Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKİYE
5 Ekim 2020 Pazartesi - 10:51

‘Bizimle yürüyen herkesten Allah razı olsun’

Erdoğan, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için her alanda atacak daha çok adımları olduğunu aktararak, “Gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilmeleri için büyük, güçlü ve zengin bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. Bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun' dedi.

‘Bizimle yürüyen herkesten Allah razı olsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi, siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı ve çeşitli tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için omuz omuza mücadele eden bir ecdadın mirasçısı olarak, inşallah daha çok başarılara birlikte koşacağız. Amacımız ülkemizi, siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkarmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı yükseltilmesi ve Hatay içme suyu arıtma tesisi açılış törenine, video konferans yöntemiyle katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

“HATAY'I HER ALANDA SUYUN BEREKETİNE KAVUŞTURUYORUZ”

Açılışı yapılan eserlerin Hatay’a ve Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı'nın Amik Ovası'nın taşkınlardan korunmasını ve sulanmasını sağlayacak, toprakların bereketini artıracak önemli bir yatırım olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barajın sulayacağı 585 bin dekar arazinin çiftçilere 451 milyon lirayı aşkın gelir artışı ve 52 binden fazla kişiye de ilave istihdam sağlayacağını da aktardı.

3 MİLYARLIK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Çayı'nın suyunu baraja aktaracak ülkenin en uzun regülatörü ve en yüksek kapasiteli iletim hattının da bu projenin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Tahtakale Barajı’nın da kapasitesinin artırıldığını ve böylelikle taşkınların önüne geçilmesinde büyük fayda sağlanacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sulamasıyla taşkın korumasıyla içme suyu arıtmasıyla Hatay'ı her alanda suyun bereketine kavuşturuyoruz. Tabii Hatay'a yaptığımız baraj, sulama ve içme suyu yatırımları bunlardan ibaret değil. Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla yedi baraj, üç gölet, 13 sulama tesisi, 81 dere ıslahı, beş içme suyu tesisi inşa ettik. Ayrıca hâlen iki barajın, iki göletin, 15 sulama tesisi, beş dere ıslahı ve bir içme suyu tesisinin inşası sürüyor” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA

Türkiye’nin, dünyadaki kriz merkezlerinin tam göbeğinde yer almasına rağmen dimdik ayakta olmasını, birlik ve beraberliğinin gücü yanında her alandaki sağlam altyapısına borçlu olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 18 yılın her günü Türkiye’ye yeni eserler kazandırdıklarını, eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları beşe, 10’a katlayan yatırımları hayata geçirdiklerini anlattı.

“SAHADA AKTİF BİR ŞEKİLDE YER ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, güçlendikçe, uluslararası alanda da gerektiğinde en zorlu mücadelelere girerek haklarını daha iyi savunabilir seviyeye geldi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınının etkisiyle yeniden şekillenen küresel dünya düzeninde Türkiye’nin hak ettiği yeri alması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’den Libya’ya, Doğu Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar her yerde dostlarımızın, kardeşlerimizin, mazlumların yanında yer alırken, aynı zamanda kendi geleceğimizi de şekillendiriyoruz” diye konuştu.

Hatay’ın, Suriye meselesinde en çok bedel ödemiş, en çok yük taşımış şehirlerin başında yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bombalı saldırılardan sığınmacı akınına kadar her türlü sıkıntıya göğüs gererek dünyaya insanlık ve kardeşlik dersi veren Hataylıların her birine şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

TERÖRE GEÇİT YOK

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve İdlib harekâtları ile Türkiye sınırında kurulmaya çalışılan terör koridorunu yıkarken Suriyelilerin de yalnız olmadığını gösterdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz Suriye güvende ve huzur içinde olmadan Hatay’dan ve diğer sınır illerimizden başlayarak Türkiye’nin de güven ve huzur içinde olmayacağını biliyoruz. Tıpkı Balkanlar’da, tıpkı Kafkaslar’da, tıpkı Akdeniz’de olduğu gibi bu uzun güney sınırımızda da istikrar sağlanana kadar sahada aktif bir şekilde yer almayı sürdüreceğiz. Terör örgütlerine ve onların kullanan güçlere ses çıkarmayanların konu Türkiye olunca her türlü ahlaki ilkeyi, hakkı, hukuku bir kenara bırakmaları bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir.”

“BİZ KENDİ YOLUMUZDA İLERLEMEKTE KARARLIYIZ”

“Suriye’de hâlen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider bunu kendimiz yaparız” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de yeni bir insanlık trajedisi yaşanmasına yol açacak hiçbir adımı asla kabul etmeyeceklerinin de altını çizdi.

SURİYE MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her konuda olduğu gibi Suriye’deki meselelerin çözümünde de tercihlerinin barış ve siyasi yollar olduğunu kaydederek, “Sabrımızı zorlayan tacizler ve provokatif saldırılara hak ettikleri cevabı vermekte tereddüt göstermeyeceğiz. Tüm dünya bu noktaya gelene kadar biz kendi yolumuzda ilerlemekte kararlıyız” dedi.

ORTAK HEDEFLER

Türkiye’nin en büyük zenginlik ve güçlerinden birinin de farklı köken, inanç, meşrep sahibi vatandaşlarını aynı çatı altında ortak hedefler doğrultusunda birleştirebilme başarısı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü kırmak için harekete geçenlerin hedefinde hep bu toplumsal zenginliğimiz yer almıştır. Geçmişte bunun acısını çok çektik, siyasi ve sosyal gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Hamdolsun milletimiz bu oyunu görmüş ve kısa sürede yeniden ortak hedefler etrafında toplanmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için omuz omuza mücadele eden bir ecdadın mirasçısı olarak, inşallah daha çok başarılara birlikte koşacağız. Amacımız ülkemizi, siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkarmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olup da tüm gücümüz ve imkânlarımızla hayata geçirmeye çalıştığımız bu hedeflere canı gönülden katılmayan, destek vermeyen kimse olamaz diye düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“GENÇLERİMİZE 2053 VİZYONLARINI HAYATA GEÇİREBİLMELERİ İÇİN GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE BIRAKMAKTA KARARLIYIZ”

Türkiye’de kendi halkına ve devletine husumeti hayatının ana gayesi hâline getirmiş tuhaf bir kesim bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak rahatsız da olsak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz. Ancak millî mücadelelerde ve millî meselelerde adeta düşmanın beşinci kolu gibi faaliyet gösteren bu kesimler kucaklanmak istenmediklerini açıkça ortaya koyuyorlar. Emin olun şu an da yaptığımız baraj açılışı bile tıpkı diğer hizmetler ve yatırımlar gibi onları rahatsız ediyor. Rahatsızlıklarını açıkça dile getiremedikleri için her şeye çamur atarak her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya saçarak sinsice saldırıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın bu ülkeye ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için her alanda atacak daha çok adımları olduğunu aktararak, “Gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilmeleri için büyük, güçlü ve zengin bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. Bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun. Kinleri ve hasetleri içinde boğulanları da milletimize havale ediyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılacak Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltmesi, Hatay İçme Suyu Arıtma Tesis Projelerinin hayırlı olmasını dileyerek, “Emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyorum. Ömrümüz su gibi aziz olsun. Su medeniyettir. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Törenlerinin yapıldığı noktalarla bağlantılar kurarak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve diğer yetkililerden tesislerle ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Allah bol bereketli günler nasip etsin, ömrümüz su gibi aziz olsun inşallah. Ya Allah Bismillah. Tüm Hatayımıza hayırlı olsun" demesinin ardından tören alanlarındaki butonlara basıldı.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Özbek aydın Şehit Çolpan'a vefa
 
DAP İdaresinden Kayısı Protokolü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına şiddete sıfır tolerans
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizdeki tek bir kadının dahi ...
‘TBMM tüm dostlarımızın umut kaynağı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden, Balkanlar ve ...
‘Türkiye, Dünyanın Yükselen Yıldızı’
TBMM 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Aliyev: 'Türkiye Azerbaycan'la'
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 'Türkiye Azerbaycan'la, Azerbaycan hep Türkiye'nin yanında' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi mektup
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği kurumlarının başkanlarına ...
Ulaşımda akıllı yaklaşım
Karaismailoğlu, “AUS’a yönelik çalışmalarımızla; seyahat sürelerini azaltmayı, ...
 
‘Türkiye Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdürecek'
Erdoğan, ‘İşgale uğrayan topraklar kimin toprakları? Azerbaycan'ın toprakları. ...
‘Türk Milleti, Azerbaycan’ın yanındadır’
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı ...
‘Azerbaycan kader coğrafyasıdır’
TBMM Başkanı Şentop,’Bütün dünyanın, bilhassa Ermenistan'ın, devlet terörüne ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri