Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SİYASET
14 Mart 2024 Perşembe - 03:42

'Vesayetçi anlayışı tarihe gömdük'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ülkemizin dört bir yanını fiziki olarak imar ederken demokrasisini de güçlendirdik. Darbelere dayanıklı hale getirdik. Vesayetçi anlayışı tarihin karanlık sayfalarına gömdük” dedi.

 Vesayetçi anlayışı tarihe gömdük

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ülkemizin dört bir yanını fiziki olarak imar ederken demokrasisini de güçlendirdik. Darbelere dayanıklı hale getirdik. Vesayetçi anlayışı tarihin karanlık sayfalarına gömdük” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde Çayırhan Mahallesi'ni ziyaret etti. Vatandaşlar ile bir araya gelen Bakan Tunç, Çayırhan Kültür Merkezinde iftarını açtı. Ardından vatandaşlara hitap eden Bakan Tunç, AK Parti belediyeciliğinin başarılarından bahsetti.

“Suları akmayan bir İstanbul”

Bakan Tunç, 1994 yılında İstanbul’da yaşadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin elinde yaşanılamaz hale getirilen bir İstanbul vardı. Havası solunamayan, çöpleri toplanamayan, suları akmayan bir İstanbul. Çöpten, çukurdan, çamurdan ibaret bir İstanbul. Bu İstanbul'u CHP'den aldı. Beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde yaşanılır hale getirdi ve orada başlatmış olduğu gerçek belediyecilik AK Parti'nin kurulmasına neden oldu ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğine yol açtı.”

“Her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık”

AK Parti'nin iktidar olduğu 2002 yılından itibaren Türkiye’ye adaletin, özgürlüklerin, eser ve hizmet belediyeciliğinin geldiğini işaret eden Bakan Tunç, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın derken biz bunu sadece bir slogan olarak söylemedik. Bunu icraata dönüştürdük. Eğitimde yaptıklarımızla icraata dönüştürdük. Sağlıkla yaptıklarımızla icraata dönüştürdük. Sosyal politikalarda, kültürde, adalette, güvenlikte her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık” ifadesini kullandı.

“Savunma Sanayinde yerlilik oranımızı yüzde 80’in üzerine çıkardık”

Üretimin, istihdamın ve iş imkanlarının artması için enerjiden savunma sanayiye kadar tüm alanlarda dev projelerin ve yatırımların gerçekleştirildiğine dikkati çeken Bakan Tunç, “Savunma Sanayinde yerlilik oranımızı yüzde 80’in üzerine çıkardık. Terörle başarılı bir şekilde mücadele edebiliyorsak, dış tehditlere karşı kendimizi güçlü bir şekilde savunabiliyorsak, güneyimizde bir terör devletine müsaade etmemişsek yerli ve milli silahlarımız sayesinde” şeklinde konuştu.

“Vesayetçi anlayışı tarihin karanlık sayfalarına gömdük”

2002 yılından günümüze kadar cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir siyasi istikrarın olduğunu dile getiren Bakan Tunç, “Ülkemizin dört bir yanını fiziki olarak imar ederken demokrasisini de güçlendirdik. Darbelere dayanıklı hale getirdik. Vesayetçi anlayışı tarihin karanlık sayfalarına gömdük. Ülkemizi demokrasi standartları noktasında daha yükseğe taşıdık. Bunu hep sizlerle beraber yaptık. Sizlerin verdiği destekle sizlerin desteği olmasa bunu başarmak mümkün değildi” İfadelerini kullandı.

“18. sandıkta da milletimiz en doğru kararı verecek”

AK Parti'nin 2002 yılından günümüze kadar art arda kazandığı 17 seçimi hatırlatan Bakan Tunç, hedeflerinin 18’inci seçimi kazanmak olduğunu belirterek, “18. sandıkta da milletimiz en doğru kararı verecek. Biz ondan hiç şüphe duymuyoruz ve biz de milletimizin o güvenine layık olabilmenin gayreti içerisinde çok çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin refahını arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“Bugün başörtüsü meselesi var mı?”

AK Parti’nin 2002 yılında kötü bir ekonomi devraldığını hatırlatan Bakan Tunç, Dünya Bankasına borçlu bir ülkeden borç veren bir Türkiye’ye dönüştüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

“Tüm badirelere rağmen ve inşallah önümüzdeki süreçte bu istikrarlı kalkınma hamlelerine hız kesmeden devam edeceğiz. 22 yıldan bu yana temel hak ve özgürlükleri genişlettik. Bugün başörtüsü meselesi var mı? Tartışılıyor mu? Tarihe karıştı. Ama bir problemdi. Bu nedenle partiler kapatılıyordu. Öğretmenler öğretmenlik yapamıyordu. Öğrenciler okullardan atılıyordu. Bir katsayı meselesi vardı bugün yok. Kimsenin kılık kıyafetine karşılıyor mu? Yok. Hiç kimsenin düşüncesinden dolayı özgürlüğü kısıtlandığı oluyor mu? Eğer teröre destek verirsen, eğer şiddeti teşvik edersen o zaman tabii ki yargının konusu olursun.”

 
Yazıcı: 'Biz iş ve hizmet üretiriz'
 
Yumaklı destekleme ödeme tarihini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazıcı: 'Biz iş ve hizmet üretiriz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ümraniye’de cami açılışına ...
İlçe ilçe kim kazanır: AŞKALE?
31 Mart seçimlerini yorumcu Nuray Koçtaş’ın anket firmalarıyla ve vatandaşla ...
Göktaş’tan Müslüman Ülkelere davet
Göktaş, "Tüm Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya davet ediyorum" dedi.
 
Kurum Erzurum İftar Sofrasına konuk oldu
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler’de ‘12 Mart Erzurum ...
Öncü Dünden Bugüne Kadın’ı anlattı
Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi’nin girişimleri ve Atatürk Üniversitesi’nin ...
Cumhur İttifakı’ndan Horasan buluşması
AK Parti ve MHP Teşkilatları Horasan’da buluştu.
 
100 BİN KAYIP OY KİMİN ESERİ?
Gazeteci, yazar ve siyasetçi Mehmet Metiner’in kaleme aldığı eleştiriler ...
Tekin: ‘Cumhurbaşkanımızdan öneri alacağız’
Tekin, '6 Mart 2024 günü Cumhurbaşkanımız geldiğinde, Erzurum mitingi ...
Kurtulmuş: ‘Dünyanın sabrı taşmıştır’
Kurtulmuş, "Netanyahu ve ekibinin zamanı dolmuş, dünyanın sabrı taşmıştır. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri