Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>EĞİTİM
5 Nisan 2022 Salı - 13:22

Atatürk Üniversitesine ödül

Ankara’da düzenlenen Huawei Turkey Ecosystem Partner Summit 2022 toplantısında Atatürk Üniversitesine “Best Talent Partner of 2021” (2021'in En İyi Yetenek Ortağı) ödülü verildi.

Atatürk Üniversitesine ödül

Atatürk Üniversitesi ve Huawei arasında Mart-2021 tarihinde imzalanan “Huawei ICT Talent Academy” anlaşması çerçevesinde öğrencilerin iş hayatına daha iyi hazırlanması ve güncel teknolojileri takip edebilmeleri amacıyla akademisyenler, öğrenciler ve Huawei birlikteliğiyle çeşitli faaliyetler yürütülerek bu faaliyetler aracılığıyla güçlü bir iş birliği oluşturuldu.
Bu güçlü iş birliğinin neticesinde Ankara’da düzenlenen Huawei Turkey Ecosystem Partner Summit 2022 toplantısında Atatürk Üniversitesine “Best Talent Partner of 2021” (2021'in En İyi Yetenek Ortağı) ödülü verildi.
Toplantıya katılarak üniversite adına ödülü alan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Huawei ICT Talent Üniversite yetkilisi Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, öğrencilerin iş hayatına hazırlanması, sektörün istediği yeterliliklere sahip olmalarıyla mümkün olabileceğini söyledi.
Üniversite sıralarında verilen akademik bilgilerin üzerine sektörün öncü firmalarından olan Huawei ile yapılan iş birlikleri sonucunda eklenen bilgiler ve sağlanan ücretsiz sertifika imkanlarıyla öğrencilerin iş hayatına daha hazır ve etkin bireyler olarak başlayabilmelerine katkıda bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Çavuşoğlu, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.
“Bilgi Alışverişi Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor”
2020 yılının ikinci yarısında Türkiye’de de aktifleştirilen Huawei ICT Academy programı çerçevesinde 20 üniversite ile ortaklık kurulduğunu ve bunlardan birinin de Atatürk Üniversitesi olduğunu hatırlatan Huawei Türkiye temsilcisi Ömer Faruk Şahin, öğrencilere ulaşılmaya başlandığını ve bu doğrultuda iki kurum arasında önemli bir iş birliği sürecinin başladığını aktardı. Ortaklık anlaşmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bilgi alışverişinin oldukça yoğun olduğunu belirten Şahin, Atatürk Üniversitesinin ortak çalışmalara yönelik göstermiş olduğu ilgiden dolayı ICT Academy sertifikasını takdim ettiklerini söyledi.
Ödül töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek üniversite adına aldığı ödülü takdim eden Çavuşoğlu, Atatürk Üniversitesi adını her platformda duyurmanın çabası içerisinde olduklarını aktardı.
“Kazanacakları Bilgi ve Beceriyi Dünyanın Her Yerinde Kullanabilecekler”
Araştırma Üniversitesi unvanıyla ülke yükseköğretimine hizmet etmeye devam eden Atatürk Üniversitesinin, dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda yaptığı ulusal ve uluslararası iş birliklerinin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirten Rektör Çomaklı, ülkemizin 11. Kalkınma planında da yer alan 5G, IoT ve Ağ teknolojileri gibi alanlarda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Çomaklı: “Huawei ile başladığımız iş birliğini derinleştirerek devam ettiriyoruz. ICT Akademi çerçevesinde üniversitemiz mensuplarının faydalanacağı birçok çalışmayı yakın zamanda uygulamaya koymayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, başlaması planlanan eğitimleri tamamlayıp sertifikalarını almaları durumunda yapay zekâ, siber güvenlik, 5G ve bilgisayar ağları gibi konularda donanımlı hale gelecekler, kazanacakları bilgi ve beceriyi dünyanın her yerinde kullanma imkânına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.
Huawei’ye ve emeği geçen tüm akademisyenler ile programa katılan öğrencilere teşekkür eden Rektör Çomaklı, üniversite tarafından sanayiye yönelik iş birliklerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

 
Judoda ANALİG heyecanı sona erdi
 
Karasu ve Fırat’ın debisi yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesleki eğitim merkezleri yaygınlaşıyor
Milli Eğitim Bakanlığınca mesleki eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılması ...
'Özel çocuklarımız en kıymetli emanetlerimiz'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ...
Yenilenen öğrenci merkezine yoğun ilgi
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi hareketiyle çehresini ...
 
Özvar’dan Araştırma Üniversiteleri açıklaması
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim ...
Atatürk Üniversitesinde KVKK Eğitimleri devam ediyor
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında alınacak ...
AÖF ara sınav tarihleri belli oldu
Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Bahar Yarıyılı ara ...
 
Özer eğitimde 20 yıllık süreci değerlendirdi
Özer, “Son 19 yılda eğitimde hakikaten Türkiye bir seferberlik dönemine ...
ETÜ’de Down Sendromu farkındalık etkinliği
21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü dolayısıyla Erzurum Teknik Üniversitesi ...
Şehriyar Diyarından Erzurum'a Selam
Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER), Atatürk Üniversitesi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri