Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
7 Mart 2021 Pazar - 02:05

Erzurum dinamik denetim programı açıklandı

Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu dinamik denetimlere yönelik kararlar aldı.

Erzurum dinamik denetim programı açıklandı

Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu dinamik denetimlere yönelik kararlar aldı. Buna göre Erzurum’da 12 Mart Cuma gününe kadar, ilde bulunan otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler, berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları, internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, iddia ve milli piyango bayileri, cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler denetlenecek.

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar şöyle:

“Covid19 salgınının ülkemizde görüldüğü günden bugüne kadar Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sayın Cumhurbaşkanının Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde salgının seyri ile orantılı tedbirler kararlaştırılmakta ve il ve ilçelerimizde uygulamaya geçirilmektedir.

Bu kapsamda 1 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlarla kontrollü normalleşme dönemi olarak adlandırılan illerin belirlenmiş kriterler doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayrıldığı ve il bazlı tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği yeni bir sürece girilmiştir.

Bu doğrultuda Bakanlığımızın 02.03.2021 tarihli Genelgesi kapsamında Mart ayı için içerisinde bulunulan risk grubuna bağlı olarak uygulanacak tedbirler bildirilmiştir. Bakanlığımızın 03.03.2021 tarihli Genelgesi doğrultusunda da mevcut denetim yapısının daha etkin ve sonuç alıcı olmasını amaçlayan Dinamik Denetim Modeli hayata geçirilmiştir.

Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için, aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesinin ve temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği de büyük bir etken olarak görülmektedir.

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin denetlenmesinde de denetimin sürekliliği, planlı icrası ve konu bazlı/tematik şekilde 7/24 esasına göre süreklilik taşıyacak şekilde uygulanması ve kapsamdaki tüm alanların ihmal edilmeden denetlenmesi önem arz ettiği İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 05.03.2021 tarih ve 3977 sayılı yazısı ile Valiliğimize bildirilmiştir.

Bu çerçevede?

1. İl bazında yumuşatılan tedbirlerden ötürü salgın boyutuyla yeni olumsuzlukların ve vaka artışlarının yaşanmaması için denetim ekipleri marifetiyle yapılacak çalışmaların haftalık bir program dahilinde icra edilmesi, denetim programları oluşturulurken hiçbir alanın denetim dışı kalmasına müsaade edilmeksizin haftalık konu/faaliyet bazlı planlamaların yapılması gerekmektedir.

Bu doğrultuda 06.03.2021 Cumartesi gününden itibaren bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim faaliyeti gerçekleştirilecek olup günler itibariyle denetlenecek alanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

6 MART CUMARTESİ

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler

7 MART PAZAR

Otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri,

8 MART PAZARTESİ

Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler,

9 MART SALI

Berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları,

10 MART ÇARŞAMBA

İnternet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, iddaa ve milli piyango bayileri,

11 MART PERŞEMBE

Cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi,Halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler

12 MART CUMA

AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler

Kurulma/faaliyette bulunma süresi yöreden yöreye farklılık gösteren pazaryeri/semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin kurulu olduğu/faaliyette bulunduğu günlerde denetlenmesi sağlanacaktır.

2. Denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarından azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) alınacaktır. Bakanlığımızın 03.03.2021 tarihli Genelgesi kapsamında belediyeler, kamudaki iş güvenliği uzmanları ve gıda denetmenlerinden teşekkül ettirilen ekiplerin de aktif olarak görev yapmaları sağlanacaktır.

3. Sahada denetim faaliyetleri yürüten ekiplerin çalışmalarına günün belirli saatlerinde Mülki İdare Amirleri, il/ilçe müdürleri tarafından nezaret edilecek ve kamuoyundaki denetim faaliyetlerinin görünürlüğüne önem verilecektir.

4. Denetimlerde başta ticaret sanayi odası, esnaf odası, ziraat odası ve şoförler odası gibi meslek kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının katılımına önem verilerek bu kurumların rehberlik edici ve otokontrolü sağlayıcı yönünden azami istifade edilecektir.

5. Denetim ekiplerinde sahada yapılacak denetimlerde rehberlik edici ve vatandaşlarımız ile işyerlerini kurallara uymaya/sorumlu davranmaya davet eden bir yaklaşım sergilenecektir. Denetimlerde İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarihli Genelgesi doğrultusunda kademelendirilen tedbir düzeylerine uyulup uyulmadığının yanı sıra, daha önceki Genelgeler ile getirilen yükümlülükler ve Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallar sıkı sıkıya takip edilecek kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde ise gerekli idari işlem tesisinden imtina edilmeyecektir.

6. Hafta boyunca icra edilecek denetimlerde kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğunun vatandaşlarımıza hatırlatılması için anons ve duyurular etkili şekilde yapılmaya devam edilecektir.

7. Denetim çalışmaları sonucunda yürütülen faaliyetlere dair veriler İSDEM’e anlık olarak girilecektir.

Mülki İdare Amirlerince yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda? Oy birliği ile karar verilmiştir. ‘

 
ATAUNİ’den sporda voleybol yaklaşımı
 
Devlet desteği ile hayatları değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesinde aşı çalışması gündemi
Koronavirüse yönelik çalışmalarını sürdüren Atatürk Üniversitesi, Aşı ...
Mülteci Afgan çocuklara Atlı terapi
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi ...
Selçuk destekleri değerlendirdi
Selçuk, salgın döneminde çalışanlara doğrudan 45 milyar liraya yakın destekte ...
 
Koca’dan kadına şiddete tepki
Koca, 'Kainatı ve insanı mükemmel bir ölçü üzere yaratmış olan Rabbimiz, ...
‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vatandaşların İslam’ın şartlarından biri ...
Büyükşehir’den Aziziye buluşması
Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı’nda ...
 
Büyükşehir Belediyesi imdada yetişiyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik ...
Sekmen: 'Salgını yenmemizde en etkin faktör aşı olmak'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Covid-19 aşısını yaptırdı.
Yardım eli bekliyor
Erzincan’da 2019 yılında bitlenen saçlarını benzinle yıkamak isterken ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri