Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2022 Cuma - 12:30

DAP BKİ’den yem bitkisi üretimine destek

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde DAP destekli yüzde 50 hibeyle 267 çiftçiye 80 ton Macar fiği tohumu dağıtıldı.

DAP BKİ’den yem bitkisi üretimine destek

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde DAP destekli yüzde 50 hibeyle 267 çiftçiye 80 ton Macar fiği tohumu dağıtıldı.

DAP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile bitkisel üretimin alt yapısını geliştirmesi projesi çerçevesinde yem bitkileri desteği neticesinde 80 ton Macar fiği tohumu dağıtımı programı Karakoçan İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Karakoçan Başyut’ta yapılan tohum dağıtım törenine Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Sadık Tatar, Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, Elazığ Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Küçükgün, Gıda ve Yem Şube Müdürü Tuncay Özen, Karakoçan Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Murat Al, çiftçiler ve ilçe tarım personelleri katıldı.

Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, 80 ton Macar fiği tohumunun bugün 267 çiftçiye dağıtıldığını söyledi. Kaymakam Şahin, "Karakoçan’da hayvansal üretimin kaliteli yem ile desteklenmesi sağlamak amacıyla geliştirilen proje ile ürün yelpazemiz zenginleşmiş, Çiftçimizin kaba yem ihtiyacı sağlanmış olacak. Hayvansal üretimin sürdürebilirliği bu anlamda tarımsal ve hayvansal üretim desteklenmiş olacaktır. Ayrıca 2020 ve 2021 yıllarında DAP idaresi başkanlığınca desteklenen ilçe müdürlüğümüz tarafından projelendirilen çalışmalar ile 370 adet süt sağım makinesi, 190 adet otomatik yemlik, 20 adet süt soğutma tankı, 18 adet koyun kırpma makinesi, 1 adet taş toplama makinesi, 1 adet katı gübre dağıtma römorku, siz çiftçilerimize memleketimize kazandırılmıştır" dedi.

Açılış konuşmasını yapan Karakoçan Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Murat Al, "İlçemiz 40 bin büyük baş 90 bin küçükbaş hayvanı ve bin 200 ÇKS kayıtlı çiftçisiyle bölge üretiminde önemli bir yere sahiptir. Karakoçan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce çiftçimizi destekleyerek üretimin arttırılması hedeflemekteyiz. Bu çerçevede İlçe Müdürlüğü olarak her yıl DAP ve Bakanlığımıza sunduğumuz projeler doğrultusunda yetiştiricilerimize alet, ekipman ve tohum noktasında destek sağlamaktayız. Sadece son 2 yıl içerisinde DAP projeleri neticesinde 1 adet taş toplama makinesi, yüzde 70 hibe ile 367 adet süt sağım makinesi, 190 adet otomatik yemlik, 20 adet süt soğutma tankı, 18 adet koyun kırpma makinesi ve 1 adet katı gübre dağıtma römorku siz değerli üreticilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bu yılda yine DAP projeleri neticesinde 267 çiftçimize yüzde 50 hibeli 80 ton Macar fiği tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen ise yaptığı açıklamada, "Doğu Anadolu Projesi bölge Kalkınma İradesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olarak görev yapmakta ve bölgemizde 15 tane il var. Sivas dahil Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ili. Bu illerimizde özellikle illerin potansiyelini ön plana çıkararak desteklemeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar Elazığ’da 157 projeye 175 milyon destek vermişiz, Karakoçan’da da 39 projeye yaklaşık 21 milyon TL destek vermişiz. Yani bu anlamda Karakoçan Elazığ’ın en fazla pay alan ilçelerinden bir tanesi. İnşallah bu programdan sonra 40. Projeye destek vermiş oluruz. Burada amacımız sizler destek vermek, yapacağınız üretimde sizlere katkıda bulunmak. Tarımda üretimi desteklemek için büyük makinaları sizlerin hizmetine sunmak için projeler hazırlarsanız kurumlar üzerinden sizlerin üretime katkınıza destek için bizim desteklerimiz var" şeklinde konuştu.

 
Aydemir: ‘Milletçe Cumhurbaşkanımıza minnettarız’
 
Göktuğ ailesi yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurum ‘Sosyal Konut Projesi Gerçekleri’ni paylaştı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından ...
Bilgin ekonomi gündemini yorumladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyona dair açıklamalarda ...
KOSGEB’den istihdama destek
KOSGEB’in mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı başvuru ...
 
DAP’ta tarımsal makine destekleri gündemi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Bölge ...
Erzurum Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri başlıyor
Hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen gençler ...
Aydemir’den ‘Sahada Çarşı – Pazar Buluşması’
Erzurum’un tarihi Ayazpaşa Çarşısında esnafı iş yerlerinde ziyaret eden ...
 
TKDK Oltulu yatırımcıları bilgilendirdi
TKDK İl Koordinatörlüğü hibe desteği kararı alınarak hayata geçirilen ...
Erzurum tarım sektöründe ZİHA dönemi
(DATAEM) ile ERVAK tarafından ortaklaşa düzenlenen, KUDAKA tarafından ...
Karagöbek Barajı’nda geri sayım
Karagöbek Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri