Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>ASAYİŞ
18 Mart 2024 Pazartesi - 05:12

'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'

Yerlikaya, 'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz. Biz de bu kapsamda bu operasyonları yaptık. Vatandaşlarımız da yüzde 98 oranında memnun kaldı ve 'ellerinize sağlık' dedi" dedi.

 Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'na katıldı. Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 12 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan tüm operasyonların bilançosunu açıkladı.
Bir dizi program ve ziyaret için Gaziantep'te bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te düzenlenen Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 12 Mart 2024 tarihleri arasında yaptıkları çalışmalar ve operasyonlarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
"94'ü bombalı eylem olmak üzere toplam 128 terör eylemi engellendi"
Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörü kökünde kurutmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, Türkiye geneli ve Gaziantep özelinde yapılan terör operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Göreve geldiğimiz günden beri 94'ü bombalı eylem olmak üzere toplam 128 terör eylemi engellenmiştir. Terör finansmanına yönelik tüm örgütlere 183 operasyon yapılarak toplam 28 milyon 678 bin TL ele geçirildi" dedi.
"Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz"
Organize suç örgütlerine yönelik yapılan çalışmalardan da bahseden Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine KOM, Narkotik, Siber suçlar 1 Haziran 2023-12 Mart 2024 tarihleri arasında bin 111 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 7 bin 511 gözaltı, 2 bin 764 tutuklu ve bin 602 adli kontrol kararı çıktı. Toplamda 415 organize suç örgütü çökertildi. Toplam 92 milyar TL maddi değeri olan mal varlığına el konuldu. Gaziantep'te de 44 operasyonda 18 organize suç örgütü çökertildi. Ben organize suç örgütlerine yönelik şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz. Biz de bu kapsamda bu operasyonları yaptık. Vatandaşlarımız da yüzde 98 oranında memnun kaldı ve 'ellerinize sağlık' dedi" şeklinde konuştu.
"35 bin 723 uyuşturucu operasyonu yapılarak 277 bin 477 gözaltı, 25 bin 3 tutuklu ve 11 bin 109 adli kontrol kararı verildi"
Uyuşturucu madde ve tacirlere yönelik operasyonlar hakkında konuşan Bakan Yerlikaya, "Uyuşturucu madde tacirlerine yönelik toplam 35 bin 723 operasyon yapılarak 277 bin 477 gözaltı, 25 bin 3 tutuklu ve 11 bin 109 adli kontrol kararı verildi. Bu operasyonlarda toplam 114 ton, 38 milyon adet ve 155 milyon kök uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu süreçte Narkotik Veri Analiz Sistemi (NARVAS) üzerinde 47 bin 83 ihbar sayısı ile 5 bin 228 operasyon yapılarak 6 bin 372 narkotik şüphelisi, bin 151 diğer suçlardan şüpheli şahıs yakalandı" ifadelerine yer verdi.
Yerlikaya'dan suç oranlarının azaltılması ve suçluların yakalanması için gayret vurgusu
Asayiş ile ilgili verileri de paylaşan Bakan Yerlikaya, Türkiye geneli ve Gaziantep özelindeki rakamları paylaşarak suç oranlarının daha da azaltılması için ve suçluların yakalanma oranının yükseltilmesi için çok daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.
"Türkiye'de 4 milyon 505 bin 510 yasal göçmen var"
Düzensiz göçle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bakan Yerlikaya, "Türkiye'de 4 milyon 505 bin 510 yasal göçmen var. Bunların 3 milyon 143 bin 635'i Suriyeli. Bunların 1 milyon 110 bin 881'i ikamet izinli, 250 bin 994'ü ise uluslararası koruması olan göçmenler. Düzensiz göçe yönelik 6 bin 8 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 8 bin 79 şahıs gözaltına alındı. Bunların 5 bin 46'sı tutuklandı, bin 303'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi" dedi.
Bakan Yerlikaya, düzensiz göçe yönelik çalışmalara ait verileri paylaştı
Mobil göç noktalarının öneminden de bahseden Yerlikaya, "Bugün itibariyle 30 büyükşehirde toplam 162 mobil göç noktasında 345 bin 275 kişi sorgulandı. Bu sorgulamalarda 64 bin 639 düzensiz göçmen tespit edildi. Bu sürede 80 bin Suriyeli gönüllü güvenli geri döndü. Sınırdan 154 bin 392 düzensiz göçmenin geçişi engellendi. Toplam 232 bin 42 düzensiz göçmen yakalandı" şeklinde konuştu.
"Entegre sınır yönetimi ile ilgili önemli çalışmalar yapıldı"
Entegre sınır yönetimi ile ilgili verileri de paylaşan Bakan Yerlikaya, "Toplam bin 160 kilometre güvenlik duvarı yapıldı. Bin 53 kilometre aydınlatma yapıldı. 368 kilometre kamera ve algılayıcı yapıldı" ifadelerini kullandı.
"20 bin 96 düzensiz göçmen charter uçuş ile sınır dışı edildi"
Dünyanın pek çok ülkesine çok sayıda düzensiz göçmenin charter uçakla geri gönderildiğini de açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "25 Afrika ülkesine sınır dışı operasyon başarıyla ile gerçekleştirildi. 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren toplamda 104 charter özel uçuş seferi ile 20 bin 96 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.
Bakan Yerlikaya'dan kayıtdışı üretimle mücadele sinyali
Bakan Yerlikaya, Konuşmasının sonunda kayıtdışı üretimle ilgili de ciddi çalışmalar yapılacaklarını, kayıtdışı ile mücadele için çok sayıda operasyon yapılacağını vurguladı.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber de, "Deprem bölgesinde yaraları çok hızlı sarıyoruz. İlk kuraları çektik. Bugün itibariyle de teslim ettiğimiz anahtarlarını verdiğimiz ev sayısı yaklaşık bin 500'e ulaştı. Bir taraftan düzensiz göçle ilgili mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bir taraftan şehrin asayişi, huzuru anlamında yine sizin desteklerinizle elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.
Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Emniyet ve güvenlik olmadan hiçbir şey olmuyor. Bu iki unsur çok önemli. Biz 20 yıl önce yola çıktığımızda hedefimizde öncelikle emniyet ve güvenlik var. 6 Şubat depremlerinde de bunu gördük ve yaşadık. Bugün de önemli illerde valilik yapmış olan Bakanımız Ali Yerlikaya'nın tecrübeleriyle bu iki unsur çok önemli ve başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Ben yaptığınız her şey için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
 
Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 2 - Altay: 0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ...
Esen gözyaşlarıyla uğurlandı
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde işe giderken başından silahla vurularak öldürülen ...
İliç’te toprak altında kalan pikaba ulaşıldı
Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 13 şubat 2024 tarihinde meydana ...
 
Bingöl yolunda yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı
Bingöl’de kontrolden çıkan yolcu otobüsünün yan yattığı kazada 16 kişi yaralandı.
Tunç’tan yargı reformları açıklaması
Tunç, hukuk devleti niteliğimizi güçlendiren önemli reformlara imza attıklarını ...
Hainlere ait mühimmat ele geçirildi
Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda teröristlere ...
 
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Elazığ’da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, kaçak 130 bin 270 makaron ...
Eşi ve kızını öldüren katil tutuklandı
Erzurum'da eşi Kadriye Böçkün ve kızı Asude Helen Böçkün‘ü öldüren coğrafya ...
Tunç: Adalet sarayı sayımızı yüzde 99 artırdık
AK Parti iktidarı öncesi Türkiye genelinde 78 olan müstakil adalet sarayı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri