Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
300 Gazzeli açlıktan hayatını kaybetti
300 Gazzeli açlıktan hayatını kaybetti
Özvar’dan kontenjan açıklaması
Özvar’dan kontenjan açıklaması
Tekin öğrencilere seslendi
Tekin öğrencilere seslendi
Erdoğan, Ahlat'ta öğrencileri kabul etti
Erdoğan, Ahlat'ta öğrencileri kabul etti
Uraloğlu Zengezur vizyonunu değerlendirdi
Uraloğlu Zengezur vizyonunu değerlendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
26 Ağustos 2025 Salı - 04:10

Erdoğan Ulusa seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Erdoğan Ulusa seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Bölgemizdeki sıcak çatışmalara, küresel ekonomideki belirsizliklere ve malum çevrelerin menfi kampanyalarına rağmen ekonomi programımızın meyvelerini birçok alanda topluyoruz. İnşallah, çok daha iyi yerlerde olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Malazgirt Zaferimizin 954. seneidevriyesini layıkıyla idrak etmek, kahraman ecdadımızı hürmetle anmak üzere bugün bir kez daha Ahlat’tayız. Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan büyük zaferin yıl dönümünde aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz.

Sözlerimin hemen başında canları pahasına Anadolu’yu bize ebedî vatan kılan şühedayı kemal-i edeple yâd ediyorum. Malazgirt Destanı’nın muzaffer komutanı Sultan Alparslan’a ve yiğit askerlerine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Yine bu vesileyle altı sene önce Ahlat yolunda elim bir trafik kazasında ebediyete uğurladığımız Profesör Doktor Ahmet Haluk Dursun Hocamızı da rahmetle anıyor, Rabbim onu cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyorum.

Demiri demirle dövenlerin, Anadolu’yu aşkla yoğuranların destanına tanıklık ettiğimiz bu müstesna günde şahsımızı, kabinemizi, heyetimizi samimiyetle bağrına basan her bir Ahlatlı kardeşime teşekkür ediyorum.

Belh ve Buhara ile Kubbet’ül İslam unvanına sahip üçüncü belde olan Ahlat’ın hızla hak ettiği yere geldiğini görüyoruz. Okçular Vakfımızın da fevkalade çabaları neticesinde Ahlat ve Malazgirt’e halkımızın, bilhassa da gençlerimizin ilgisi yıldan yıla artıyor. Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak bilinen kıymetli hazinelerimizin Türk tarihindeki önemine mütenasip şekilde tanınması için gerekeni yapıyoruz.

“GÖZÜ DÖNMÜŞ NETANYAHU HÜKÛMETİ CANİ SALDIRILARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Geçen sene Cumhurbaşkanlığı Kabinemizin Ankara dışındaki ilk toplantısını burada gerçekleştirmiştik. Bu yıl da kabinemizi Ahlat’ta topladık. Toplantımızda ekonomideki güncel gelişmeler başta olmak üzere, Gazze soykırımı dâhil birçok konuyu ele aldık. İsrail’in bugün Gazze’deki Nasır Hastanesine düzenlediği vahşi saldırıda beşi gazeteci, en az 20 Filistinli şehit oldu. Gözü dönmüş Netanyahu hükûmeti insanlık adına ne varsa yok etmek için cani saldırılarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönem de ülkemizin Gazze’deki katliamı durdurmak, Gazzeli mazlumlara daha fazla yardım ulaştırmak ve insanlık cephesini harekete geçirmek için atacağı ilave adımları değerlendirdik.

“MERKEZ BANKASI REZERVLERİMİZ, 176,5 MİLYAR DOLARA ULAŞARAK CUMHURİYET TARİHİMİZİN REKORUNU KIRDI”

Şurası bir gerçek ki son 2,5 yıldır uyguladığımız makroekonomik istikrar ve reform programı stres testlerini başarıyla geçmektedir. İstanbul merkezli suç örgütüne yönelik operasyon sonrasında muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı. Millî markalara dönük boykot çağrıları ise milletimizin basireti sayesinde kendi ellerinde patladı. Merkez Bankamızın rezervleri üzerinden oluşturmaya çalıştıkları algıda da başarısız oldular.

Ülkemizi yıpratmak amacıyla yurt dışına düzenledikleri şikâyet turlarından ise elleri boş döndüler. Ne karşılarında süklüm püklüm oldukları Batılı aktörler bunlara itibar etti ne de ülkelerini kötüledikleri yabancı basın kuruluşları bunları umursadı. Sonuçta kaybeden ülkemiz ve hükûmetimiz değil, Türkiye’yi yabancılara şikâyet eden acizler oldu. İşte en son Merkez Bankası rezervlerimiz, 176,5 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Borsamızdaki toparlanma son haftalarda hız kazandı. İç ve dış borçlanma maliyetleri düşerken, Türk lirasına olan güven de hızla yükseliyor.

“ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ 14 AYDIR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Enflasyondaki düşüş 14 aydır aralıksız devam ediyor. Enflasyon beklentileri de tüm kesimlerde iyileşiyor. İhracat tarafında 25 milyar dolarla tarihin en yüksek rakamını hamdolsun yakaladık. Yıllık bazda ihracatta 270 milyar dolar sınırını zorluyoruz. Turizm rakamlarını son kabine toplantımızda paylaşmıştım. Orada da ilk 6 ayda 25,8 milyar dolarla rekor kırdık.

 

Sanayi üretim endeksinde de tablo gayet olumlu. Haziran ayında sanayi üretimimiz bir önceki aya göre yüzde 0,7 geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 8,3 oranında artış kaydetti. İstihdam verilerinde de hamdolsun bir sorun gözükmüyor. İşsizlik oranımız 26 aydır yüzde 8,6 ile tek hanelerde seyrediyor.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ YAPISAL DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLAYACAKTIR”

Yani bölgemizdeki sıcak çatışmalara, küresel ekonomideki belirsizliklere ve malum çevrelerin menfi kampanyalarına rağmen ekonomi programımızın meyvelerini birçok alanda topluyoruz. İnşallah, çok daha iyi yerlerde olacağız. Türkiye ekonomisi yapısal dönüşümünü tamamlayacaktır.

2026 senesini ekonomide de reform yılı olarak görüyor, hayata geçireceğimiz reformlarla ilgili hazırlıkları hızla tekemmül ettiriyoruz. Eylül ayının ilk haftasında 3 yıllık vizyonla hazırlanan orta vadeli programı kamuoyumuzla paylaşacağız.

Şunu buradan bir kez daha ilan etmek isterim. Fahiş fiyatlar aracılığıyla milletin lokmasına el uzatan piyasa fırsatçılarına nasıl göz açtırmıyorsak tüm umudunu Türk ekonomisinin tökezlemesine bağlamış siyasi fırsatçıları da evvelallah pabuç bırakmıyoruz. Vatandaş hizmet beklerken, halkın kaynaklarını sömürerek semirenler ve belediyeleri aile çiftliğine çeviren muhterisler için artık deniz bitmiştir. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadelemiz hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.

“ULAŞTIRMA YATIRIMLARINDA YENİ HAMLELER İÇİNDEYİZ”

Sadece ekonomide değil ulaştırma yatırımlarında da yeni hamleler içindeyiz. 22 Ağustos Cuma günü ülkemizle birlikte Güney Kafkasya için stratejik önemi haiz bir projenin temelini attık. Zengezur Koridoru’nun kapısını açacak olan Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Hattı’nın yapım çalışmalarını başlatmanın gururunu yaşadık. Biliyorsunuz Zengezur geçişi tüm bölgemiz için bir barış projesidir. Projenin tüm unsurlarıyla hayata geçmesiyle birlikte Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ekonomik iş birliği yeni bir boyut kazanacaktır.

Bu projenin bel kemiği olan 224 kilometre uzunluğundaki Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu’nu çift hatlı elektrikli ve sinyalli olarak inşa edeceğiz. Hat sayesinde yılda 5,5 milyon yolcu ve 15 milyon ton yük taşınacaktır. Toplam 2,4 milyar avroluk projenin hizmete girmesiyle Çin’den İngiltere’ye uzanan uluslararası ticaret hattı daha verimli hâle gelecektir.

Proje ayrıca Hazar ile Akdeniz havzalarını birleştirerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin üretim kapasitesine, ihracatına, ulaşım altyapısının gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Hem ülkemiz hem bölgemiz için büyük önem arz eden Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Hattı’nın şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

“HEDEFİMİZ, DEMİR YOLU AĞIMIZI 2028'DE 17 BİN 500 KİLOMETREYE ÇIKARMAKTIR”

Elbette bu hattın yanı sıra her biri kendi alanında öne çıkan diğer projelerimizin yapımı da devam ediyor. Son 23 yılda 64 milyar dolar yatırım yaparak 2 bin 251 kilometresi yüksek hızlı tren hattı olmak üzere, toplam 13 bin 919 kilometreye çıkardığımız demir yollarımıza yeni hatlar eklemeyi sürdürüyoruz. Hedefimiz demir yolu ağımızı 2028’de 17 bin 500 kilometreye, 2053’te ise 28 bin 600 kilometreye çıkarmaktır. Gerçeğe dönüştürdüğümüz diğer hayallerimiz gibi inşallah bu hedeflerimize de mutlaka ulaşacağımıza inanıyorum.

“SİGORTASI OLMAYAN ÜRETİCİLERİMİZİN DE ZARARLARINI TELAFİ EDİYORUZ”

İklim değişikliğinin sebep olduğu sorunlarla giderek daha sık yüzleşiyoruz. Bu kimi zaman ani ısı düşüşleri, kimi zamanda aşırı sıcaklar ve kuraklık olarak ortaya çıkıyor. Hatırlarsanız, nisan ayında birçok ilimizde etkili olan bir zirai don hadisesi yaşadık. Maalesef birçok üreticimiz bundan olumsuz etkilendi. Özellikle belli başlı ürünlerin fiyatlarında zirai donun etkisi çok hissedildi, hâlen de hissediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerimiz çiftçilerimizin yanında olmak için ilk günden itibaren sahadaydılar. Bir taraftan üreticilerimize gelecek sezon verim kayıplarını önlemek adına gerekli teknik bilgileri aktarırken, diğer yandan hasar tespit çalışmalarını hassasiyetle yürüttüler. TARSİM sigortası kapsamında ki 50 bin 300 üreticimiz için toplam 23 milyar lira hasar tazminatı oluştuğunu tespit ettik. Bunun 7 milyar lirasını çiftçilerimize ödedik. Kalan 16 milyar liralık kısmını da kasım ayına kadar ödemeyi planlıyoruz.

Öte yandan sigortası olmayan üreticilerimizin de zararlarını telafi ediyoruz. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 420 bin üreticimize yaklaşık 23,5 milyar lira destek ödemesi yapacağız. Yani toplamda 46,5 milyar liralık bir desteği kasım ayı sonuna kadar 470 bin üreticimizin hesaplarına yatıracağız. Bunun sadece bir destek değil, üreticimize güven, toprağa umut, inşallah sofralarımıza da bereket demek olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.

Bu vesileyle bir kez daha çiftçilerimize alın terlerini ve emeklerini korumak için TARSİM sigortası yaptırmaları çağrısında bulunuyorum. Devletimizin bu adımı atmaları hâlinde yüzde 70’e varan oranlarda prim desteği sunduğunu da kendilerine tekrar hatırlatıyorum.

“YANGINLA ETKİN MÜCADELE YANINDA, YANGIN SONRASI AĞAÇLANDIRMADA DA SON DERECE BAŞARILIYIZ”

Ülke ve millet olarak mücadele ettiğimiz bir diğer alan orman yangınlarıdır. Bu yıl çıkan 5 bin 473 yangının 4 bin 195’i 1 Haziran’dan bu yana meydana geldi. Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gönüllülerimiz, kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız seferberlik ruhuyla yangınlara müdahale ettiler. Kendilerine teşekkür ediyor, yangınlarda hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Rabbim’den rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Orman yangınlarıyla sadece ülkemiz karşı karşıya değildir. Yaz boyunca komşumuz Yunanistan başta olmak üzere, İspanya, Fransa, Portekiz, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi birçok ülke de büyük yangınlarla mücadele ettiler. Buradan dost ülkelere de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Şunu bir kez daha önemle vurgulamak durumundayım. Türkiye, 27 uçak, 105 helikopter, 6 bine yakın kara aracıyla tarihinin en büyük ve gelişmiş filosuna sahiptir. Ülkenin başına gelen felaketlerden rant devşirmeye çalışan müzmin muhaliflerin propagandalarına rağmen Türkiye yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumundadır. Yanan alanların toplam orman varlığı oranına baktığımızda aynı iklim kuşağında olduğumuz ülkelerin neredeyse tamamından daha iyi bir yerdeyiz. Yangınla etkin mücadele yanında, yangın sonrası ağaçlandırmada da son derece başarılıyız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada ise dördüncüyüz.

Şu hususa da dikkat çekmekte fayda görüyorum. Ormanlarımızın üçte ikisi yangınlara hassas alanlardadır. Birleşmiş Milletler, orman yangınlarının 2030 yılına kadar yüzde 14, 2050 yılına kadar ise yüzde 30 oranında artış göstereceğini ifade ediyor. Bu vahim senaryoya göre tedbirlerimizi almak, buna göre yeni bir kültür geliştirmek mecburiyetindeyiz. Orman yangınlarının yüzde 96’sının insan kaynaklı çıktığı dikkate alındığında hâlen katetmemiz gereken ciddi bir mesafe olduğu açıktır. Piknik ateşi, sigara izmariti, anız yakma, sağa sola atılan cam şişeler ve dikkatsiz davranışlar büyük yangınlara sebep oluyor. Vatandaşlarımızdan yağışlı ve serin günlere ulaşana kadar azami dikkat bekliyoruz.

“YURT DIŞINDA YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZE DAİMA SAHİP ÇIKTIK”

Türkiye, sınırları içindeki 86 milyon vatandaşının yanı sıra, yurt dışındaki 7 milyonu aşkın insanıyla çok büyük bir ailedir. Kahir ekseriyetini 1960’lardan itibaren işçi olarak Avrupa’ya gidenlerin oluşturduğu bu kardeşlerimiz, milletimizin dünyadaki temsilcileridir. Karşılaştıkları onca zorluğa, onca ayrımcılığa kimi zaman hayatlarına mal olan ırkçı saldırılara rağmen yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız sabırla, azimle, fedakârlıkla çalışarak gurbeti ikinci sılaya çevirmeyi başardılar.

İkamet ettikleri ülkeler ile ana vatanları Türkiye arasında beşeri, ticari, ekonomik ve kültürel köprüler kurdular. Türkiye’den binlerce kilometre uzakta olsalar dahi bizimle umutlandılar, bizimle sevindiler, bizimle hüzünlendiler ve kaygılandılar. Türk diasporasının hayranlık uyandıran başarılarına bizzat şahit olmuş bir siyasetçiyim. Hükûmet olarak da göreve geldiğimiz ilk günden beri yurt dışında yaşayan kardeşlerimize daima sahip çıktık. Bulundukları ülkelerde oy kullanma imkânından, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızın kurulmasına kadar tarihî nitelikle birçok adım attık. Yurt dışındaki 7 milyonu aşkın insanımız da ana vatanlarına olan vefa borçlarını ziyadesiyle ödediler ve ödüyorlar.

“86 MİLYON VATANDAŞIMIZ GİBİ YURT DIŞINDAKİ KARDEŞLERİMİZ DE BU ÜLKENİN ASLİ UNSURUDUR”

Bakınız, geçen sene Türkiye’ye gelen 62,2 milyon ziyaretçinin 9,6 milyonu, yani yüzde 15,4’lük kısmı yurt dışında mukim kardeşlerimizdir. 60,5 milyar dolarlık toplam turizm gelirimizin yüzde 17’si, yani 10,3 milyar dolarlık bölümü yine bu kardeşlerimizin katkılarından oluşuyor. Hâl böyleyken son dönemde, özellikle bu sene yurt dışında hayat süren kardeşlerimize onlara yönelik çok ciddi hürmetsizlikler edildiğini görüyoruz. Affınıza sığınarak söylüyorum, gurbetçilerimize zirzop diyen ana muhalefet milletvekilinden tutun, medyada ve sosyal medyada asla tasvip edilmeyecek ifadelerle hakaret edilmesine kadar gerçekten utanç verici durumlara şahitlik ediyoruz.

Şunu bir defa çok açık ve net söylemek isterim. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz kimsenin, bilhassa da ana muhalefetin şuursuz aktörlerinin üzerlerinde keyiflerince siyaset yapacakları bir kum torbası değildir. 86 milyon vatandaşımız gibi yurt dışındaki kardeşlerimiz de bu ülkenin asli unsurudur, canımızdan bir parçadır. Hangi kökene, meşrebe, mezhebe, siyasi görüşe mensup olursa olsun başımızın tacıdır. Herkes bilsin ki, emekleriyle, mücadeleleriyle tüm engellere rağmen elde ettikleri sayısız başarılarıyla gurbeti sılaya dönüştüren bu kardeşlerimizin ötekileştirilmesine asla müsaade etmeyiz. Vatan, millet ve memleket sevdasıyla her yıl Türkiye’ye ve ailelerine koşan kardeşlerimizi ana muhalefetin kibirli, kirli ve dışlayıcı zihniyetinin insafına bırakmadık, bırakmayacağız. Gerek partimizin dış ilişkiler başkanlığı gerekse devletimizin ilgili kurumları yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerini bundan sonra da sürdürecektir.

Aynı zihniyetin hezeyanlarına şahit olduğumuz yaz Kur’an kurslarına bu sene gösterilen teveccühten duyduğumuz memnuniyeti de burada münhasıran dile getirmek istiyorum. 30 Haziran’da başlayıp 15 Ağustos’ta sona eren kurslara katılan 2 milyon 540 bin evladımızın her birini canıgönülden tebrik ediyor, hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum. Bu rakam geçen seneye kıyasla yüzde 11 oranında artış anlamına geliyor. Biz, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ müjdesine mazhar olmaya çalışan bir şuura sahibiz. Minarelerimizden günde beş vakit Ezân-ı Muhammedîler yükseldiği, camilerimizin kubbeleri Kur’an tilavetleriyle çınladığı müddetçe Allah’ın izniyle Türkiye ayaktadır, özgürdür, istiklal ve istikbali güvence altındadır. Hiç kimse bu hakikati değiştiremeyecektir. Sadece bu yıl 2,5 milyon evladımızın hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in nuruyla nurlanmasına vesile olan saygıdeğer hocalarımıza, Kur’an kursu öğreticilerimize, müezzinlerimize yürekten teşekkür ediyorum.”

 
Samsun’dan Erzurum’a: Tarihe Yolculuk
 
Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emine Erdoğan'dan Melania Trump'a mektup
Emine Erdoğan, Melania Trump’a Gazze’de yaşanan insani kriz için de hassasiyet ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat’ta toplanacak
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin, Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan: ‘Hayırlara vesile olsun’
Erdoğan Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Hattı Temel Atma Töreni kapsamında ...
 
Yılmaz'dan KAAN anlaşması açıklaması
Yılmaz, "KAAN anlaşması yalnızca bir teknoloji transferi değil, mühendislikten ...
Yılmaz’dan Yapay Zeka değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yapılan projeksiyonlara göre ...
'Türkiye - Azerbaycan kardeşliği iftihar vesilesi'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Azerbaycan doğalgazının Türkiye ...
 
Erdoğan'dan 17 Ağustos paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos depreminin yıl dönümüne ...
26 yıldan bu yana dinmeyen acı
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin üzerinden 26 yıl geçerken, acılar tazeliğini koruyor.
Erdoğan: 'AK Parti, milletin umudu'
Erdoğan, 'AK Parti, milletin umudu olarak, Türk siyasetine bir güneş misali ...
 
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
Nedim Atakol
Nedim Atakol
69 Yaşında Bir Üniversite
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri