Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>GUNDEM
27 Nisan 2022 Çarşamba - 01:01

Aydemir: ‘Kadir Gecemiz mübarek olsun’

AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘İslam Aleminin Kadir Gecesi hürmet ve coşkusunu paylaşıyor, hayırlara vesile olması niyazıyla, devletin bekası, milletin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda can adayan şehitlerimizi rahmetle anıyorum’ dedi.

Aydemir: ‘Kadir Gecemiz mübarek olsun’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdi. ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarını kabul edilemez bulan Milletvekili Aydemir, sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifi veren HDP Diyarbakır Milletvekili Paylan'a sert tepki gösterdi.

Milletvekili Aydemir, ‘Böyle bir vicdansızlık olmaz. Bir milletvekili 'soykırım tanınsın' diye kanun teklifi verebiliyorsa, onun daha önce iştigal ettiği mevzunun ne olduğuna iyi bakmak lazım. Hınçak, Taşnak çeteleriyle ilintisinin araştırılmasını istiyorum.’ dedi

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede gösterilen kararlılık ve elde edilen başarıyı gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, Pençe Kilit Operasyonundaki başarıyı aktardı, 1915 Çanakkale Kara Savaşları'nın 107. Yıldönümü dolayısıyla şehitleri rahmet niyazıyla andı.

SELÇUK BAYRAKTAR TARİHİMİZİN ALTIN İSMİDİR

‘Selçuk Bayraktar bir Vatan kahramanıdır’ diyen Milletvekili Aydemir, YİP’li Çıray’ın sürekli hedefine Selçuk Bayraktar’ı alması sizce de manidar değil mi? Karabağ’ı Ermeni’ye dar eden, PKK’yı yer ile yeksan eden İHA’lar SİHA’lar niye bunları rahatsız eder ki. Selçuk Bayraktar tarihimizin altın ismidir; vatan kahramanıdır vesselam. ‘ kaydını düştü.

‘O TEKLİFİ VEREN, O TEKLİFİ DESTEKLEYEN KİMSE O ÇETELERİN UZANTISIDIR’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifi veren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'a tepki göstererek, "Hınçak, Taşnak çeteleri dedelerimi katletti. Şimdi o Hınçak, Taşnak çetelerinin uzantısı Meclis'te. O teklifi veren kimse, o teklifi destekleyen kimse o çetelerin uzantısıdır." dedi.

TERÖR KAYNAĞINDA KURUTULUYOR

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Pençe Kilit Operasyonu ile terörün kaynağında kurutulduğunu ve şu ana kadar onlarca teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. İnsansız hava aracı geliştiren Selçuk Bayraktar'a yönelik eleştirilere değinen Aydemir, bu tepkilerin arkasında başka şeyler olup olmadığına bakmak gerektiğini belirtti.

BİDEN’A TEPKİ

Gazetecilerin, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin sözlerini hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine Milletvekili Aydemir, Biden'ın kendine hakim bir siyasetçi olmadığını ifade etti. Milletvekili Aydemir, Biden'ın yerel aktörlere dönük mesaj vermeye çalıştığını, dünya siyasetini takip etmekten aciz birisi olduğunu dile getirdi.

ARŞİVLER

Türkiye'nin, arşivler açılarak yaşananların ortaya konmasını istediğini ancak Ermenistan'ın buna yanaşmadığını anlatan Milletvekili Aydemir, "Çünkü Ermenistan biliyor ki 500 bin küsur Türk'ün katlinde o günkü Ermeni çetelerinin parmağı var." diye konuştu.

YANIKDERE, ALACA HATIRLATMASI

Ermenilerin Erzurum’da yaptığı katliamları hatırlatan, Yanıkdere, Alaca katliamlarını dile getiren Milletvekili Aydemir, dayanaksız iddialarla gerçeklerin üstünü örtmeye çalışanların tarihi gerçekler önünde mağlup olacaklarını belirterek, ‘Türk Milleti asil bir millettir. Tarihinde soykırım gibi bir leke asla olmamıştır.’ dedi.

SOYKIRIM YALANI

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifi ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 1915'te yaşananlarla ilgili sosyal medya paylaşımlarını da değerlendiren Milletvekili Aydemir, hakikat aşikar olmasına rağmen soykırım yalanını iddia edenlerin yelkenlerine rüzgar taşıyanlar bulunduğunu söyledi.

6 DEDESİNİ ŞEHİT VERMİŞ BİR MİLLETVEKİLİYİM

Milletvekili Aydemir, "Milletvekili olmuşsun, milletine bühtanda bulunuyorsun, iftira atıyorsun. Sezgin Tanrıkulu için söylüyorum. Söylediklerinin hakikatle uzak-yakın ilgisi yok. Ben 6 dedesini şehit vermiş, Ermenilerce katledilmiş dedeleri olan bir milletvekiliyim. Erzurum'da 'Yanık Dere' diye bir şehitlik var. Gidip görelim. Oralardaki yaşanmışlıkları görelim. ‘ dedi.

ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUM

Milletvekili Aydemir, ‘Böyle bir vicdansızlık olmaz. Bir milletvekili 'soykırım tanınsın' diye kanun teklifi verebiliyorsa, onun daha önce iştigal ettiği mevzunun ne olduğuna iyi bakmak lazım. Hınçak, Taşnak çeteleriyle ilintisinin araştırılmasını istiyorum. Hınçak, Taşnak çeteleri dedelerimi katletti. Şimdi o Hınçak, Taşnak çetelerinin uzantısı Meclis'te. O teklifi veren kimse, o teklifi destekleyen kimse o çetelerin uzantısıdır." diye konuştu

BABACAN’A TEPKİ

Ali Babacan'ı da eleştiren Milletvekili Aydemir, "Sayın Babacan, Ermenilere şefkatle yöneldiğin kadar keşke kendi milletine de şefkatle yönelsen. Benim dedelerimi katletmişler. Bana söyleyeceğin bir şey yok mu? Bu Ermeni severlik, bu Taşnak, Hınçak çetelerine dönük muhabbet niye? Biraz da kendi milletinize dönün, muhabbet ifade edin." dedi.

KILIÇDAROĞLU VE ELEKTRİK KESİNTİSİ OLAYI

Milletvekili Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olup olmadığı tartışmalarının hatırlatılması üzerine, "CHP Genel Başkanı bunu söylerken hakikatleri ortaya çıkarmayacağımızı mı zannediyor. Bakanımız pespaye hale düşürdü. Ben olsam bu ayıpla siyaset yapamam. Elektrik kesilmediği halde 'kesildi' diye nümayiş yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

 
Özer’den maske açıklaması
 
2. Karayazı Gençlik Festivali başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan insanların kurtuluşuna vesiledir
Hollanda’nın Den Bosch kentinde yapımı tamamlanan Den Bosch Hollanda Diyanet ...
'İnancını kaybeden kimliğini de kaybeder'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Aileyi sağlamlaştırdığımızda ...
Vali Memiş kahraman babayı ziyaret etti
Vali Memiş, 6. kattan düşen 5 yaşındaki Ceren Azra Alpsoy'u kurtarırken ...
 
Erzurum Milli coşku yaşadı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum’da milli coşkuyla kutlandı.
Atama kararları yayımlandı
Çeşitli kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Vali Memiş’ten 23 Nisan mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın 23 Nisan ...
 
Bakan Kurum’dan Erzurum talimatı
Bakan Kurum, etkinlikte yer alan 11 yaşındaki Atabey’in Erzurum’daki bir ...
Memiş, koltuğunu öğrenci Elif’e devretti
Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ...
Diyanet hac ve umre takvimini paylaştı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın başkanlığında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri