Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>POLEMİK
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 01:19

Özel İdare iddialara açıklık getirdi

İl Genel Meclisi’nin yeni hizmet binasında sosyal amaçları karşılamaya matuf olmak üzere bodrum katında çok amaçlı salon, spor salonu yapıldığı, sosyal kompleks için gerçekleştirilen harcamaların toplam proje maliyetinin yüzde biri onanında kaldığı bildirildi.

Özel İdare iddialara açıklık getirdi

ERZURUM
İl Genel Meclisi’nin yeni hizmet binasında sosyal amaçları karşılamaya matuf olmak üzere bodrum katında çok amaçlı salon, spor salonu yapıldığı, sosyal kompleks için gerçekleştirilen harcamaların toplam proje maliyetinin yüzde biri onanında kaldığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince bazı ulusal basın organlarında yer alan haberler üzerine açıklama yapıldı. Kamu oyunu bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamada, yeni İl Genel Meclisi Hizmet Binası projesi ve projedeki amaçlar hakkında bilgi verildi.
SOSYAL TESİSLER
İl Genel Meclisi Hizmet Binasının yapıldığı arsa üzerinde eskiden Özel idareye ait yemekhane ve düğün salonu olarak kullanılan binaların mevcut olduğu nun kaydedildiği açıklamada, “ İl Genel Meclisi Binasının Projesi yapılırken yıkılacak olan bu binaların hizmet ettiği sosyal amaçları karşılamaya matuf olmak üzere binan zemin değil bodrum katında aynı amaçla çok amaçlı salon ve spor salonu ile spor yapan kişilerin duş ve sauna ihtiyacını karşılayacak şekilde abartısız olarak projelendirilmiş ve projesine uygun olarak inşa edilmiştir. Söz konusu tesisin 20 ekim 2011 tarihinde kesin kabulü yapılmıştır. Bodrum katta bahsi geçen ve haberde tam donamlı hamam olarak adlandırılan kısım ile spor ve düğün salonu için yapılan harcama, toplam maliyetin yaklaşık yüzde 1’ni geçmemektedir.” ifadelerine yer verildi.
DENETİM
İdarenin mali yönden Sayıştay denetiminden, diğer işlemler yönünden ise Mülkiye Müfettişlerinin denetiminden geçtiği, bu denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğinin vurgulandığı açıklamada, “İdarimiz sosyal tesislerinin eksik yönlerinin tamamlanarak daha aktif hale getirilmesi ve personelimiz ile diğer kamu personelinin kullanımına sunulması ve tesislerin İl Genel Meclisi Hizmet Binası girişinden ayrı ve müstakil bir girişi olup, kamuya açık hizmet vermesi amaçlanmıştır.
Söz konusu tesislerin işletmesinin kiraya verilmek suretiyle yapılması yönündeki düşünce, karşılaşılan hukuki problemler nedeniyle gerçekleştirilememiştir. “ denildi.
BÜYÜKŞEHİR YASASI
Büyükşehir Yasası ile öngörülen değişikliklere değinilen açıklamada, “6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 6 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine Büyükşehir İl Özel İdarelerinin kapatılarak Büyükşehir Belediyelerine devri öngörüldüğünden ve söz konusu yasa ile getiren bir takım kısıtlamalar nedeniyle söz konusu yerin kiralanması yâda kullanımı konusundaki tasarruf yetkisinin kısıtlanmaması açısından bu hususunun söz konusu tesislerin devredileceği idare tarafından takdir edilmesi gerektiği kanaati hâsıl olmuş ve bu sebeple kiraya verilmesinden vazgeçilmiştir. Kampüs şeklinde yapılanması olan tüm kamu kuruluşlarında personelin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla spor, düğün ve toplantı salonları, sauna ve duş ihtiyacı için uygun ortamlar sağlanmaktadır. Bu amaçlarla yapılmış olan tesislerin İl Genel Meclis binasının zemin katında yapılmasının düşünülmesi devletin milyarlarının çarçur edilmesi değil bilakis çok daza az masrafla bu ihtiyacın giderilmesidir.” İfadeleri yer aldı.
 
 

 
Erzurum Bankacılıkta bölge 1'incisi
 
Bakan Şehitlik sözü verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'u örnekleyip tepki gösterdiler
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetimi, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü’nün ...
Ekmeğe yüzde ellilik zam
Erzurum’da ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 50 kuruştan satılan ekmek 75 kuruşa çıkarıldı.
Havamız meğer temizmiş...!
Erzurum hava kalitesi bakımından havası en temiz iller arasında yer aldı. ...
 
Bir gaziden yetkililere çağrı
Horasan’da ikamet eden terör gazisi Hamza Koçak, Gazilere verilen seyahat ...
Taraftar vekillerden destek bekliyor
Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un play off hakkının aranmasını isteyen ...
Bu rekorun eşi yok
Hüseyin Akal, 43 yıldır Doğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri ...
 
ÖĞDER'den Ayasofya tepkisi
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
Suma'nın eşinden müteahhit iddiası
Erzurum’da iş kadını H. Fersin Suma'nın intiharının ardından kocası Radyoloji ...
Toplu ulaşımı protesto ettiler
Erzurum’da Atatürk Üniversitesi'ne ulaşım sağlayan otobüs ve dolmuşlar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri