Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
15 Nisan 2024 Pazartesi - 13:38

Berna için gönül köprüsü kurdular

Devletin korunmasındaki görme ve bedensel engelli Berna Deligöz, 2 yıllık çabası sonrası hafız oldu. Umreye gitme hayaline, kurulan gönül köprüsü sayesinde kavuştu.

Berna için gönül köprüsü kurdular

Devletin korunmasındaki görme ve bedensel engelli Berna Deligöz, 2 yıllık çabası sonrası hafız oldu. Umreye gitme hayaline, kurulan gönül köprüsü sayesinde kavuştu.
Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde devletin korunma ve bakımı altında yaşamını sürdüren görme ve bedensel engelli 23 yaşındaki Berna Deligöz, 4 yıl önce kendine inandı ve azimle 2 yılda hafızlığını tamamladı. 11 yaşlarında dua ve süreleri ezberleyen Berna Deligöz, 2017’de Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladı ve 2018’de başladığı hafızlık eğitimini ise 2020’de tamamladı. Hayali olan Umre ziyaretine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri ve gönüllülerin desteğiyle gönderildi.

Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi destekçisi oldu
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde korunma ve bakım altında bulunan, doğuştan görme engelli Hafız Berna Deligöz, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi destekleriyle umre ziyareti için kutsal topraklara uğurlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde sunulan özverili bakım ve destek hizmetleri, Hafız Deligöz'ün bu manevi yolculuğa çıkmak için gereken tüm hazırlıkları tamamlamasını sağladı. Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ndeki arkadaşları ve yetkililer tarafından uğurlanan Berna, havaalanında da yalnız bırakılmadı.

Onun için bir gönül köprüsü kurdular
Erzurum Valiliği himayesinde, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde korunma ve bakım altında olan görme ve bedensel engelli Hafız Berna Deligöz, hayallerini süsleyen umre ziyaretini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Hafız Berna Deligöz, Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sağlanan özverili bakım ve destek hizmetleri sayesinde, Umre yolculuğu için gereken fiziksel ve psikososyal destek süreçlerini tamamladı. Bu süreçte kendisine sağlanan destekle birlikte, engelleri aşarak kutsal topraklarda manevi bir yolculuğa çıkma fırsatı buldu. Berna Deligöz’e anlamlı yolculukta, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi’nin destekleri, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün çabaları ve hayırseverlerin katkıları ile umre yolculuğu için adeta gönül köprüsü kuruldu. Hafız Berna Deligöz’e kutsal topraklardaki yolculuğu ve ibadetleri içinde bir refakatçi verildi.

Berna yolculuk için hazırlandı
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut'un koordinasyonunda Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin özverili çalışma ekibiyle, Hafız Berna Deligöz’ün Umre yolculuğunu en iyi şekilde hazırlanmasına fırsat sunduğunu ifade eden Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Sadrettin Güzeltepe, “Görme ve bedensel engelli özel ihtiyaçlı Hafız Berna Deligöz’ün Umre ziyaretini gerçekleştirmesinde katkı sağlayan Erzurum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi ve değerli eşi Azime Çiftçi Hanımefendi'ye, Erzurumlu hayırseverlerimize, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekibine teşekkürlerimizi sunarız. Özel ihtiyaçlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara manevi değerlerine uygun bir yaşam sürdürebilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman yanlarında olacağız” dedi.

 
Ayılar arıcı deposunu kullanılmaz hale getirdi
 
ETÜ’de bayramlaşma töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göktaş evde bakım verilerini paylaştı
Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı engelli vatandaşlarımızın yaşam ...
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya Diyanet Vakfı’nın genel ...
THY Erzurum’a yönlendirdi
THY’nin İstanbul-Şiraz ve İstanbul Meşhed seferini yapan uçakları Erzurum’a yönlendirildi.
 
Büyükşehir’den dua alan hizmet
Büyükşehir Belediyesi “Hayır Çarşısı” uygulaması ile binlerce insana ve aileye ulaşıyor.
Özbaylar: ‘Kemik yetersizliğinde implant mümkün’
Diş Hekimi Dündar Özbaylar, kemik yetersizliklerinde başarılı implant ...
Çocuklarla iftar bereketi
Vali Mustafa Çiftçi, 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının 28. iftarında, ...
 
Pazarda bayram yoğunluğu
Erzurum’da yaklaşan bayram öncesi pazarlarda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.
Erzurum’da 3 ayda 6 bin 118 denetim
Erzurum’da Ramazan Bayramı öncesi işletmelere yönelik gıda denetimleri artırıldı.
Hekimlerden Filistin için sessiz yürüyüş
Erzurum’da sağlık çalışanlarının İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri