Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Destici: 'Gündüz kuşağı programları yasaklanmalı'
Destici: 'Gündüz kuşağı programları yasaklanmalı'
Yılmaz: 'Değişim süreçlerini fırsata dönüştüreceğiz'
Yılmaz: 'Değişim süreçlerini fırsata dönüştüreceğiz'
Erdoğan dünya ve ülke gündemini analiz etti
Erdoğan dünya ve ülke gündemini analiz etti
Erdoğan: 'Aslolan, milletimizle aramızdaki bağdır'
Erdoğan: 'Aslolan, milletimizle aramızdaki bağdır'
'Türk Ekonomisine güveniyoruz'
'Türk Ekonomisine güveniyoruz'
HABERLER>EĞİTİM
8 Mart 2013 Cuma - 08:08

Kadın Haklarına AK bakış

Yavilioğlu; 1977 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile kutlanmaya başlanan Kadınlar Günü’nden binlerce yıl öncesinde yüce dinimiz İslâm’ın kadınlarla ilgili en iyi hakları sağladığını dile getirdi.

Kadın Haklarına AK bakış

Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte, özellikle kadınlara yönelik hakların büyük oranda uygulamaya geçirildiğini belirten Erzurum Ak Parti Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu; 1977 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile kutlanmaya başlanan Kadınlar Günü’nden binlerce yıl öncesinde yüce dinimiz İslâm’ın kadınlarla ilgili en iyi hakları sağladığını dile getirdi.
En son çıkarılan 6284 sayılı yasa ile “Kadına karşı şiddetin önlenmesi” ve kadın sağlığı ve korunmasının hukuki olarak en iyi şekilde sağlandığını söyleyen Yavilioğlu; "Ak Parti çalışan kadınımızın yükünü hafifletmiş, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı tanımıştır. Sigortalı kadına (iki çocuğa kadar) her bir çocuk için çalışamadığı 2 yılı dışarıdan ödeyerek emekli olma imkânı getirmiştir. Eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara maaş bağlamıştır. Bağımsız çalışan kadınlar için ilk olan sigorta kapsamında emzirme ödeneği, gebelik halinde 16 haftalık iş görmezlik ödeneği analık yardımı olarak ödemeye başlamıştır. Hamile ve doğum yapan memur ile engelli memura nöbet ve gece vardiyası muafiyeti getirmiş, süt izni süresini arttırarak; tamamen kadına pozitif ayrımcılık tanımıştır." dedi.
Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık veren Alo 183 hattını açtıklarını vurgulayan Yavilioğlu, şiddete uğrayan kadınlara hizmet vermek amacıyla nüfusu 50 bini geçen belediyelere sığınma evi açma yükümlülüğü getirdiklerini, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için Valiliklerce mikro kredi uygulamaları başlattıklarını aktardı.
Yavilioğlu mesajında; “yapılanlarla kadınlarımız için her şeyi yaptığımıza inanmıyoruz. Cenneti kadınlarının ayaklarının altına seren bir inancın müntesibi olan bizlerin kadınlarımız için yapılan hiçbir şeyi yeterli bulmamız mümkün değildir; bu yüzden kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna inanıyoruz” dedi.

 
'365 gün Kadınlar Günü'
 
'Kadınlar şefkatin temsilcisi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler bilgide yarıştı
Pasinler İlçesi’nde hafta başı başlayan ortaokulları arası bilgi yarışmasında ...
ATASEM’den uluslararası sergi
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) ...
Aiupov , ‘Rus Bahar Bayramı’nı anlatacak
‘Rus Bahar Bayramı’ Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve ...
 
Projede on ile fark attılar
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin ...
TÜBİTAK Projelerinde Erzurum fark attı
44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge ...
ERGİAD'tan eğitim atılımı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD)’nce esnafa yönelik olarak ...
 
AÖF'ten bir atılım daha
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kurulmasının üzerinden ...
40 öğrenci yemekten zehirlendi
Erzurum’un Narman ilçesinde taşımalı ilköğretim öğrencileri yedikleri yemekten zehirlendi.
Öğrencilerden Suriye duyarlılığı
Kimse Yok mu Derneği tarafından 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye' ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri