Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ASHAM çocuk haklarını paylaştı
ASHAM çocuk haklarını paylaştı
Şenkaya Göreşken Bayraklarla donatıldı
Şenkaya Göreşken Bayraklarla donatıldı
Yüzyılın soykırımı ilk kez kayda geçirildi
Yüzyılın soykırımı ilk kez kayda geçirildi
Karla mücadeleye rekor yakıt harcaması
Karla mücadeleye rekor yakıt harcaması
Karda düşme vakalarına karşı hayati uyarılar
Karda düşme vakalarına karşı hayati uyarılar
HABERLER>GUNDEM
28 Ocak 2026 Çarşamba - 14:35

Gündüz Gazze gerçeğine dikkat çekti

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi İrfan Meclisi'nin bu haftaki konuğu Süleyman Gündüz oldu ve Bosna'dan Gazze'ye İnsanlığın Yeni Bir Dil Arayışı" üzerine konuştu.

Gündüz Gazze gerçeğine dikkat çekti

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi İrfan Meclisi'nin bu haftaki konuğu Süleyman Gündüz oldu ve Bosna'dan Gazze'ye İnsanlığın Yeni Bir Dil Arayışı" üzerine konuştu.
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Danışmanı, Bosna Savaşı ve sonrasında Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç'in 11 yıl boyunca yol arkadaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı, 22. Dönem AK Parti Milletvekili olan Süleyman Gündüz, TDED Erzurum Şubesi İrfan Meclisi'de "Bosna'dan Gazze'ye İnsanlığın Yeni Bir Dil Arayışı" başlıklı konuşma yaptı. Programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da iştirak etti.
Süleyman Gündüz, konuşmasında özellikle Filistin ve Gazze özelinde siyonist emelleri üzerine tespitler yaparak "Bu konuda tüm dünya bir ‘Filistin Meselesi' değilde bir "Siyonist tehlikesi" olduğunu bilmeli ve anlamalı. Müslüman ülkelerde Gazze ve Filistin noktasında açıklamalardan öteyel çözüm yolları aramalı, uygulamalı ve bunlarara destek olmalıdır. Ayrıca İslam coğrafyasındaki sivil kitle örgütleri her iki tarafın da muhattab alınacağı bir takım girişimlerde bulunmalıdır" dedi.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, "TDED İrfan Meclisi'ne katkılarından dolayı EBB Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e, EBB Kültür Daire Başkanımız Sayın Ergün Engin'e, davetimize icap eden Süleyman Gündüz abimize ve programa iştirak eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Gazelhan Nusret Kızılcaoğlu'da programda Erzurum'un ses ve mana ikliminden örnekler okudu

 
Medya Sanat Evi Lera'yı sahneleyecek
 
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türk bayrağı özgürlük destanıdır'
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ...
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de ...
AFAD’dan çığ uyarısı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hava sıcaklıklarındaki ...
 
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Hacımüftüoğlu'ndan Bilim Erzurum değerlendirmesi
Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim ...
ASELSAN'dan ‘AESA’ radar projesi
ASELSAN’ın geliştirdiği AESA (Active Electronically Scanned Array) radarlar, ...
 
Aliyev Gazze yaklaşımını paylaştı
Aliyev, "Bizim başımız dertteyken terk edilmiştik. Kimse bizi savunmuyordu. ...
Meteorolojiden çığ uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince çığ uyarısı yapıldı.
Akdoğan'dan taziye mesajı
Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri