Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2020 Pazartesi - 01:40

Erzurum 10 sıra atladı

DOSİAD - ÖZEL - 2019 yılının ilk 6 ayında şirket kurulum sayısı bakımından 46’ıncı olan Erzurum, bu yılın Ocak – Haziran döneminde 10 sıra atlayarak 36’ıncı sıraya yükseldi.

Erzurum 10 sıra atladı

2019 yılının ilk 6 ayında şirket kurulum sayısı bakımından 46’ıncı olan Erzurum, bu yılın Ocak – Haziran döneminde 10 sıra atlayarak 36’ıncı sıraya yükseldi.

ERZURUM OCAK – HAZİRAN VERİLERİ

TOBB Erzurum birikimli şirketleşme performansını paylaştı. İlde bu yılın 6 ayında 139 şirket, 8 kooperatif ve 48 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Ocak – Haziran dönemi içinde 19 şirket ve 1 kooperatif tasfiye işlemi gördü. 11 şirket, 5 kooperatif ve 35 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini noktaladı.              

ERZURUM YILLIK DEĞİŞİM

TOBB verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre, ilde 6 ayda kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 80,51 gibi rekor bir düzeyde artış kaydetti.  Artış oranı kurulan kooperatif sayısında yüzde 166.6, gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 77,7 oldu.

Tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 11,76 oranında artarken, tasfiyeye giren kooperatif sayısı yüzde 80 oranında geriledi. Bir yıllık bazda kapanan şirket sayısı yüzde 38,88 oranında düşerken, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı yüzde 25, kooperatif sayısı ise yüzde 150 oranında arttı.

2019 OCAK – HAZİRAN DÖNEMİ

TOBB verilerine göre Erzurum’da 2019 yılının Ocak – Haziran ayları diliminde 77 şirket, 3 kooperatif ve 27 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş; dönem içinde 17 şirket ve 5 kooperatif de tasfiye edilmişti. Geçilen yılın ilk beş ayında 18 şirket faaliyetini durdurmuş, 2 kooperatif ve 28 dE gerçek kişi ticari işletmesi ekonomik hayattan çekilmişti.

ERZURUM’DAN YÜKSEK PERFORMANS

Erzurum şirket kurulum performansı ve yıllık artış oranı bazında Doğu Anadolu Bölgesi, KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi ve Türkiye ortalamalarını geçti. 2019 yılının ilk 6 ayına göre bu yılın aynı döneminde kurulan şirket sayısı Erzurum’da yüzde 80,51, KUDAKA İstatistik Bölgesinde yüzde 67,79, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 50, Doğu Anadolu Bölgesinde ise yüzde 9,45 oldu. Türkiye toplamında ise kurulan şirket sayısı yüzde 9,45 oranında artış kaydetti.

BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

2020 Ocak – Haziran ayları içinde Erzurum’da 139, KUDAKA istatistik Bölgesinde 198, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 327, Doğu Anadolu Bölgesinde bin 114, Türkiye’de 43 bin 755 şirket kurulumu gerçekleşti. Erzurum’da kurulan şirket sayısı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 70.20, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde yüzde 42.50, Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 16,18, ülke toplamında yüzde 0,31’lik oran oluşturdu.

KUDAKA BÖLGESİ

Erzurum’la birlikte Erzincan ve Bayburt’un bulunduğu KUDAKA Bölgesinde, dönem içinde 198 şirket, 10 kooperatif ve 132 gerçek kişi ticari işletmesi kurulduğu bildirildi. DOSİAD analizlerine göre ilk 6 ayda bölgede 26 şirket ve 5 kooperatif tasfiye edilirken, 16 şirket, 6 kooperatif ve 89 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı..

KUZEYDOĞU ANADOLU

7 İlin bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde, Ocak - Haziran döneminde 327 şirket, 17 kooperatif ve 289 gerçek kişi ticari işletmesi kurulduğu bildirildi. DOSİAD analizlerine göre ilk altı aylık dilimde bölgede 38 şirket ve 7 kooperatif tasfiye edilirken, 25 şirket, 6 kooperatif ve 151gerçek kişi ticari işletmesi kapandı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ VE ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın ilk altı ayında bin 114 şirket kurulumu gerçekleşirken, 37 kooperatif ve 793 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçirildi. Dönem içinde 153 şirket ve 18 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Ocak – Haziran 2020 döneminde 106 şirket, 12 kooperatif ve 367 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.

BÖLGE İLLERİ KURULAN ŞİRKET SAYISI DAĞILIMI

TOBB verilerine göre bu yılın Ocak - Haziran ayları içinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Ağrı’da 62, Bingöl’de 58, Bitlis’te 63, Elazığ’da 141, Erzincan’da 44, Erzurum’da 139, Hakkari’de 43, Kars’ta 25, Malatya’da 234, Muş’ta 42, Tunceli’de 14, Van’da 207, Ardahan’da 13 ve Iğdır’da 29 şirket kurularak faaliyete girdi.

ERZURUM 36’INCI SIRADA

Erzurum 6 aylık ölçütte şirket kurulum sayısı bakımından 36’ıncı oldu. TOBB en fazla sayıda şirket kurulumunun kaydedildiği 40 ile; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Adana, Kayseri, Diyarbakır, Muğla, Hatay, Şanlıurfa, Denizli, Tekirdağ, Samsun, Manisa, Aydın, Sakarya, Mardin, Balıkesir, Eskişehir, Kahramanmaraş, Trabzon, Malatya, Batman, Van, Aksaray, Afyon, Yalova, Çorum, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Şırnak, Adıyaman, Giresun, Uşak olarak açıkladı.

 
Erzurum şirket sermayesinde 4’üncü sırada
 
TTK’dan Tasavvuf Tarihine ilişkin kapsamlı bir eser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum şirket sermayesinde 4’üncü sırada
DOSİAD - ÖZEL - TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin 6 aylık Sermaye Dağılımı ...
Erzurum’un sektörel payları açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk çeyreğinde kullanılan tarımsal ...
Erzurum tarım ve ticarette lider il
DOSİAD - EKONOMİ - Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde, sektörel kredi ...
 
İç ticarette yeni bir hamle
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ticaret Sicili Müdürlükleri tarafından ...
58 bin 434 tebligat gönderildi
Tüketici hakem heyetleri tarafından tebligat işlemlerinin elektronik olarak ...
Ticaret sicili tescillerinde yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar ...
 
Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı Erzurum’da
Erzurum’da yapılan ve Doğu Anadolu Bölgesine hizmet etmesi amaçlanan Doğu ...
Çiğ süt üreticilerine destek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020 yılı Ocak, Şubat, Mart dönemini ...
Erzurum ekonomisinde teknik eğitim gündemi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri