan olmadık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Ayıranlardan, ...
Erdoğan: Biz talimatı milletimizden alıyoruz
Erdoğan, ‘Allah göstermesin ülkenin ve evlatlarımızın kaderine CHP Genel ...
 
‘Biz kazanırsak millet kazanır’
Erdoğan, ‘Biz kazanırsak millet kazanır. Biz kazanırsak ülke kazanır. ...
‘Evelallah devletimiz kardeşlerinin yanındadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da K2B Konteyner Kent ziyaretinde yaptığı ...
'Türkiye ne isterse onu yaptık'
Batı ne isterse değil, Türkiye ne isterse onu yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı ...
 
Erdoğan: ‘Yürek ister yürek’
Erdoğan, “Biz gençlerimize güvendik. Pazar günü seçimlerin sonucuna göre ...
Erdoğan: ‘Meydanı bırakmadık, bırakmayacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör saldırıları ve deprem sarsıntıları sebebi ...
Erdoğan gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından gençlere seslendi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri