Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Palandöken beyaza büründü
Palandöken beyaza büründü
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
HABERLER>ARAŞTIRMA
29 Mayıs 2013 Çarşamba - 22:51

DAİB öğrencileri ağırladı

DAİB Eğitim gezisine Atatürk Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Yücel Naktiyok, Birlik Personeli ve Dış Ticaret Bölümünde öğrenim gören 15 farklı ilde yerleşik 38 öğrenci katıldı.

DAİB öğrencileri ağırladı

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin desteği ile gerçekleşen, “Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan Dış Ticaret Kuruluşlarının yerinde ziyaret edilmesi programına, Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Yücel Naktiyok, Birlik Personelleri ve Dış Ticaret Bölümünde öğrenim gören 15 farklı ilde yerleşik 38 öğrenci katıldı.
SARP KAPISI’NDA İNCELEME
Program çerçevesinde öğrenciler, Artvin Vali Yardımcısı M. Ali Öztürk eşliğinde Sarp Gümrük Kapısında incelemeler yaparak, Batum’a giriş yaptı. Batum’da Türkiye Batum Başkonsolosu Engin Arıkan ve Türkiye Batum Ticaret Ataşesi İsmail Volkan Berker tarafından Türkiye Gürcistan ilişkilerinin ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda ki durumu hakkında detaylı bilgiler verilerek, öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Aynı günün akşamı, Hopa Limanı ve Gümrük sahası, daha sonra Rize Gümrük Müdürlüğü, Limanı ve Serbest Bölgesi, Trabzon Gümrük Müdürlüğü, Limanı ve Serbest Bölgesi ziyaret edildi. Ayrıca dış ticarete ilişkin kurum ve kuruluş yetkililerinden Bölge ihracatı ve ihracatçılarına ilişkin bilgiler alındı.
Ziyaret programına katılan öğrenci grubunun öğrenim gördüğü veya yaşadığı ilde, Serbest Bölge, Liman, Antrepo, Gümrük Müşavirliği ve benzeri yerlerin bulunmaması da göz önüne alındığında, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin katkıları sayesinde gerçekleşen ziyaret programının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacağı belirtildi.
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, yaptığı açıklamada, “Ülkemiz geleceği gençlerimizin daha iyi eğitim almaları ve ulusal bir konu olan Dış Ticarette; “pratik uygulama ve tecrübeleri yerinde görmeleri” düşüncesiyle düzenlenen bu program sayesinde, öğrencilerimizin güncel bilgi ve deneyimi artırılmış, ayrıca günü birlik Batum ziyareti ile öğrencilerimize sembolikte olsa bir yurt dışı tecrübesi kazandırmıştır. Ziyaret programı esnasında öğrencilerin alan bilgilerinin yanında sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, güzergah üzerinde bulunan illerin (Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt) üniversiteleri hakkında bilgiler aktarılarak, bu illerin ve Gürcistan Batum’un ticari, tarihi ve turistik yerlerinin kısa sürelide olsa ziyaret edilmesi sağlanmıştır” dedi.
Konuyla ilgili olarak, Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan heyet, DAİB’i ziyaret ederek, organizasyona verdikleri katkılardan dolayı Birlik Yönetim Kuruluna teşekkür ederek plaket verdiler. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel bahse konu etkinliğin bugüne kadar yapılan en anlamlı faaliyetlerden biri olduğunu belirterek, dış ticaretimizi emanet edeceğimiz gençlere olan desteğimizin artarak devam edeceğini ifade etti.

 
Karavan soyguncuları gözaltında
 
Salı'ya kadar güneş yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için ufuk arayışı
ATA Teknokent Erzurum ve bölgesindeki Sanayici ve Teknokent işbirliğini gündeme getiriyor.
Enerji gerçeğine bilimsel bakış
İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç, hedefler ...
Herkesin fenomeni oldu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinden ...
 
Dini yayıncılıkta Ortak Akıl süreci
Türkiye’de Dini Yayıncılık Ortak Akıl Toplantısı’ İstanbul’da gerçekleştirildi
Uzunahmet'te örnek uygulama
Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçeye ...
AÖF'ten Kıyafet gündemi
Aileler, Okul İdaresi ve Öğretmenler çeşitli nedenlerle orta öğretimde ...
 
Tarımda proje yaklaşımı
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılı genel bütçesi ve İl Özel ...
özverili memurlara belge ödülü
Erzurum Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, kurumlarında özveriyle çalışanları ...
ATAÜNİ Kariyer Günleri start aldı
“Kariyer ve Girişimcilik Günleri”, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri