Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
21 Eylül 2022 Çarşamba - 06:34

Erdoğan’dan ‘Güçlü Toplum, Güçlü Ülke’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi'nde düzenlenen "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, “Son 20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihî nitelikte adımlar atıyoruz” dedi.

Erdoğan’dan ‘Güçlü Toplum, Güçlü Ülke’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi'nde düzenlenen "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, “Son 20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihî nitelikte adımlar atıyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu vesilesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi'nde düzenlenen "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"ne katılarak bir konuşma yaptı.

ANTONİO GUTERRES’E TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek zirveyi düzenlediği ve geleceğe dönük Vizyon Belgesi’ni ortaya koyduğu için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e teşekkür etti.

‘GÜÇLÜ TOPLUM, GÜÇLÜ ÜLKE’ İDEALİ

Milletleri ayakta tutan, değişime öncülük eden ve dünyaya değer katmasını sağlayan temel unsurun eğitim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü toplum, güçlü ülke’ idealine ancak beşeri sermayenin iyi değerlendirilmesi, nitelikli bir eğitim sürecinden geçirilmesiyle ulaşılabilir. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim-öğretimin tüm kademelerini evlatlarımıza tamamen ücretsiz sunan bir ülkeyiz. Son 20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihî nitelikte adımlar atıyoruz” dedi.

EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM

Derslik sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, ücretsiz ders kitaplarından ekonomik şartları kısıtlı ailelere dönük yardımlara kadar her alanda eğitim altyapısını güçlendirmenin gayretinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitim kurumlarımızı spor salonları, dijital kütüphaneler, laboratuvarlar, akıllı tahtalar ile donatarak modern imkânlara kavuşturduk. 4+4+4 eğitim reformuyla birlikte zorunlu eğitimi 12 yıla çıkararak ülkemiz genelinde okullaşma oranlarını yükselttik. ‘Haydi Kızlar Okula’ projemizle kız çocuklarımızın eğitimini teşvik ederek okullaşma oranını yüzde 90’ların üzerine çıkardık. Okul öncesi eğitim seferberliğimiz sayesinde beş yaş çocukların okullaşmasını yüzde 78’den yüzde 93’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde bunu yüzde 100’e ulaştırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

“EĞİTİM MÜFREDATIMIZI GÜNCELLİYOR, YENİLİYORUZ”

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını döneminde öğrencilerin pek çok elektronik içeriğe ulaşacağı dijital platformlar, ücretsiz materyal desteği ve yaz okulları gibi uygulamaları devreye aldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin gelişim aşamalarında okuryazarlık, aritmetik ve beceri eksikliklerini gidermek için de çeşitli tedbirleri hayata geçirdiklerini açıkladı.

MESLEKİ EĞİTİM

Üzerinde titizlikle durdukları bir diğer konunun da mesleki eğitim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üreterek öğrenme yaklaşımıyla mesleki eğitim kurumlarımız ile sanayi bölgelerimiz arasında yakın iş birliği tesis ediyoruz. Mesleki ve teknik eğitim alanındaki tecrübemizi diğer ülkelerle paylaşmak amacıyla Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini hayata geçirdik. Türkiye Maarif Vakfımız ise Afrika, Asya ve Balkanlar başta olmak üzere 49 ülkeye yayılan eğitim kurumlarıyla önemli bir boşluğu dolduruyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansımız TİKA da özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere yönelik eğitim ve teknik eğitim desteği veriyor. Türkiye Bursları ile her yıl farklı seviyelerde binlerce öğrenciye ülkemizde ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz” diye ekledi.

SIĞINMACI ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde misafir ettiğimiz 4 milyonu aşkın sığınmacının çocuklarını da kendi evlatlarımızdan ayrı tutmuyor, eğitimleri için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz. Uluslararası çabalarımızın yanı sıra eğitim müfredatımızı da günümüzün ihtiyaçlarına göre güncelliyor, yeniliyoruz. Çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren aşılamak üzere, K-12 programına ‘Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’ dersini ekledik.  İstikbalimizin teminatı olan evlatlarımızı vatana, millete ve tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek için gerekeni yapmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle hepinizi şahsım ve milletim adına bir kez daha selamlıyor; Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nin daha aydınlık, yaşanabilir ve adil bir dünyanın temellerinin atılmasına vesile olmasını diliyorum.”

 
Yıldırım 2022 Seferberlik Tatbikatı nefes kesti
 
‘Bizim bütün vatandaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Durmak yok, yola devam' diyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak ve özgürlüklerden ekonomiye, enerjiden savunma ...
New York'ta BM Güvenlik Konseyi Reformu gündemi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, New York'ta "Birleşmiş Milletler ...
Oktay: 'Cumhurbaşkanımız Dünya lideri'
Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Semerkant’tan basına yansıyan fotoğrafına ...
 
Dünya bu fotoğrafı konuşuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Semerkant kentindeki "Ebedi ...
'Türkiye dünyanın en cömert ülkesi'
Erdoğan, “Son 10 yıldır sahip olduğumuz diyalog ortağı statümüz sayesinde ...
'Türkiye, her şartta Azerbaycan’ın yanında'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sivas ziyareti sırasında yaptığı ...
 
'Gençlerimizi istikbalimizin teminatı görüyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin evlatlarının ufkunu karartmaya çalışanlar, ...
Erdoğan’dan tarihe vefa vurgusu
Erdoğan, ‘Ankara Hergelen Meydanı, Erzurum Tarihî Meydanı, Yozgat Çapanoğlu ...
Oktay’dan irfan bayrağı vurgusu
Oktay, “Dilimizi, değerlerimizi ve ilim aşkımızı atayurdumuzda yaşatanlarsınız. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri