Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
3 Aralık 2021 Cuma - 02:57

Erdoğan: ‘Türkiye başarılmayanı başardı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Türkiye bir defa daha başarılmayanı başardı. 12 ay gibi rekor bir sürede milli deniz topumuzu ürettik. Türkiye geliştirdiği milli deniz topuyla artık bu silah sistemini üreten sayılı ülkeler arasına girmiştir" dedi.

Erdoğan: ‘Türkiye başarılmayanı başardı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Türkiye bir defa daha başarılmayanı başardı. 12 ay gibi rekor bir sürede milli deniz topumuzu ürettik. Türkiye geliştirdiği milli deniz topuyla artık bu silah sistemini üreten sayılı ülkeler arasına girmiştir. Milli deniz topu halihazırda kullanılan sistemlerden farklı olarak yerli ve milli imkanlarla geliştirilen dijital atış kontrol sistemi ile donatılmıştır. Bu silah sisteminin envantere girmesi ile birlikte Türk Deniz Kuvvetleri çok daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuşacaktır. Ayrıca yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır" dedi.
ERDOĞAN MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Milli Deniz Topu Kara Atış Testi programına bir video mesaj gönderdi. Milli deniz topu kara atış testlerinin başarılı geçmesini temenni eden Erdoğan, "Deniz topu donanmaların vazgeçilmez unsuru olarak ön plana çıkan silah sistemleridir. Savaş gemilerinin vurucu gücü olan bu silah sistemleri muharebe alanında çok kritik roller üstlenir. Türkiye olarak savunma sanayimizi yerleştirme çabalarımıza yaklaşık bir yıl önce deniz topunu da ekledik. Diğer alanlarda olduğu gibi deniz topunda da ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedefledik. Özellikle son dönemde yurt dışından gelen ürünlerde gerek maliyetlerde, gerekse temin sürelerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlamıştı. Ayrıca görünür görünmez birçok ambargoya ve engelleme girişimine de maruz kalıyorduk. Bu proje kamu-özel sektör işbirliğinin en güzel örneklerinden biridir. Yeniden yapılandırdığımız Makine Kimya Endüstrisi ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile İğrek Makine, Anzatsan Mühendislik, Ermaksan Teknoloji firmalarımızın ortak gayretleri ile Türkiye bir defa daha başarılmayanı başardı" dedi.
REKOR SÜRE

Milli deniz topunun 12 ay gibi rekor bir sürede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da aktif destek verdiği süreç sonunda üretildiğini aktaran Erdoğan, "İnşallah birazdan kara atış testi yapılacak olan deniz topu, donanmamızın en önemli silah sistemlerinden birini oluşturuyor. Türkiye geliştirdiği milli deniz topuyla artık bu silah sistemini üreten sayılı ülkeler arasına girmiştir. Milli deniz topu, 16 kilometre etkili menzile sahiptir. Donanmamız 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmiştir. Milli deniz topu halihazırda kullanılan sistemlerden farklı olarak yerli ve milli imkanlarla geliştirilen dijital atış kontrol sistemi ile donatılmıştır" diye konuştu.
Bu silah sisteminin envantere girmesi ile birlikte Türk Deniz Kuvvetleri'nin çok daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuşacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır. Bu önemli projenin hayata geçirilmesine destek veren tüm kurumlarımızı, firmalarımızı, mühendisinden tasarımcısına herkesi tebrik ediyorum. Milli deniz toplumumuzun ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

 
Kotanlı beklentilerini aktardı
 
'Haklarımızı çiğnetmemekte kararlıyız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘La galibe illallah’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözü de kalbi de dışarıya bakan mankurtlara “hadi ...
Şentop Kudüs Platformuna seslendi
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kudüs meselesinin bir şarkı, bir ...
Karaismailoğlu’ndan ‘Türksat 6A’ müjdesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5-B’nin yıl sonunda, ...
 
Aydemir: ‘Kadına şiddeti lanetliyoruz’
Milletvekili Aydemir, Kadına şiddeti reva görenleri lanetlediklerini vurguladı. ...
'TMV FETÖ’cü alçakların yol açtığı tahribatı gideriyor’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Maarif Vakfı sadece FETÖ’cü ...
Erdoğan: 'Kararlı bir mücadelenin içindeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bilhassa FETÖ’cü firariler ile bölücü ...
 
‘Olmayacak erken seçim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yahu olmayacak erken seçim. Haziran 2023”Öyle ...
'Ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkacağız'
Erdoğan, "Biz geçmişte uzunca bir süre denenmiş ama bir türlü sonuç alınamamış ...
Erdoğan: ‘Eğitimde müdahaleci zihniyete son verdik’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," Türkiye’de son yirmi yılda eğitimin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri