Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum’da Sakal-ı Şerif heyecanı
Erzurum’da Sakal-ı Şerif heyecanı
Baruş, Yetim çocuklarla iftar da buluştu
Baruş, Yetim çocuklarla iftar da buluştu
Kar Doğu’yu terk etmiyor
Kar Doğu’yu terk etmiyor
ETÜ sporcusundan Atıcılıkta tarihi başarı
ETÜ sporcusundan Atıcılıkta tarihi başarı
Erzurum Şubat ayı ihracat verileri açıklandı
Erzurum Şubat ayı ihracat verileri açıklandı
HABERLER>SPOR
6 Mart 2026 Cuma - 11:15

FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı

Erzurum, uluslararası kış sporlarının önemli organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapacak.

FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı

Erzurum, uluslararası kış sporlarının önemli organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapacak. 15 farklı ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla düzenlenecek FIS SBX Snowboard Dünya Kupası, Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Organizasyonla ilgili yapılan basın toplantısına Erzurum Valisi Aydın Baruş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Süleyman Şahin, Yarış Direktörü Uwe Beier, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ve Ejder 3200 Genel Müdürü Selim Bağrıyanık katıldı.

Mehmet Sekmen: "Palandöken’in eşsiz pistlerinde heyecan"
BX World Cup 2026 Snowboard Dünya Kupası’na kış sporları merkezi Palandöken Kayak Merkezi olarak ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum Valimiz Aydın Baruş Bey ile birlikte dünyanın en prestijli snowboard organizasyonlarından biri olan Snowboard Cross World Cup 2026 kapsamında düzenlediğimiz basın toplantımızı gerçekleştirdik. Palandöken’in eşsiz pistlerinde sporun heyecanını tüm dünyaya taşıyacak bu büyük organizasyonla, Erzurum’umuzun kış sporlarındaki gücünü bir kez daha ortaya koyuyoruz. Şehrimizi uluslararası spor organizasyonlarının merkezi haline getirme hedefiyle çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Erzurum’umuza hayırlı ve uğurlu olsun.

Aydın Baruş: "15 ülkeden 300 sporcu katılacak"
Palandöken Dağı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Aydın Baruş, Erzurum’un binlerce yıllık medeniyet mirasının yanı sıra dünya standartlarındaki tesisleriyle kış sporlarının parlayan yıldızı hâline geldiğini ifade etti. Vali Baruş, 15 farklı ülkeden gelen sporcular ve yaklaşık 300 kişilik teknik ekiple gerçekleştirilen organizasyonun, Erzurum’un kış sporlarındaki iddialı konumunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

8 Mart’ta final olacak
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Süleyman Şahin, organizasyonun dünyada snowboard ailesi tarafından yakından takip edildiğini belirterek, "Şampiyona Erzurum’da ikinci kez düzenleniyor ve gelecek yıl Büyükşehir Belediyesiyle 3 yıllık protokol imzalayacağız" dedi. FIS SBX Snowboard Dünya Kupası Yarış Direktörü Uwe Beier, Erzurum’un yarışmaya ikinci kez ev sahipliği yaptığını hatırlattı ve organizasyona destek verenlere teşekkür etti. Yarışmacılar turnuva öncesi Palandöken Kayak Merkezi’nde hazırlanan özel pistte antrenman yapmaya başladı. Sporcular, 6 Mart günü yapılacak eleme yarışlarının ardından 7-8 Mart’ta finalde mücadele edecekler.

 
ETÜ bilimsel başarıyı ödüllendirdi
 
Kar Doğu’yu terk etmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ sporcusundan Atıcılıkta tarihi başarı
ETÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi ve milli atıcı ...
Erzurumspor Manisa maçını Demirkıran yönetecek
Erzurumspor’un Cumartesi günü evinde oynayacağı Manisa FK maçını Burak Demirkıran yönetecek.
Erzurumspor PFDK'ya sevk edildi
TFF Hukuk Müşavirliği, Van Spor Futbol Kulübü - Erzurumspor FK Trendyol ...
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı, bugün oynanacak 4 karşılaşmayla ...
Trendyol 1. Lig: Serikspor: 0 - Sivasspor: 1
Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında Serikspor, sahasında Özbelsan Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu.
Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 0 - Sarıyer: 0
Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında Sakaryaspor, konuk ettiği Sarıyer ile golsüz berabere kaldı.
 
Süper Lig'de 24. hafta görünümü
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ...
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig’de 28. haftanın açılış maçında Esenler Erokspor, evinde ...
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 1 - Iğdır FK: 2
Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında İstanbulspor sahasında Iğdır FK'ya 2-1 mağlup oldu.
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri