Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
29 Mart 2024 Cuma - 16:13

ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor

On yıldır devam eden iftar geleneğini yaşatan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Başkanı Ertan Halit Aksakal, her gün onlarca misafir öğrenciye bağışçıların desteğiyle iftar yemeği ikram ediyor.

ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor

On yıldır devam eden iftar geleneğini yaşatan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Başkanı Ertan Halit Aksakal, her gün onlarca misafir öğrenciye bağışçıların desteğiyle iftar yemeği ikram ediyor.
Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı, yardımlaşmanın arttığı Ramazan-ı Şerif ayında Ensar ve Muhacir kardeşliğinin yaşandığı dernekte yurt dışından gelmiş öğrenciler ile dernek müdavimleri, Ramazan'ın manevi atmosferinden faydalanabilmek için vakitlerinin büyük bir bölümü ibadetle geçiriyor.
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği, çatısı altındaki Mozambik'ten Moğolistan'a, Endonezya'dan Moritanya'ya kadar farklı coğrafyalardan gelen uluslararası öğrenciler ile dernek müdavimleri iftara saatler kala hazırlıklarına başlıyorlar. Hazırlıklarına genel bir temizlikle başlanıp kimisi yemek hazırlığı yaparken kimisi de iftar sonrası için semaverlerde çay hazırlığı yapıyor. Kimi öğrenci ve misafirler de iftarı mescitte bekliyor.
Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra sofralarda yerlerini alan öğrenci ve misafirler Kur'an- Kerim tilavetiyle vaktin girmesini bekliyor. Vaktin girmesiyle beraber okunan ezanla iftar yemeğine başlanılıyor. Yemekler yenilip dualar edildikten sonra toplu bir şekilde camiye akşam namazına gidiliyor. Ardından semaverlerde hazırlanan çay eşliğinde yatsı vaktine kadar muhabbetler ve sohbetler yapılıyor. Yatsı vaktinin girmesiyle de yatsı ve teravih namazına için tekrar camiye bir araya toplanan öğrenci ve misafirler namaz sonrası serbest zaman ile geceyi bitiriyorlar.
10 yıldır devam eden iftar geleneğini ile ilgili konuşan Dernek Başkanı Ertan Halit Aksakal, bütün ümmet coğrafyasının Ramazan-ı Şerif'ini tebrik etti.
"Ramazan boyunca Ramazan iftarları şehrimizde okuyan misafir öğrencilerle yapıyoruz"
Aksakal, "Yaklaşık 60 öğrencimiz ve beraberinde gönüllü, bağışçı ve misafirlerin katılımıyla güzel bir ortam oluşuyor. Bu ortamı görenler Ensar ve Muhacirin kardeşliğini burada yaşattığımızı bize hatırlatıyorlar. Bu durum bizleri son derece mutlu ediyor. Elhamdülillah Türkiye'de yaklaşık 336 bin misafir öğrenci dediğimiz uluslararası öğrenci var. Bu öğrencilerin 11 bini de Erzurum'da okuyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 2 farklı üniversitemizde görüyorlar. Bu öğrencilerimiz Ramazan boyunca aileleriyle bir arada olamamanın Ramazan'ı yakınlarıyla geçirememenin ezikliğini hissetmesinler diye burada Ramazan boyunca onlara açık bir mekan hazırladık. 10 yıldır bu çalışmayı yapıyoruz ve öğrenciler buraya geldiğinde 30 Ramazan boyunca hem iftar ve sahur hem de ibadet ve sohbetlerini yapabiliyorlar. Tamamen ücretsiz bir ortam. Elhamdülillah öğrencilerin her türlü imkanlarını karşılayabileceğimiz bir mekan haline getirdik." dedi.
"Onlara her zaman destek olacağız"
Bir gün boyunca sırasıyla yapılanlar hakkına da bilgi veren Sinan, "Gün içinde öğrenciler gelip derneğimizi kullanıyorlar. Namazlarını eda edecekleri ve ibadetlerini yapacakları ortamlar var. Akşam ezanı okununca birlikte iftar yapıyoruz ve akşam namazını eda ediyoruz. Akabinde gençlerimiz çay içiyorlar. Çay ile birlikte yatsı namazına kadar derin sohbetlere dalıyorlar. Yatsı ezanından sonra hem yatsı namazını hem de teravihlerimizi eda ediyoruz. Daha sonra tekrar sohbet ortamları oluşuyor. Ders çalışmak isteyen öğrencilerimiz derslerini çalışıyorlar. Teravih Namazı hatimle kılınıyor ve her dört rekatta öğrenciler namazda okunan surelerin tefsirini yapıyorlar. Özet olarak bir gün bu şekilde geçmiş oluyor. Nihayetinde 30 Ramazan sonunda da geleneksel olarak Lalapaşa Camiinde her sene bayramın birinci günü öğle namazına müteakip ümmet bayramlaşması yapıyoruz. Bu kardeşlerimize orada onlara aile olmak için ortam oluşturuyoruz. Aileleriyle birlikte bayramlaşamadıkları için biz onların aileleri olmaya çalışıyoruz. Bağışçı ve gönüllülerimiz de bayramlaşmamıza katılıyorlar. Elhamdülillah hep birlikte bir bayramı geçiriyoruz. 10 yıldır Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği'nde çalışmalarımız Ramazan'a özel böyledir. Son olarak evlerde kalan öğrencilerimize gıda desteği sağlayarak onların ramazan ayını daha rahat geçirmelerini sağlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
 
Babalık bu değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ilk mektuplarını asker abilerine gönderdi.
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Çat ilçesinde okul ziyaretleri gerçekleştirdi.
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum gezisi kapsamında Pasinler ...
 
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin, “Arsa var, bütçe var ancak imar ve iskan ile ilgili sorun yaşadığımız ...
ETÜ’nün 65 Öğrenci Projesine TÜBİTAK’tan destek
TÜBİTAK tarafından yürütülen Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ...
MEB eğitici eğitimi kursu tamamlandı
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğrenme ...
 
Tekin: ‘Gerçek belediyecilik AK Parti’dir'
Bakan Yusuf Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'gerçek ...
Vali Çiftçi’den anaokulu ziyareti
Vali Mustafa Çiftçi, Palandöken ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulunu ziyaret etti.
Tekin: 'Altyapıda dünya ortalamalarını yakaladık'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye’nin tamamında Cumhurbaşkanımızın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri