Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
28 Aralık 2023 Perşembe - 09:06

İMO 17. Dönem başkanını seçecek

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi 17. dönem yönetim kurulu seçimleri öncesinde aday başvuruları devam ederken Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Atalay başkanlık için adaylığını açıkladı.

İMO 17. Dönem başkanını seçecek

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi 17. dönem yönetim kurulu seçimleri öncesinde aday başvuruları devam ederken Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Atalay başkanlık için adaylığını açıkladı.
10 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlere yönetim kuruluyla beraber katılacak olan Atalay, 6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketini hatırlatarak inşaat sektörünün ve bu alanda çalışacak olan insanların önemine dikkat çekti. Yaşanan büyük yıkımların herkese ders olması gerektiğini kaydeden Ahmet Atalay, “Şehirlerimizin yapı stokları inşaat mühendisliği ilkelerine göre yeniden değerlendirilmeli, projecilik ve yapı denetim hizmetlerini yürüten meslektaşlarımızın da önemi bu noktada bir kez daha ortaya çıkıyor” diye konuştu.
"Genç mezunlara fırsat tanınmalı"
Son yıllarda üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrencilerin fazlalığından ve mezun olanların iş sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Atalay, genç mezunlara umut olacaklarını ifade ederek, “Genç meslektaşlarımız mühendislik yapamadıkları için başka meslek alanlarına yönelmektedirler. Bu durum yerel manada meslek ve meslek itibarını zedelerken, genel anlamda inşaat sektörünü ve ekonomiyi de etkilemektedir. Çözüm noktasında yeni mezun olan inşaat mühendislerinin kişisel özelliklerinden mesleki bilgiye, sosyal yeteneklerinden bilgisayar ve yazılım bilgisine kadar geniş bir alan içerisinde kendini geliştirmesine fırsat tanınmalıdır” dedi.
Şehirlerdeki artan nüfusla oluşan sorunlara da değinen Atalay, “İnşaat mühendisleri tarafından oluşturulacak çalışma grupları tarafından çözüm raporlarının hazırlanması ve ilgili belediyelere sunulması, İMO’nun faaliyetleri arasında yer almaktadır. İMO Erzurum Şubesi olarak Erzurum ili ve şubemize bağlı temsilciliklerin bulunduğu iller için bu doğrultuda çalışmalar yapmak gerekmektedir." dedi.
"Yönetime talip olduk"
Bugüne kadar görev yapmış oda yönetim kurullarına teşekkür eden Ahmet Atalay, “Çalışmalarımızı ileriye taşımak, kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının şeref ve onur, yetki ve çıkarlarını korumak adına katkı sağlayacak çalışmalar yapmak için şubemizin yönetim kuruluna arkadaşlarımla birlikte talip olduk” diye konuştu.
Doç. Dr. Ahmet Atalay Kimdir?
1977 Yılında Erzurum’da dünyaya gelen Ahmet Atalay, ilk ve ortaokulu Ilıca’da, liseyi Erzurum Lisesi’nde tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimini tamamladı. 2000-2004 yılları arasında İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Bilim Dalı'nda yüksek lisans öğreniminin ardından 2004-2010 yılları arasında İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Bilim Dalında Doktora öğrenimi gördü. 2002 yılında Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu İnşaat Programına Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2011-2012 Yıllarında Siirt’te bulunan 2’nci Ordu İstihkam İnşaat Bakım Onarım Birliğinde 339. Dönem Yedek Subay olarak askeri görevini tamamladı. 2012-2018 yıllarında Yrd. Doç. Dr. Olarak Narman Meslek Yüksekokulunda görev yaptı. 2018 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Kürsüsü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olup, yabancı dili İngilizcedir.

 
Erzurum’un teşvikli yatırım payı yüzde 12.3 oldu
 
‘Türk’ün Özü: Akif’in Sözü’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevrede 2030 için yol haritası
İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu’nun bu yılki ikinci toplantısı, ...
Erzurum’da sivil toplum buluşması
“Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları Çalıştayı”na Erzurum’da ...
Özhaseki: 'Ekonomi dimdik ayakta'
Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, “Çok ...
 
'Türkiye'den dünyaya güçlü bir mesaj gidecek'
Bilal Erdoğan ve TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci yaptıkları basın açıklamasında, ...
Kızılay’dan organ nakli çağrısı
Türk Kızılay’ı Engelsiz Erzurum Şubesi, organ naklinin bu günü yarını ...
Türk Anneler Derneği’nden öğrencilere destek
Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi ile Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma ...
 
Dadaş gençten örnek girişimcilik
İki üniversite mezunu 27 yaşındaki bir genç, 'herkes devlet memuru mu ...
Tarımda su verimliliği seferberliği
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” ...
Özhaseki medeniyet ve şehir ilişkisini değerlendirdi
Özhaseki, "Bizim medeniyetimizde şehirlerin yeri apayrı. Şehirlerde ekonomi, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri