Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
'Türk Gençliği başarı hikayesini dünyaya ispatladı'
'Türk Gençliği başarı hikayesini dünyaya ispatladı'
ASHB’den örnek uygulama
ASHB’den örnek uygulama
Tarımsal üretimde yeni süreç
Tarımsal üretimde yeni süreç
HABERLER>EKONOMİ
12 Mayıs 2016 Perşembe - 17:53

Kuyumcular Yasa bekliyor

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, özel bir meslek statüsünde olan kuyumculuğun kanuna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kuyumcular Yasa bekliyor

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, özel bir meslek statüsünde olan kuyumculuğun kanuna ihtiyaç duyduğunu söyledi. Başkan Fırat, Türkiye’deki kuyumcu odalarının kanun teklifi için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Altın Bankacılığı sunumu için Erzurum’da kuyumcu esnafıyla bir araya geldi. Palandöken Kış Turizm Merkezi’ndeki Sway Otel’de düzenlenen toplantıya ESOB ve aynı zamanda Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, TEB KOBİ Bankacılığı Satış Grup Direktörü Mehmet Ormancı, Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, Karadeniz Bölge Koordinatörü Mahmut Kiremit, TEB Erzurum Şube Müdürü Erhan Ayhan, TEB Erzurum Cumhuriyet Şube Müdürü İlhan Taştan, ESOB yönetim kurulu üyeleri ve kuyumcu esnafı katıldı. Toplantının açılışında konuşan ESOB Başkanı Rasim Fırat, kuyumcu esnafına yönelik kanun teklifi hazırlığında olduklarını söyledi. Başkan Fırat, “Türkiye’de Kuyumcular Birliği oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili İstanbul, İzmir ve Antalya’da toplantılar yapıldı. Özellikle İstanbul Kuyumcu odası bu kanunun çıkması konusunda bir hayli ısrarlı. Ümit ediyorum ki bu kanun çıkar. Şu an Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği kanunu var. Kuyumculuk özel bir meslek statüsündedir, sanattır buna ayrı bir kanun gerekiyor” dedi.

TASLAK YASA TEKLİFİNDE NELER VAR?

Taslak, Türkiye kuyumculuk sektörünün yıllardır biriken ve çözüm bekleyen sorunlarına merhem olacak bir maddeler bütününden oluşuyor. Bu taslak TBMM’de yasalaştıktan sonra yürütmenin sağlıklı oluşması için birçok konuda yönetmelikler hazırlanacak. 18 meslek birliğinin kuruluş aşamasında olduğu gibi, tüm oda ve dernekleri şemsiyesi altına alacak olan bir birlik kurulacak. Taslak uyarınca Dernekler Yasası’na tabi olan kuyumcu dernekleri de odalara dönüşecek ve birlik çatısı altına girecek. Ticaret ve sanayi odaları üyesi olan kuyumcular da yeni kurulacak bu yapının içinde temsil edilecek. Türkiye Kuyumcular Birliği hayata geçtiğinde tüm Türkiye’de tek ses olmuş ve güçlü yaptırımı olacak bir yapı ortaya çıkacak. Mevcut uygulamada olduğu gibi parası olan herkes; artık kuyumcu olamayacak. Sadece bu da değil, kuyumcu mağazalarının da artık belli standartları olacak. Avrupa’da olduğu gibi kuyumcu enflasyonunun önüne geçmek amacıyla nüfus yoğunluğuna göre kuyumcu dükkânı açılmasına izin verilecek. Taslak uyarınca eczanelerde olduğu gibi pazar günlerinde de her mahalle ve semtte “Nöbetçi Kuyumcu” uygulamasına başlanacak.

“ENERJİ İNDİRİMİNDEN YARARLANIN”

ESOB’un Aras EDAŞ ile yaptığı enerji indirimi protokolünü de anımsatan Başkan Fırat, şöyle dedi. “Geçtiğimiz hafta Aras EDAŞ ile bir protokol imzaladık. Özellikle kuyumcu esnafımızı yakından ilgilendiriyor. Yaptığımız sözleşme gereği hem işyerleri hem de evlerde elektrik kullanımında yüzde 8 bir indirime gidildi. Tüm esnaf ve sanatkârımız için geçerlidir. Sabahtan akşama kadar elektrik tüketimi yapan kuyumcu esnafımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu indirimden yararlanmak isteyen tüm esnaflarımızın ESOB’a üye olduklarına dair sicil belgelerini Aras EDAŞ’a götürmeleri yeterli olacak” dedi.

TAŞMAĞAZALARA POLİS KULÜBESİ

Konuşmasında kent ekonomisinin bel kemiği konumundaki Taşmağazalar da karakol bulunmadığına da dikkat çeken Başkan Fırat, yer sıkıntısı nedeniyle bir polis merkezi kurulamayacağını ancak hakim bir noktada polis kulübesinin konuşlanacağını dile getirdi.

‘ALTIN BANKACILIĞI’NI ANLATTILAR

Toplantıda daha sonra TEB KOBİ Bankacılığı Satış Grup Direktörü Mehmet Ormancı ile Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, katılımcılara ‘Altın Bankacılığı’ ile ilgili bilgiler verdi.

 

 
Bayram Erzurum Doğa’sını tanıttı
 
Beden Eğitimi Öğretmenleri karne aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOBB Genel Kurulu’nda Erzurum damgası
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) yönetim kurulu ve meclis üyeleri ...
‘Adalet mülkün temelidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ömer’in ‘Adalet mülkün temelidir, esasıdır’ ...
Erzurum Ekonomisinde Mükellef Vizyonu büyüyor
Erzurum’da faal vergi mükellefindeki artış seyri devam ediyor. Nisan ayı ...
 
Erzurum’dan KKTC’ye tanıtım turu
THY yeni bir hizmete daha imza attı. Hem Erzurum’dan Kuzey Kıbrıs’a, hem ...
Erzurum’un payı yüzde 35’e çıktı
Son 15 yıllık süreçte Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilen teşvikli ...
Erzurum Nisan TÜFE’si açıklandı
TÜİK Nisan ayı TÜFE’sini paylaştı.
 
Bin 500 üretici eğitime alınacak
Erzurum’da organik et ve süt üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan ...
Erzurum'da taşıt kredisi ilk sırada
Erzurum taşıt kredisi kullanımının en yüksek olduğu il olma özelliğini ...
Erzurum bu sektörde liderliğini devam ettiriyor
Erzurum Bankacılık sektöründeki liderliğini devam ettiriyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri