Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTIRMA
12 Ekim 2020 Pazartesi - 11:44

Erzurum’da Dijital Öğretmenler’ projesi başlıyor

Öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atması, yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ‘Dijital Öğretmenler’ projesi; ING Türkiye, Habitat Derneği, ODTÜ iş birliği ve İLKSAN desteğiyle Erzurum’la birlikte 10 ilde hayata geçiriliyor.

Erzurum’da Dijital Öğretmenler’ projesi başlıyor

Öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atması, yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ‘Dijital Öğretmenler’ projesi; ING Türkiye, Habitat Derneği, ODTÜ iş birliği ve İLKSAN’ın desteğiyle Erzurum’la birlikte 10 ilde hayata geçiriliyor.

Dijitalleşmede liderlik hedefiyle faaliyet gösteren ING Türkiye, bu anlayışla toplumsal yatırımlarını öğretmenlere yönelik yeni bir projeyle hızlandırıyor. Bu kapsamda; ING Türkiye, Habitat Derneği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ve İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN) desteği ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik “Dijital Öğretmenler” projesi hayata geçiriliyor. Öğretmenlerin yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini ve bu becerileri ilkokul-ortaokul öğrencilerine aktarmalarını hedefleyen proje ile Ekim 2020-Ocak 2021 döneminde 10 ilden bin öğretmene ulaşılacak. İlkbahardan itibaren de aynı kapsamda devam etmesi planlanan proje ile akademisyenler tarafından hazırlanan ve dijital vatandaşlıktan kreatif düşünmeye uzanan kapsamlı eğitim içerikleri öğretmenlere aktarılacak.

GÖKGÖZ: “TÜRKİYE’NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE KATKIDA BULUNMAKTAN MUTLUYUZ”

Dijital Öğretmenler projesinin ortaya çıkışı hakkında bilgi veren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING Türkiye olarak stratejimizin omurgasını oluşturan dijitalleşmeyi temel alan, odağında da öğretmenlerin olduğu bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu doğrultuda öğretmenlerle yaptığımız atölye çalışmalarında, kendilerini en fazla geliştirmek istedikleri alanın, öğrencileriyle daha etkili iletişim kurabilmek ve dijital araçları kullanarak verdikleri eğitimin etkinliğini artırmak amacıyla dijital okuryazarlık olduğunu gördük. Dijitalleşme, ING’nin stratejisinde çok önemli bir yere sahip, bu alanda öncü kuruluşlardan biriyiz. Dolayısıyla öğretmenlerin bu talepleri karşısında hemen harekete geçtik. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçilmesi de dijital teknolojilerin öğretmenler ve öğrenciler için ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Öğretmenlerin eşit dijital becerilere sahip olması hedefini destekleyen ve dijital okuryazarlık alanında hayata geçirilen bu projede değerli paydaşlarımız ve destekçimizle beraber yer alarak, Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

HAZIR: “TEKNOLOJİ ÜRETEN VE GELİŞTİREN NESİLLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Bireyi daha inovatif düşünebilen ve teknolojiyi üretim süreçlerinde daha etkin kullanabilen bir hale getirmeyi hedefleyen becerilerin eğitim ile kazanıldığına dikkat çeken Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, şöyle devam etti; “Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz proje, öğretmenlerimizin dijital okuryazarlık becerileri geliştirirken, birçok öğrencinin dijital becerilerinin de erken bir dönemde geliştirilmesine önemli katkı sağlayacak. Dijitalleşmenin hayatımızın her alanını değiştirdiği ve yeniden şekillendirdiği bu dönemde Türkiye’nin dijitalleşmesine değerli bir katkı koyarken aynı zamanda teknolojinin sadece kullanıcısı değil, üreticisi ve geliştiricisi olacak nesilleri de yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

ÇAĞILTAY: “ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERİ DİJİTAL BECERİLERLE DONATMALIYIZ”

ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma-Uygulama Merkezi ve ODTÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, “Dijital teknolojilerin eğitim öğretim süreçlerinde etkili bir şekilde kullanılabilmesi öğretmenlerin, öğrencilerin ve hatta velilerin çağdaş dijital becerilerle donatılması ile mümkündür. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk da bu konunun önemine dikkat çekmekte, her öğretmenin dijital teknolojileri kullanabilir olmasını hedeflediklerini belirtmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve uluslararası standartlara uygun olarak tasarlayıp geliştirdiğimiz bu eğitimler ile öğretmenlerin dijital teknolojileri eğitim-öğretim süreçlerinde etkili ve verimli bir şekilde kullanmalarına destek olmayı hedefliyoruz. ODTÜ olarak araştırma ve eğitim alanındaki mükemmeliyetimizi, gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

ŞİMŞEK: “EĞİTİMİN GELECEĞİ DİJİTAL OKURYAZARLIK BECERİLERİ KAZANIMINDA SAKLI”

İLKSAN Genel Müdürü Mintez Şimşek ise “Eğitimin geleceği teknolojide, bu teknolojilerin etkin ve verimli kullanımı ise dijital becerilerin kazanımında saklıdır. Geleceğimizi yönlendiren öğretmenlerimizin dijital bilgi ve becerilerinin artırılmasını amaçlayan bu proje, başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimizin etkileşim halinde bulunduğu tüm taraflara teknolojik beceriler kazandıracak. Eğitimin ilk basamağını temsil eden ilkokul öğretmenlerimiz, hiç şüphesiz eğitimin dijital dönüşümünde de temel öğretici adaylarıdır” açıklamasında bulundu.

BİN ÖĞRETMENE DİJİTAL VATANDAŞLIKTAN KREATİF DÜŞÜNMEYE UZANAN KAPSAMLI EĞİTİM

Verilen bilgilere göre devlet okullarında ilkokul ve ortaokul kategorisindeki öğretmenlerin dijital okuryazarlık becerilerini artırmaya yönelik Dijital Öğretmenler projesi kapsamında; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Aydın, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Samsun olmak üzere toplam 10 ilden bin öğretmene ulaşılması hedefleniyor. Proje ile dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme - değerlendirme, görsel tasarım, infografik, video ve fotoğraf oluşturma ve düzenleme, etkili sunum hazırlama içerikleri öğretmenlere aktarılacak. Bu eğitimleri alan öğretmenlerin de yaklaşık 30 bin civarında öğrenci ile temas ederek dijital okuryazarlık becerileri kazanmasına katkıda bulunması amaçlanıyor.

AKADEMİSYENLERDEN DİJİTAL PLATFORMDA CANLI DERSLER

Ekim-Ocak döneminde gerçekleştirilecek ilk faz Dijital Öğretmenler projesi, çevrim içi ve yüz yüze eğitimlerin olduğu iki bölümden oluşacak. Proje sonunda ayrıca projenin etkisi ölçümlenecek. Ekim ayında başlayacak çevrim içi eğitim bölümü 10 hafta sürecek. Çevrim içi canlı ve video derslerinden oluşan bu bölümde gruplara ayrılan öğretmenler, kendi gruplarına atanan danışman akademisyenlerden çevrim içi ortamda bazı dersleri canlı olarak alacak. Çevrim dışı video derslerinde ise öğretmenler, bu proje için özel hazırlanmış modülleri, videolar üzerinden takip edecek.

Çevrim içi eğitimin ardından değerlendirme sınavı sonuçları, mülakat ve akademisyenlerin görüşleri doğrultusunda, bu bölümü tamamlayan öğretmenler arasından belirlenecek 100 öğretmene, ODTÜ öğretim üyeleri tarafından yüz yüze olarak ileri seviye dijital okuryazarlık eğitimi verilecek. Yüz yüze eğitimlerin Ocak 2021’de İstanbul’da düzenlenmesi öngörülüyor. Eğitime katılan bütün öğretmenlere sertifika verilecek.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Proje kapsamında 750 sınıf öğretmeni ile 250 branş öğretmenine eğitim verilmesi hedefleniyor. Projeye MEB’e bağlı sözleşmeli veya kadrolu ilkokul ve branş öğretmenleri 22 Ekim 2020 tarihine kadar form.jotform.com sitesi üzerinden başvurabilecek. Proje kapsamında dijital okuryazarlık eğitimi almak isteyen öğretmenlerin temel bilgisayar bilgilerine sahip olmaları yeterli oluyor.

 
Doğu Anadolu’da Cirit rekabeti
 
Gazeteci Çetinkaya dünya evine girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ercişli ve Gülçin’den bilimsel başarı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Hollanda'da görev yapan bilim insanları ...
ATAUNİ ISIIF 2020’yi 5 madalyayla tamamladı
Bu yıl 5’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında (ISIIF) ...
Oltulu Kaşif Koçak’tan yeni buluş
Oltulu kaşif Mükail Koçak keşiflerine bir yenisini daha ekledi. 32 yıldır ...
 
Alcan’dan karantina yorumu
Mobbing ile Mücadele Derneği Danışma Kurulu Üyesi ve Erzurum Temsilci ...
Soylu dile getirdi, Bilim Dünyası destekledi
Aksaray, Bolu, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, ...
TÜBİTAK’tan birincilikle ayrıldı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Furkan Güneş, Türkiye ...
 
ATAUNİ öğrencilerinden TÜBİTAK başarısı
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından her ...
ATAUNİ Sanal Clinic ekibi Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST'te Eğitim Teknolojileri Alanında yarışan Atatürk Üniversitesi ...
Kıtlıkla Mücadeleyi Teknofest’e taşıdılar
Erzurum’da Özel Bilge Koleji, öğrencileri, tarım teknolojileri alanında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri