Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Vali Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi
Vali Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Fenerbahçe, kupayı kaldırdı
Fenerbahçe, kupayı kaldırdı
Palandöken'de medya buluşması
Palandöken'de medya buluşması
Erzurum’da çatılardaki buz kütlelerine dikkat
Erzurum’da çatılardaki buz kütlelerine dikkat
HABERLER>BÖLGE
11 Ocak 2026 Pazar - 11:54

2022 yılından sonraki en yüksek yağış

Elazığ ve bölgesine uyarılarda bulunarak pazartesi günü yağacak olan yağışların kuvvetli olacağını belirten Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünde Teknik Şube Müdürü Yunus Öztürk, " 2022 yılından sonraki en yüksek kar yağışı görülmektedir" dedi.

2022 yılından sonraki en yüksek yağış

Elazığ ve bölgesine uyarılarda bulunarak pazartesi günü yağacak olan yağışların kuvvetli olacağını belirten Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünde Teknik Şube Müdürü Yunus Öztürk, " 2022 yılından sonraki en yüksek kar yağışı görülmektedir" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Yunus Öztürk, geçtiğimiz hafta Elazığ'ı etkisi altına alan kar yağışının 2022 yılından sonraki en yüksek yağış olduğunu ifade ederek açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar kar yağışını incelediğinde en son 2022 yılında böyle bir yağış aldıklarını aktaran Öztürk, "2022 yılından sonraki en yüksek kar yağışı görülmektedir. Bir haftadır devam eden kar yağışı ve karla karışık yağmurlarımız mevsim normalleri şeklinde gittiğini göstermektedir. 2025 ekim ayından itibaren yağışları incelediğimizde mevsim normalleri civarında bir yağış gözlemledik. Kar yağışları da şuan da mevsim normalleri civarında gitmektedir. Yüksek kesimlerde özellikle Hazarbaba Dağı’nda tipi sebebiyle kar yüksekliklerinin düşük olduğu görülmektedir" diye konuştu.
Öztürk, "Sıcaklık değerlendirmesine gelecek olursak, mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıklarının hafta sonu devam etmesini, pazar günü gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışlıyla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine çıkması beklenmektedir. Önümüzdeki günlerde pazar gecesi, pazartesi, salı ve çarşamba günleri bölgemiz genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklemekteyiz. Pazartesi beklenen yağışların kuvvetli olması beklenmektedir. Bununla ilgili Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir. Elazığ il genelinde ve Tunceli'de, Bingöl'de, Malatya'da ve özellikle Adıyaman'ın kuzey kesimindeki yüksek kar örtüsüne sahip ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Buna karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 2025 yılı içerisinde almış olduğumuz yağışlara göre, mevsim normallerinin normalde yüzde 26'nın altında yağış almıştık. Bu sene ise yağışlarımız mevsim normalleri civarında devam etmektedir" şeklinde konuştu.

 
Kar yağışı devam edecek
 
Yük treni otomobile çarptı: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de medya buluşması
Erzurum'da medya mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Palandöken'in ...
Bingöl - Diyarbakır karayolu tır trafiğine kapatıldı
Bingöl-Diyarbakır karayolunun bir kısmı, kar ve tipi nedeniyle tır trafiğine kapatıldı.
Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi
Malatya'da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
 
Muş'ta okullar 1 gün tatil edildi
Muş genelinde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ ...
Elazığ’da eğitime 1 gün ara verildi
Elazığ’da etkili olması beklenen kar yağışından dolayı eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verildi.
Erzincan-Sivas ve Gümüşhane yolunda kar çilesi
Erzincan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane ...
 
Oltu İlçe Sağlık, öğrencileri bilgilendirdi
Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası kapsamında Oltu ilçesinde toplum ...
Karayazı’da bir ilk
Karayazı ilçesinde esnaf tarafından kurulan Karayazı Esnaf Kültür Yardımlaşma ...
Çocuklar sanatla buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli proje kapsamında Erzincan’da çocuklar ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri