Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tanfer’den toplumsal duyarlılık mesajı
Tanfer’den toplumsal duyarlılık mesajı
Çiftçi, Gazi Durmuş’u ziyaret etti
Çiftçi, Gazi Durmuş’u ziyaret etti
Erzurum’da 'Başarı engel tanımaz' etkinliği
Erzurum’da 'Başarı engel tanımaz' etkinliği
Atatürk Üniversitesinde Tapu Mirası sergisi açıldı
Atatürk Üniversitesinde Tapu Mirası sergisi açıldı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
HABERLER>EKONOMİ
22 Mart 2022 Salı - 08:20

Kirişci: 'Büyük adımlar atmak gerekir'

Kirişci, “Bugün ülkemizde buğday arzında sorun yaşanmıyorsa bu zamanında alınan tedbirlerle ve sürekli olarak birim başına artış sağlayan tarımsal üretimimiz sayesinde mümkün olmuştur" dedi.

Kirişci:  Büyük adımlar atmak gerekir

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İç Anadolu Bölgesi 2. Etap Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Kayseri’de yapıldı. Toplantıya online olarak katılarak katılımcılarla konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Bugün ülkemizde buğday arzında sorun yaşanmıyorsa bu zamanında alınan tedbirlerle ve sürekli olarak birim başına artış sağlayan tarımsal üretimimiz sayesinde mümkün olmuştur. Şu anda global düzeyde yaşanan sıkıntılar da tarım sektörü için çok büyük önem taşıdığını bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
Toplantıya online olarak katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İç Anadolu Bölgesinin tarım açısından oldukça önemli olduğunu söyleyerek, “Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir ferdi olarak aranızda bulunuyorum. Bakanlık görevimin hemen başında sizlerle bir araya gelmek ve bakanlık hedeflerimizi belirtmek istedim. Hedeflere ulaşmak için büyük adımlar atmak gerekir. Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmada kilit öneme sahip bir bakanlıktır. Ülkemize, kalkınmamıza, çiftçimize, tarım ve orman sektörüne kalıcı izler bırakmak ve hizmetler yapmak en temel hedefimizdir. Ülkemizin tahıl hangarı İç Anadolu bölgesi, hepimiz için özel bir bölgedir. Güzelliklerle ve çeşitliliklerle dolu bu topraklar, tarım ve orman personeli ile sürdürülebilir tarımın en önemli teminatıdır. Şükürler olsun ki bugün İç Anadolu bölgesinde tahıla bağlı sanayi kuruluşları yüksek miktarda ihracat yapabilmektedir. Özellikle un, makarna ve bulgur gibi ihracat ürünlerinin de hammadde olarak kullanıldığı bir bölgedir. Bu vesile ile de birçok kardeşimizin istihdamı sağlanıyor ve bunları da sahada çalışan personellerimizin yani sizlerin kıymetli çalışmalarına borçluyuz” dedi.
Bakan Kirişci, Türkiye’nin tarım alanında da global sorunlardan etkilenmemesinin sebebinin zamanında alınan önlemler olduğunu söyleyerek, “Tarımsal hasılada Avrupa’nın üst sıralarında yer almamızdan dolayı gurur duyuyoruz. Orman varlığını arttıran nadir ülkelerden birisiyiz. Bunlar da sahadaki personelimizin sayesinde gerçekleşmektedir. Bakanlığımızda mavi ya da beyaz yakalı tüm çalışanlarımızla güç olarak ortadayız. Bugün 922 ilçede başlayarak örgütlenme faaliyetlerini gerçekleştirmiş, tabiri caizse büyük bir bakanlığız. Dünyada azalan gıdanın ardından halkımızı en az etkilenmesini sağlamışsak, bunu sizin gayretli çalışmalarınıza borçlu olduğumuzu belirtmek isterim. Bu vesile ile her birinize tek tek teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. 2022 yılının ilk çeyreğindeyiz ve maalesef dünya 2 önemli tarım üreticisinin savaşına şahit. Bu ülkeler de malum olduğu üzere Ukrayna ve Rusya. Bu iki ülke arasındaki savaş artık bir bölgesel savaş olmaktan çıkmış, global bir boyut kazanmıştır. Bu savaş tüm dünya ülkelerini olumsuz yönde etkilenmektedir. Biz bugüne kadar aldığımız ve bundan sonra da alacağımız tedbirlerle, zararların önüne geçecek çalışmaları bu zamana kadar sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bugün ülkemizde buğday arzında sorun yaşanmıyorsa bu zamanında alınan tedbirlerle ve sürekli olarak birim başına artış sağlayan tarımsal üretimimiz sayesinde mümkün olmuştur. Şu anda global düzeyde yaşanan sıkıntılar da tarım sektörü için çok büyük önem taşıdığını bir kez daha ortaya koymuştur” ifadelerine yer verdi.

 
Özer eğitimde 20 yıllık süreci değerlendirdi
 
Destici’den TTB’ye sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabulutlu güven tazeledi
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığının 11. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.
Erzurum dericilik sektöründe söz sahibi oluyor
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ESKER A.Ş. bölgede ...
Erzurum Birikimli Şirket verileri yayımlandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Şubat ayları arasında ...
 
Nebati ülke ekonomisini değerlendirdi
Nebati: "Sorunlarımızı biliyoruz, sorunlarımızın üstesinden gelecek her ...
Erzurum’un Bölge şirket sermaye payı arttı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Şubat ayında kurulan 40 şirket sermayesinin ...
Kasaplar Odası beklentilerini paylaştı
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Yönetim ...
 
Polatlı adaylığını açıkladı
Fatih Polatlı, Fırıncılar odası başkanlığına adaylığını açıkladı.
Erzurum şirketleşme performansı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da şubat ayında kurulan şirket sayısı ...
KUDAKA’dan 7 projeye teknik destek
2022 Yılı Teknik Destek Programı 1. dönem başvuruları değerlendirme süreci ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri