Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
30 Haziran 2022 Perşembe - 03:20

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl 29 Haziran’da başlattığı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Merkezleri Erzurum odaklı açılış töreni Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Açılışta sporcular nefes kesen gösterilere imza attı.

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl 29 Haziran’da başlattığı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Merkezleri Erzurum odaklı açılış töreni Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Açılışta sporcular nefes kesen gösterilere imza attı.

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları resmen başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları kapsamında bu yaz tesislerde yaklaşık 30 bin gence spor yaptırmayı hedefliyor.

‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ sloganıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları açılış töreni dün Yakutiye Spor Salonu’nda Yakutiye Kaymakam Vekili Mustafa Bayram, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, hizmet, ilçe ve şube müdürleri ile diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

42 BRANŞTA ÜCRETSİZ SPOR KURSU

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yakutiye Spor Salonu'nda düzenlenen ‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ sloganıyla gerçekleşen GSB Yaz Spor Okulları açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığının kente yaptığı yatırımlar sayesinde güçlü bir yapıya sahip olduklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında 42 branştaki 150 antrenör yönetimindeki spor okullarında çocukları sporla buluşturacaklarını belirten Öztürk, "Kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle yapacağımız yaz okullarındaki hedefimiz yaklaşık 30 bin gencimizi spor tesisleriyle buluşturmak. Bu sayede spor branşlarıyla tanışıp, hem ulusal hem uluslararası alanda hem de hareketsiz yaşamı hareketli yaşama geçirmek için bir çalışma içerisinde olacağız. Çocuklarımız, sporla ve sağlıklı bir şekilde boş zamanlarını yaz okullarımızda uzman antrenörler eşliğinde çalışacak" dedi.

Spor gösterileri nefes kesti

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılış töreninde karate, taekwondo, basketbol, cimnastik, güreş, boks ve dağcılık branşlarında sporcular antrenörler eşliğinde görsel şov yaptı.

Spor gösterileri nefes keserken, sporcular tribünlerden bol bol alkış aldı. Halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı açılış törenlerinde 2022 yılında sporcuların uluslararası yarışlar ile ANALİG’de elde ettikleri başarılar nedeniyle sporculara ve antrenörlere teşekkür belgesi verildi. Törene katılan protokol basket ve penaltı atışı yaptı.

BİTLİS’TE YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yaklaşık 10 bin öğrencinin faydalanacağı “Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor” için açılış programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen minik sporcular ve antrenörler, 8 Ağustos Stadyumuna kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, gençlerin sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için el birliği ile imkanları kullanacaklarını belirterek, “Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Velilerimizi de çocuklarını spora teşvik ettikleri için kutluyorum. Spor; özgüven, arkadaşlık ve kaynaşma açısından son derece önemli olduğunu, günümüz dünyasında sporun bedensel bir aktivite olmasının ötesinde dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, bu yönüyle de insanlar ve toplumlar arasında barışa hizmet eden en etkin araçlardan biridir. Yaz aylarında yapabileceğiniz en doğru amacı bugün başlatıyoruz. Hayatınızdaki iki aylık bu güzel aktiviteyi en güzel şekilde gerçekleştirmenizi bekliyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Program judo ve karate ile halkoyunları gösterileri ile sona erdi.

Spor Okulları ve Engelsiz Spor için il genelinde 17 ayrı branşta 10 bine yakın sporcu, 40 antrenör eşliğinde çalışmalar yapacak.

Açılış programına Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, Şube Müdürü Faruk Budak, antrenörler, minik sporcular ve aileleri katıldı.

TATVAN’DA ‘YAZ SPOR OKULLARI’ START ALDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Yaz Spor Okulları” Bitlis’in Tatvan ilçesinde büyük bir katılımla başladı.

Tüm ülkede her yıl eş zamanlı olarak başlatılan “Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları”, Tatvan’da büyük bir katılım ile başladı. Tatvan’daki spor salonunda gerçekleştirilen törende bir araya gelen 5-18 yaş arası çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ile görsel şölen sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcular protokol ve konukları selamladı. Antrenörler eşliğinde tekvando, güreş, kickboks gibi farklı mücadele sporları gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. İlçe genelinde 10 branştan 600’ü aşkın sporcunun başvurduğu yaz spor okulları tören geçişi ile sona erdi.

Tüm gençleri ve ailelerini spora davet ettiklerini söyleyen Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, “Bugün 81 il müdürlüğümüz olmak üzere tüm illerimizdeki faaliyetlerimiz devam etmektedir. Yaklaşık 40 antrenör ile birlikte 17 branşta tüm il ve ilçelerde gençlerimizi spora kazandırmak ve tabana yaymak için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Bugün de güzel bir gösteri oldu. Tüm gençleri, aileleri ile birlikte spor salonuna davet ediyoruz. Burada emeği geçen antrenörlerimiz başta olmak üzere tüm ekibimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu hafta itibariyle başvurularımızı aldık. Şu ana kadar 4 bin 300 başvurumuz oldu. Hedefimiz bunu 10 bine çıkarmaktır. Tüm sporseverleri spor salonlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Tatvan’da 10 branştan 600 sporcunun katılımıyla yaz spor okullarının başladığını belirten Tatvan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Ak ise “Gençlik ve Spor Bakanlığının 5-18 yaş gruplarına yönelik başlattığı ‘Yaz Okulları ve Engelsiz Yaz Spor Okulları’ ilçemizde ve tüm Türkiye’de başlamıştır. İlçemizdeki 10 branşta 600 sporcunun katılımıyla yaz spor okullarını başlattık. Tüm gençlerimizi boş zamanlarını değerlendirmek için yaz spor okullarına bekliyoruz. Hedefimiz, gençlerimizi tüm kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek, ailelere sporu alışkanlık haline getirebilmek, ilçemizde yetenekli sporcuları bulup milli sporculuk seviyesine getirip ülkemizdeki başarılı sporcular arasına getirebilmek ve lisanslı sayımızı daha fazla arttırıp ülke genelindeki büyük organizasyonlarda Bitlis, Tatvan ve diğer illerden başarılı sporcuları görmek istiyoruz” dedi.

Törene, Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, Tatvan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Ak, sporcular, antrenörler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MALATYA'DA YAZ SPOR OKULLARINA GÖSTERİLİ AÇILIŞ

Malatya’da yaz spor okullarının açılışı spor gösterileri ile yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları açılışı, Malatya Merkez Spor Salonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve velilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılış töreninde jimnastik, judo, güreş, badminton, masa tenisi ve eskrim sporcuları ile halk oyunları ekibi gösterilerde bulundu.

Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, sporun önemine temas etti. Kayhan, “Malatya’mız da başta Şeker Spor Kompleksi olmak üzere 13 ilçemizde, bütün spor tesislerimizde bugün itibariyle büyük bir katılım ve büyük bir coşku ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları başlangıcını birlikte yapıyoruz. Her yıl rekor bir katılımla gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarına 5 - 18 yaş grubu çocuk ve gençler, 13’ü engelli olmak üzere 40 branşta eğitim alacağı GSB Yaz Okulları ve Engelsiz Spor Okulları, geçlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kayhan, “Malatya’mız da kayıtlara baktığımızda 184 bin genç sayımız var. Bu gençlerimizi yetenek taraması ve özellikle yüzme bilmeyen kalmasın projesi çerçevesinde bugüne kadar 21 bin gencimize yüzme öğrettik. İnşallah bu sayımızı 40 bine çıkaracağız. Gençlerimiz hareketli ve bu yaz çok hareketli geçeceğine inanıyorum. Bu anlamda bizimde Bakanlığımızın desteği ile Malatya olarak spor alt yapı ve spor tesislerimiz hızlı bir şekilde gelişiyor ve büyüyor olması bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Yaz spor okulları için öğrenciler velileri ile birlikte gelerek kayıt bürosundan kayıt formunu doldurarak kayıtlarını yapabiliyor.

ELAZIĞ’DA GSB SPOR OKULLARI AÇILDI

Elazığ’da GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. 21 branşta verilecek ücretsiz spor eğitimleri için ilk etapta 8 bin başvurunun geldiği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı spor tesislerinde antrenörlerin eşliğinde eğitimler ile 7-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 21 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kurslara katılmak için ilk etapta 8 bin başvurunun alındığı bildirildi. Kayıtların ise sportif değerlendirme ve takip birimi tarafından alınacağı aktarıldı.

Anne ve babalar olarak çocukların gelişimleri için gayret sarf ettiklerini belirten Vali Ömer Toraman, “Özellikle akademik başarıları için gayret sarf ediyoruz ama çocuklarımızın hayatta başarılı olabilmeleri içinde sosyal yönden de katkı sunmamız gerekiyor. İşte sportif faaliyetlerde bu gelişimde önemli bir yere sahiptir. Çocuklarımızın bedensel fiziksel ve sosyal yönden gelişmeleri için çok önemli aktiviteler. Evlatlarını bu etkinliklere kayıt yaptırdıkları için anne ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Müdürü Abdulsamet Eren ise yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın 81 ilde ücretsiz olarak sunduğu 12 ay devam eden yaz aylarında çocuklarımızın zamanlarını daha verimli kullanması için bu etkinliklere uzman kadroyla devam ediyoruz. 21 farklı branşta, 48 uzman, 25 öğretim görevlisi ile gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimlerine katkı sunuyoruz. Uzman ekiplerimizle spor okullarımıza yazılan çocuklarımızı ve gençlerimizi daha başarılı olmaları için onları takip edecek. Başarılı sporcularımızı müsabakalarda ve spor faaliyetlerine katılımını sağlayacağız. Şu ana kadar 8 bin başvuru aldık bu başvuru sayısını 10 bini geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

 
Yasadışı bahis oynatan 11 kişi yakalandı
 
Araz emeklilerin beklentilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boksta gündem oluşturdular
Baba-kız boks yapan Uğur Günay ve İrem Günay, Erzurum’da Üst Minikler ...
Erzurum’da Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonası
Erzurum’da düzenlenen Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonası’na iyi bir ...
Giresunspor’un birinci etap Erzurum kampı başladı
Süper Lig ekibi Giresunspor, yeni sezon hazırlıkları için sahaya indi.
 
Erzurum Analig’in zirvesinde
ANALİG’de yarışan Yıldız patenciler Erzurum’da buz pistine çıktı. Anadolu ...
Kick boksa dadaş damgası
Kocaeli’nde yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası Erzurum damga vurdu.
Ciritçiler Süper Lig için yarıştılar
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit Federasyonu Erzurum grup müsabakaları ...
 
Eskrim Türkiye Şampiyonası başlıyor
Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2021-2022 faaliyet takviminde yer alan ...
Akdeniz Oyunları'na Erzurum’da hazırlandılar
Cezayir’in Oran kentinde yapılacak 19. Akdeniz Oyunları judo müsabakalarında ...
Metehan Atan Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor
Erzurumlu milli sürat patenci Metehan Atan, Eylül ayındaki Dünya Kupası ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri