Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SİYASET
7 Ekim 2022 Cuma - 08:54

'Helalleşiyoruz’ diye söylediklerine bakmayın

Kurtulmuş, ‘‘Anayasayı değiştirelim’ teklifi ile birlikte ellerinin ayaklarının birbirine dolaştıklarını göreceksiniz. Belki Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek ama Cumhuriyet Halk Fırkası'nın kodları onlara müsaade etmeyecektir' dedi.

 Helalleşiyoruz’ diye söylediklerine bakmayın

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ‘‘Anayasayı değiştirelim’ teklifi ile birlikte ellerinin ayaklarının birbirine dolaştıklarını göreceksiniz. Belki Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek ama Cumhuriyet Halk Fırkası'nın kodları onlara müsaade etmeyecektir. Bu anlamda biz kimsenin hakkına, hukukuna, giyimine vesaire karışmadık’’ dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Personel ve Danışman Akademisi" programına katıldı. Eğitim programının ilk dersini gerçekleştiren Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba günü grup toplantısında söylediği 'Anayasa değişikliği yapalım' teklifine CHP’nin destek vermeyeceğini söyleyerek, “Belki Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek ama Cumhuriyet Halk Fırkası'nın kodları onlara müsaade etmeyecektir” dedi.
“TÜRKİYE’NİN BU BÖLGEDE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KOŞMAKTAN BAŞKA ŞANSI YOKTUR”
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan dolayı sürekli gelişmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Bu coğrafyada Türkiye’nin yeniden güçlü Türkiye olarak ayakta durmaktan başka şansı da yoktur, başka bir alternatifi de yoktur. Hatta ayakta durmak değil, Türkiye’nin bu bölgede güçlü bir şekilde koşmaktan başka şansı yoktur. Bunu sağlamak için mücadele ediyoruz. Siyasi mücadelemizin, dava dediğimiz bu kısmın birinci ayağı, sağ ayağımız yeniden güçlü bir Türkiye’dir. Bunun için ekonomide, sanayide, savunma sanayiinde, sanatta, kültürde, eğitimde her alanda güçlü olmak gerektiğimiz gibi en büyük güçlülüğün de toplumsal yapımızda olması zorunludur. Bunun için toplumsal yapımızdaki gücü artıracak her türlü çalışmaya öncülük edeceğiz. Bunun en başında da aile kurumumuzu güçlendirmek geliyor’’ diye konuştu.
"ŞİMDİ ‘HELALLEŞİYORUZ’ DİYE SÖYLEDİKLERİNE BAKMAYIN’’
CHP’nin başörtüsü konusunda yasal koruma açıklamalarını değerlendiren Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye’nin yarınlarını kuracak olan irade buradadır. AK Parti bu anlamda bütün Türkiye’nin partisidir. Herkesin partisidir. Mezhebi ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesin partisidir. Onun içindir ki AK Parti ve bizim temsil ettiğimiz siyasi zihniyet, hiç kimsenin bu anlamda hayat tarzına müdahale etmeyi aklının ucundan dahi geçirmemiştir. Şimdi ‘helalleşiyoruz’ diye söylediklerine bakmayın, kendilerini bir devlet partisi olarak kodlamış olanların zihin dünyasında neler olduğunu hepimiz geçmişte gördük. Vatandaşın ne giyeceğine, nasıl konuşacağına, hangi okullarda eğitim alacağına, ne tür bir eğitim alacağına dahi karışan bu zihniyetin milletin özgürlük alanlarının önünü açması zaten mümkün değildir’’ dedi.
“YENİ ANAYASAYA CHP'NİN KODLARI MÜSAADE ETMEYECEKTİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa talebinin CHP’de karşılık bulmayacağını, hatta bundan dolayı CHP’lilerin telaşa kapılacağını söyleyen Kurtulmuş, ‘’Anayasayı değiştirelim’ teklifi ile birlikte ellerinin ayaklarının birbirine dolaştıklarını göreceksiniz. Belki Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek ama Cumhuriyet Halk Fırkası'nın kodları onlara müsaade etmeyecektir. Bu anlamda biz kimsenin hakkına, hukukuna, giyimine vesaire karışmadık. Bu özelliğimiz ile bir millet partisi olarak Türkiye siyasetinde tarihi rol üstlendik. Bu anlamda AK Parti millet adına iktidara gelmiş bir millet partisidir. Bu özelliği ile Türkiye’de milletin sesi, milletin tavrını belirleyen bir siyasi hareket olarak öncülük etmiş, gösterdiği yolda ve istikamette yoluna devam etmiştir. AK Parti 20 yıllık siyasi hayatımızın içerisinde birçok reformları gerçekleştirmiş partidir. Siyasi reformlar, hukuki reformlar, ekonomik reformlar; birçok reformlar gerçekleşmiş ve Türkiye’de sistemin sahibi olduğunu zanneden, işte o anlamda CHP’de ‘ben devletin sahibiyim’ diye kendisini görüyor ya, kendisini devletin sahibi olduğunu zanneden sivil ve askeri bürokrasiye karşı baskı rejimini sonlandırmış, milletten başka bir efendi, milletten başka bir güç tanımadığını uygulamalarıyla millete göstermiştir’’ ifadelerini kullandı.

 
‘Çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım’
 
KUDAKA destekledi, saruç tescil edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım’
Şentop, "Eğer siz başörtüsü serbestliğini bir kanuna bağlarsanız, bu özgürlüğün ...
Karataş: ‘Türkiye’de türban değil, CHP sorunu var’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Türkiye’de ...
Aydemir TBMM’de Bar Şiiri’nin verdiği mesajı paylaştı
Milletvekili Aydemir, ‘Milli ve manevi değerlerimizi yüreğimizde, başımızın ...
 
Erzurum projelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül
Türkiye’nin en başarılı “Büyükşehir Belediye Başkanı” olan Erzurum Büyükşehir ...
YRP’den CHP'ye başörtü tepkisi
Yeniden Refah partisi MKYK üyesi Sadık Çat, Uzun yıllar Baş örtüsüne karşı ...
Aydemir: ‘Eser siyasetinden taviz vermeyeceğiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP'nin "milleti bölme ...
 
AK Parti Yakutiye Gençlik Kollarında Bekmez dönemi
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları İlçe Başkanlığına Ubeydullah Bekmez atandı.
Bahçeli: ‘Milletimiz ne diyorsa onun gereğini yaparız’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anketler şunu söylemiş, bunu söylemiş, ...
Aydemir: ‘Gazetecilik tarif edilebilir hale getirilmeli’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri