Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye'yi küresel bir aktör hâline getireceğiz'
'Türkiye'yi küresel bir aktör hâline getireceğiz'
Bolat: Nisanda mal ihracatımız  20,9 milyar dolar
Bolat: Nisanda mal ihracatımız 20,9 milyar dolar
Yargıtay, FETÖ Çatı davasını usulden bozdu
Yargıtay, FETÖ Çatı davasını usulden bozdu
Kacır KOSGEB verilerini paylaştı
Kacır KOSGEB verilerini paylaştı
2 bin 239 hekim ataması yapılacak
2 bin 239 hekim ataması yapılacak
HABERLER>ASAYİŞ
28 Eylül 2021 Salı - 14:39

MİT’ten PKK’ya büyük operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye/Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda, Interpol Kırmızı Bülten ve Terörden Arananlar Listesi’nde Kırmızı Kategori ile aranan PKK Merkez Komite Üyesi Haydar Varto kod adlı Engin Karaaslan’ı etkisiz hale getirdi.

MİT’ten PKK’ya büyük operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye/Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda, Interpol Kırmızı Bülten ve Terörden Arananlar Listesi’nde Kırmızı Kategori ile aranan PKK Merkez Komite Üyesi Haydar Varto kod adlı Engin Karaaslan’ı etkisiz hale getirdi.

Edinilen bilgilere göre, PKK’ya 1980’li yıllarda katılan Engin Karaaslan, 1990’lı yıllarda Suriye/Şam’da Abdullah Öcalan’dan bizzat eğitim almış, 2000’li yıllarda PKK Ermenistan Temsilciliği görevini üstlenmiş ve KCK Adalet Divanı Üyesi olarak görev yapmıştı. 2019 yılından bu yana Suriye’de bulunan Kararaslan, en son PKK’nın Suriye’deki en üst yürütme organı PKK ‘Suriye Sekreteryası Üyesi ve PKK/KCK Suriye Genel Sağlık Sorumlusu olarak görev alıyordu.

Örgütte bulunduğu süre içerisinde Tunceli, Amanos ve Kandil’de silahlı alanda üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını bizzat yaptığı bilinen Karaaslan’ı, MİT, bu faaliyetleri doğrultusunda hedef listesine aldı. MİT’in sahadaki ajanları vasıtasıyla, Suriye/Kamışlı merkezli faaliyet gösterdiği tespit edilen Karaaslan, Kamışlı-Haseke anayolu üzerinde Eli Fero mevkiinde SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Karaaslan’ın kaybının, örgüt yöneticileri arasında yıkıma neden olduğu, bu durumun motivasyon kaybına sebep olmaması için, alt kadrolardan gizlendiği, öğrenildi. MİT’in yaptığı bu operasyonla, bugüne değin Suriye’de en üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiği de öğrenildi.

 
‘Onların çocukları Avrupa’da yaşıyor’
 
10 kilo patlayıcı ile 22 adet el bombası ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Onların çocukları Avrupa’da yaşıyor’
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
FETÖ soruşturmasında 27 kişi itirafçı oldu
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki yapılanmasına ...
Terörün finans kaynağına büyük darbe
Bingöl’de jandarma tarafından icra edilen Eren-4 operasyonu kapsamında ...
 
Süt sağım yerine yıldırım düştü
Tercan ilçesinde bir vatandaşa ait süt sağım yerine yıldırım düştü. 10 keçi telef oldu.
Kaçak cep telefonu ve tıbbi ilaç ele geçirildi
Van’da polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda gümrük kaçağı 106 ...
Bingöl yolunda kaza: 2 yaralı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kontrolden çıkan araç kaza yaptı; kazada 2 kişi yaralandı.
 
Aşkale’de trafik kazası: 3 yaralı
Aşkale ilçesi Tepebaşı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Tunceli’de 5 odadan oluşan sığınak imha edildi
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından Pülümür ilçesi kırsalında gerçekleştirilen ...
Sahara’da tırlar yolda mahsur kaldı
Ardahan ile Artvin’in Şavşat ilçesini birbirine bağlayan Sahara Geçidi’nde ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri